Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Значи да сумирам, Бејлиш оркестрира со Лиса Ајрин ( зошто таа се нафатила на тоа не ми е уште јасно, освен дека жената е ментална) серија настани за да ги доведе Ланистерови и Стракови до такви конфликти кој ќе прераснат во огромна војна низ целиот континет, војна која речиси ги уништи Стракови, а ги банкротира Ланистерови ( потпомогнато и од неговите финансиски дубари и задокжувања како Master of Coin), ќе доведе до смрт на наводно неговата голема љубов, за на крај да се добие што- Хаос, хаос кој тој толку многу го посакува, затоа што тоа го прави, или барем тој си мисли еден од најмоќните луѓе во Вестерос.

ај те молам кажи ми дека е случајна грешка

Ај искрено, колку актери знаевте од серијата пред да почнете да ја гледате?

Го имав гледано Бејлиш претходно во Бетмен, и Јаген Нхар во Фифт Естејт...

Озбилно не го знаеше Шон Бин, човекот што умира у секој филм?

Вајт вокерите се негативецот.

Сигурна си во ова ??

Кои се мотивите на белите шетачи, кои се нивните понатамошни намери ???

Колку што можеме (и не можеме) да знаеме, можеби се работи за преживувањето на нивната нација/популација/вид, па мораат и тие да се придвижат на југ само за да преживеат. ;)

Сигурна си во ова ??

Кои се мотивите на белите шетачи, кои се нивните понатамошни намери ???

Колку што можеме (и не можеме) да знаеме, можеби се работи за преживувањето на нивната нација/популација/вид, па мораат и тие да се придвижат на југ само за да преживеат. ;)
Ne mi e gajle koi im se motivite, no preku glava mi e od zombinja vo pop kulturata, i zamrznati zombinja i mitoloski sustestva so kreiraat zombinja. Koa site se zalat za zmaevite na kalisi, eve ja ke se pozalam za zombinjava posto se overrated.

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o2_r2_500.gif

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o3_r2_500.gif

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o5_r3_500.gif

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o4_r2_500.gif

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o1_r2_500.gif

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o6_r2_500.gif

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o7_r2_500.gif

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o8_r2_500.gif

tumblr_n3gyycyHaD1s5ogu9o9_r2_500.gif

Според тоа што го видовме во епизодава не би ме чудело свињата што го уби на кралот Роберт на лов да е одгледувана и
тренирана во некоја од јавните куќи на Littlefinger и потоа тој да ја има пратено за да го убие :icon_mrgr:

Според тоа што го видовме во епизодава не би ме чудело свињата што го уби на кралот Роберт на лов да е одгледувана и
тренирана во некоја од јавните куќи на Littlefinger и потоа тој да ја има пратено за да го убие :icon_mrgr:

Јас сум застапник на теоријата дека несреќата на Роберет не е случајност, дискутирамве еднаш на темава со некој, има бааѓи показатели за тоа.

Во одбрана на Daenerys ќе кажам само дека како лидер (кралица) не смее да покаже емоции и разорачување кога работите нема да тргнат како што ги замислила. Ликот станува пореален и гледаме дека за нејзиниот поход во Slaver's Bay некој ќе ја плати цената како и во сите војни а тоа е обичниот народ. Пред да се врати во Westeros прво мора да научи да владее и да воспостави контрола. Ако не може да владее со ЕДЕН град како ќе може да владее со седумте царства? Може не е еден од најдобрите ликови во серијата, но мене ми е мил и интересен. Можам по цел ден да ја гледам како глуми со тоа муцето. :love:

Jon Snow e дијаметрално спротивен од првите 3 сезони, многу созреа од кога падна во рацете на Mance Rayder, поготово одкога Night's Watch го изгубија својот Lord Commander. И конечно го задушија бунтот кај Craster's Keep па веќе нема да ги гледаме Karl, Rast & co. За малце делумно обединување на Starks. :(

Сакам една цела епизода посветена на Tywin Lannister, затоа што било што да му дадат да кажува во негов стил ќе направи тоа да биде интересно. 60 минутен монолог? Yes please! :)

Ваквите епизоди многу ги сакам, билд ап за идни настани. Со повеќе бекграунд, детали и подолго дружење со ликовите, кога ќе се случат одредени настани тие добиваат на тежина и се памтат долго. Слично беше и со "досадните" епизоди со Rob, Catelyn, Talisa лани кога делуваше дека ништо не се случува и делуваа како филер, па кога се издесија срањата во 9та епизода сите со зинати усти и до ден денес со трауми. :D

Hodor action? Fuck yea! Bran продолжува со својата авантура зад ѕидот во потрага по одговори. Од секогаш ме интересирал овој дел од приказната. Bran е уште еден лик во оваа епизода кој покажува зрелост. После Sansa, Jon, Dany и сега Bran созревањето како да е тема на вчерашната епизода?

Тоа е тој GoT стандард, не треба кој знае што да се случи за да уживам. Добра епизода!

Јас сум застапник на теоријата дека несреќата на Роберет не е случајност, дискутирамве еднаш на темава со некој, има бааѓи показатели за тоа.

pa mn jasno deka ne e slucajnost koa lanisteri go sredija so vinoto gledajte pak prva sezona

Па Серсеи не се фукаше со Лансел за џабе :D

мислам дека имаше теорија дека лансел ланистер(ебачот на серси во втора сезона) му беше squire на роберт и му дал прејако вино и брзо се опил и затоа се случило да го надени вепарот :)

Демек Роберт правеше бамбус па послабо го пиел. За вино тој си пиеше многу, сеедно јако или слабо. За друго во виното е фрката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom