Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Your friend's dead and Meryn Trant's not 'cause Trant had armor and a big fucking sword.
Danny i Snow se najdosadni likovi..
Мотивите на Питер немаат врска со Кејтлин. Ниту пак бил сигурен дека Роберт ќе го побара Нед за нова рака на кралот. Џон Ајрин е човекот што го прави владеењето на Роберт функционално. Тој е убедливо најмоќниот човек во кралството дотогаш, нешто како Тивин Ланистер сега. И е исклучително способен. Со неговата смрт Питер си ја засилува сопствената позиција и важност во советот, а и создава хаос кој може да го искористи.
Симпатично лице, за згодна не знам, не ги покажа другите атрибути досега.
![]()
![]()
![]()
Three bitches, one throne, who wins, who dies?![]()
Danny i Snow se najdosadni likovi..
Како бе по репризирањето? Зошто ги немаш приметено овие работи од едно гледање??Работи кои ги приметуваш по репризирањето на епизодата:
![]()
I know that feel bro.
![]()
каков цар, најјаката реченица во епизодата уствари.
![]()
Wow, chill out dude, SPOILERS!![]()
Тоа е поентата. GRR Martin прави да се чуствуваш како да е се под конец. Прераскошна кралска свадба со јадење, пиење, жонглери, најдобрите пејачи во Westeros, разно разна забава и така сите во добро расположение. Потоа Joffrey being a dick му го презентира изненадувањето кое му го спремил на Tyrion и тензијата почнува да расте. Знаеш дека некое тешко срање ќе се случи, но не за кралот туку за Tyrion. Си мислиш ваљда нема Tyrion да го збрца својот внук и крал пред сите моќници и да си ја запечати судбината. Но сепак подсвесно знаеш дека нешто не штима но се надеваш на Tyrion да биде "saved by the bell".А бе се вратив скоро 50 страни наназад да прочитам за Џофри. Сите сте среќни и радосни што му ставија отров на копиленцето во виното.
Ја па многу сакав да го видам на колена, како моли за сопствениот живот, да му се гледа страв на лицето од она што следува.
Начинот на кој умре ми беше големо разочарување, очекував крв, драма, барање милост, сечење глава. Нешто жестоко бре.
Пошто горе на север им е ладно?Колку што можеме (и не можеме) да знаеме, можеби се работи за преживувањето на нивната нација/популација/вид, па мораат и тие да се придвижат на југ само за да преживеат.![]()
Пошто горе на север им е ладно?![]()
Како бе по репризирањето? Зошто ги немаш приметено овие работи од едно гледање??