Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Srcee go home you are drunk ако не го препозна Роб Старк мада верувам мислеше за овој најлево а пиша најдесно ( пак ќе ти кажам go home you are drunk :D ), мене ми личи на овој што му се посреќи последнава епизода ама не сум сигурен, можеби е нов лик што не сме го виделе до сега

Go home, you are drunk Фил Ајви, копилето на Роберт, другарот на Арја е овој.
дааааааааааааа бе :coffee:

баце, поима неам, пишав претходно дека во серијава све ми е бучкуруш со ликовиве , така да овој ко поп го сфатив и поп ми се води .
Ако, битно е да си здрав и жив, за друго ќе преговараме :)

Srcee go home you are drunk ако не го препозна Роб Старк мада верувам мислеше за овој најлево а пиша најдесно ( пак ќе ти кажам go home you are drunk :D ), мене ми личи на овој што му се посреќи последнава епизода ама не сум сигурен, можеби е нов лик што не сме го виделе до сега

Go home, you are drunk Фил Ајви, копилето на Роберт, другарот на Арја е овој. Gendry.

Што побогу му направија на Џејми? Гад, негад, еден од омилените ликови ми е. Пргаво човече и заради смислата за хумор и снаодливоста не може да не го сакаш. Многу ме потсеќа на ликот на Соер во Lost.

Имаше доста комични моменти, почнувајќи од сцената со стрелата, па онаа со столиците и моментот со деталите што ги бараше Тирион. :icon_lol:

Што побогу му направија на Џејми? Гад, негад, еден од омилените ликови ми е. Пргаво човече и заради смислата за хумор и снаодливоста не може да не го сакаш. Многу ме потсеќа на ликот на Соер во Lost.

Имаше доста комични моменти, почнувајќи од сцената со стрелата, па онаа со столиците и моментот со деталите што ги бараше Тирион. :icon_lol:

Е добро де, една рака. Можеше полошо да биде. :D

Не потсеќа, туку Џејми е ист Соер! :D

И, вас шо ве нервираше Калиси, не ве нервира и Станис? Мене лично, моментално*, Станис ми е најиритирачкиот лик во епизодава. Не е ништо поразличен од Калиси во поглед на наивноста, занесеноста и налудничавоста.
Двајцата веруваат на немудрата страна (1.Мелисандре 2.го прави тоа што ја „учеше“ нејзиниот брат)
Двајцата не ги слушаат мудрите (ваљда се мудри) совети (1.Давос 2.Баристан и Јорах)

Лично, Станис како лик не ме импресионираше како ни од почетокот, очекував да биде најјакиот стратег и воин во Вестерос, мажиште, нешто налик Тајвин. Сега од епизода во епизода ми станува поодбивен.

* секако, не по иритирачки од Џофри, тоа се подразбира. :D

Најнеочекуван момент во епизодава ми беше:

кога Калиси шитна еден змеј за војници. Сепак мислам дека финтира нешто и дека нема шанси да се откажа од едно од „бебињата“ и дека ќе гори некој наредната епизода. :D

ElNinho почнав истото да го пишувам пред да го отворам спојлерот. Исто мислам :)

Само јас ли очекував како во амерички филм некој од ова советнициве на Калиси или она самата да му се избаци на тоа црепот со „Се те разбирам“ и да му врати нешто на неговиот јазик. :D

Немој да ми го споредувате Соер со лудиов, молим ве. Мене ми е еден од најантипатичните ликови, се тој знае, а од пиздата на сестра му нема видено ништо повеќе. И кога сакаше да се извади пак со парите на татко му мислев да ја стопирам епизодата, си реков зарем уште една ваква ситуација која сме ја сретнале во милион филмови/серии? Но, пријатно се изненадив со тоа што се случи после... Реакцијата ми беше ваква:

simon-cowell.gif

Тирион се поомилен ми станува. Единствено не ми се свиѓа што малку внимание обрнуваат на Дивјаците.

Ај веќе кога почнавте за ликови да зборувате, јас би ја спомнал Ариа. Интересна лик е и се некако гзлачки ми се вади од кашите. :)

После гледањето на последната сцена:

Иначе и јас мислам дека Калиси блефира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom