Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Претходната епизода беше јака ама следнава според мене ќе е појака. Можеби нема змејови и такви работи ама White Walkers и овие костуриве секогаш ми биле поинтересни, а и според трејлеров јака борба би имало. Берик со огнениот меч. :vozbud:

Јас не гледам веќе. Во 55 минути се прошетаа истите ликови секаде. Оној Давос за 10 минути стигна до Кингс Лендинг и се врати, кај е логиката. Поглупа серија никад немало :tapp:

Џора е пичкопатец невиден. Ја сум видел пацери да се испозаљубат и да не можеш за фудбал да ги викнеш една недела после фаќање девојка, али овој е врвот. А оваа дрољава ко што ја дал змејот, му се сука на Сноу пошто го осети невин, ќе падне некој инцест тука ќе искочат некои роднини на крај ќе се смееме.

Сакаш да кажеш - однесувај се како да си ретардиран додека уживаш во серијава?

Па ја отупевте со златото небаре вам ќе ви го дадат. :D[DOUBLEPOST=1502722862][/DOUBLEPOST]
Џора е пичкопатец невиден. Ја сум видел пацери да се испозаљубат и да не можеш за фудбал да ги викнеш една недела после фаќање девојка, али овој е врвот. А оваа дрољава ко што ја дал змејот, му се сука на Сноу пошто го осети невин, ќе падне некој инцест тука ќе искочат некои роднини на крај ќе се смееме.

А што има да се смееме кога се знае дека се тетка и внук и дека Таргариенс и порано се земале браќа со сестри?

Како Еxpendables тргнаа по мразовите - се мој до моега, уште можда Брон фалеше да се комплетираат најголемите ментиши, ама он си сака на топличко и не се дружи со сељачишта.

Малку беше чудна сцената со Мејстерите, ама океј разбирам дека беше таква за да служи на приказната, но како бе најпаметните луѓе во Вестерос, кои целиот свој живот го поминуваат над книгите, изиграваат мајтап за теми кои постојат во нивните книги откако тие почнале да читаат? Нели долгата зимска ноќ, децата на шумата, ноќниот крал, итн, се мотиви кои постоеле во книгите од почетокот на досега? Не ми е јасен нивниот циничен однос кон тоа, собрани така ми изгледаа како унија на млади сили.

Пак ќе повторам, оваа сезона за разлика од прошлите имаше помалку филер глупави сцени, затоа е и боља од прошлите две.

Малку беше чудна сцената со Мејстерите, ама океј разбирам дека беше таква за да служи на приказната, но како бе најпаметните луѓе во Вестерос, кои целиот свој живот го поминуваат над книгите, изиграваат мајтап за теми кои постојат во нивните книги откако тие почнале да читаат? Нели долгата зимска ноќ, децата на шумата, ноќниот крал, итн, се мотиви кои постоеле во книгите од почетокот на досега? Не ми е јасен нивниот циничен однос кон тоа, собрани така ми изгледаа како унија на млади сили.
Можеби ни самите не сакаат да поверуваат во тоа бидејќи се плашат, па на смеа го вртат.

Позади Џон веќе има еден

20770184_1806736049366717_1420626017160954262_n.jpg

Лошото овде, е кога не си ги читал книгите, појма немаш од географски локации, историја на Вестерос, и не можеш да ги ставиш во перспектива. Како разни настани поврзани со Ејџ оф Хироес, многу личности, наведени во книгите, кои од разни причини останале недокажани во серијата. Но за среќа Интернетов ни помага околу многу работи, како на пример овој линк http://awoiaf.westeros.org/index.php/Timeline_of_major_events#Dawn_Age со сите настани поврзани со светот на R.R Martin.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom