Game of Thrones

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Споделувајте ги теориите од редит и остали ствари у спојлер, пошто ви кажа @Beric Dondarrion дека е ликнато сценариото и дека си ги преставуваат ко свои. Уште две епизоди бар да не бидеме спојлеросани. А ова за Клигенбоул, нема да ме чуди да се деси, тоа ќе им биде момент на fan pleasuring, кој се чекаше долго време.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Добро, брат, се откажав од цитирање на тебе, ама последен пат.

Зошто го форсирате ова со @RickyLFC9, зошто испаѓате глупи со сила, а не сте?

Кај виде некој да замери за тоа, пребрзо одвивање на настаните?

Знаеш што е за замерка? Џејми испловува безбедно у реката, откако се обиде да ја убие кралицата. Пази, на НИКОМУ не му текнува да оди да ја пребара реката и околината, да фати заложник од огормна вредност, кој би и и помогнал на Даенерис во евентуалните преговори со Церсеи.

Добро, Даниела вика дека не става никого у ќелија, можда и на Џејми ќе му викаше бен д ниии или ќе те запали Дрогон, ама не, така тоа нема да влијае врз заклучукот на приказната, па ај Џејми е ипак, ќе го оставиме Џејми да живее и НЕПРИМЕТЕНО да си замине од бојното поле, после обид за атентат на кралицата...

Исто така, Арја зборува тотален нонсенс, но нема врска пошто и тоа помага при расплетот на приказната, односно некако да ги скараме Арја и Санса и да влезе тука Литлфитс меѓу нив. Немаше потреба од таа сцена меѓу Арја и Санса, можеше комотно да биде само втората кога Арај го прати Литлфингер, дознава за писмото и ТОГАШ и пука филм.

А за крај, дефинитвно најдебилното. Кралот на Северот и Кралицата на (следат 10те титули на Даниела), сакаат да ја убедат Серсеи да им се придружи, односно да „не ја чепка“ Даниела дури овие се борат со Вајт Вокерите. Како да ја убедат, со носење доказ, жив Вајт (ова е најјакиот pun додужа, жив Вајт :D)?

Значи разбираме дека мора приказната да се движи кон конклузија, мора да се тепаат со Вокерите, ама ради волку дебилна причина?

Ќе се обидат да ја убедат лудата кралица која сопствениот брат на која му е i ljubavnica, i sestra i drug, не успеа сто пати до сеа да ја убеди, лудата кралица која и други сто разумни луѓе не ја убедеа, сеа ќе ја убедат овие со носење Вајт дека треба да го допре својот од кон тотална моќ?

Кралот на Северот ќе си го ризикува животот одејќи онаму од каде што едвај спаси жива глава, за да ја убеди најнеубедливата личност дека постои „Арми оф дед“ за да оваа не ја напаѓа Даниела дур она е на северот?

Сериозно? Па ова е во категоријата генијална глупост. И ајде ова да и текнеше на Даниела која е глупа, или па на Џон кој е сеуште наивен за многу нешта, ова е поддржано од Варис, Тирион, Џора и Давос, ликови кои порано беа „гласот на разумот“?

Тоа е брат тоа што го спушти квалитетот. Насилното и нелогичното поврзување настани за да се стигне до крајот на приказната. Значи не е пролем избрзаноста, туку начинот на кој се прави, за да продолжи плтот до својот крај.

Па така тука некако мораше да се склопи све, да се состанат некако сите овие мадафакери во Eastwach и да се крене кон битка. Но, наместо со вакви глупи причини, тоа можеше и едноставно да се деси. Затоа што секако знаеме дека ќе треба да се тепаат со нив кад тад.

Ама џабе ти цртам, ќе ми вратите сеа дека ова е серија со змејови не треба да не чудни ништо (убедливо најглупото оправдање) и „па не глеј ако не ти се свиѓа“.

Нон нема назад. Од ова ништо нема да се опраи, па останува да уживаме во расплетокот, колку може да се ужива. За среќа оваа епизода ваљда беше последната ваква, наредните две ќе гледаме она што во ГоТ сеуште е на ненадминато ниво у телевизијата, акција.

Џон Сноу, еден од најдобрите млади фајтери, крал на Северот.
Берик Дондарион, with his flaming sword.
Торос оф Мир, пијаната будала која оживува луѓе.
Сандор факинг Клигејн!
Тормунд, факерот на мечки.
Гендри, кој ќе биде копија на татко му со воениот чекан.
Џора факинг Мормонт, најдобриот стар фајтер, од овие што останаа.

Каков дрим тим, генерацијата на Мајкл Џордан да позавиди.

Едвај ја чекам наредната епизода.
Откога Дени ја викаме Даниела? И дали тоа ќе ни биде практика на темава отсега? :D

И за ова со Џејми беше сумливо, во право си. Требаше човекот да дознае дека ќе има уште едно копиле. :D

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Моментот кога Џејми рече дека ниедна војска не може да ги победи Дотратки :facepalm::facepalm::facepalm:

Колку се преувеличени тоа е чудо. Доста работи можам да прогледам низ прсти ама Дотраки глупости никако. Дебилите во ралност се едни од најслабите фракции во серијата. Али rule of cool. :toe:

Ова се врти на редит :

Does their plan seem kinda absurd to anyone else?
  • Try and capture a Wight without destroying it
  • Do so while avoiding getting killed by Night King and his army
  • Bring this Wight South to King's Landing
  • Get an audience with Cercei to show her the Wight
  • Magically convince her to sign a truce with Dany and send both their armies to fight the Night King
-> I think that's what might actually happen in the season finale. She would order them to be killed after they get an audience, but no one listens to her except the mountain, the mountain steps forward to kill them but the hound is like 'nah I got this', and there ladies and gentlemen, you have your Cleganebowl.
Може да ги победи ако не излезе од замокот, бидејќи дивјациве не можат да освојат замок.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Откога Дени ја викаме Даниела? И дали тоа ќе ни биде практика на темава отсега? :D

И за ова со Џејми беше сумливо, во право си. Требаше човекот да дознае дека ќе има уште едно копиле. :D
Ја имаше на Славорум една пишано Даниела и од тогаш ми влезе у глава така :pos:

Заборавив да пишам за Џон. Нели сеа веќе не е на југот, се врати на северот. Добро, на ѕидот е, но и тој е во географски северна и старкова територија. Односно, Кралот на Северот не е веќе на југот, во туѓа земја. Зошто не им прати писмо да ги извести и тоа да ги подсмири лордовите? Иако пак ќе се бунеа неколку зошто Кралот оди преку ѕидот, но во тоа он и ги убеди и за нив е помало зло од идење на југот.

Или тоа немаше да помогне во делот од приказната каде што се „разгорува“ ситуацијата меѓу Санса и Арја.

Единствено тука, може и да пратил такво нешто, но тоа да го зел Литлфингер дур се шмуљаше низ тунелите.

Не приметив такво нешто, ако имаше и сум пропуштил, поправете ме.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Моментот кога Џејми рече дека ниедна војска не може да ги победи Дотратки :facepalm::facepalm::facepalm:

Колку се преувеличени тоа е чудо. Доста работи можам да прогледам низ прсти ама Дотраки глупости никако. Дебилите во ралност се едни од најслабите фракции во серијата. Али rule of cool. :toe:
Кој играл Total War знае дека Дотраките треба да се пичкин дим за војските од Вестерос што ги видовме. Обична лесна коњаница, ни оклопи, ни копја, ни формација, ни бутур, голи со српови се борат. Колку и да се вешти во борба гради в гради, против фалангата на Ланистеровци немаат шанси, освен ако се бројно надмоќни 5 на 1. Змејовите се башка работа.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.398
Поени од реакции
23.225
Може да ги победи ако не излезе од замокот, бидејќи дивјациве не можат да освојат замок.
Напротив, Вестерос е едноставно супериорен. Подобра дисциплина, тактика, логистика и најважно од се ОКЛОП*. Не можам да потенцирам доволно која разлика е ова последново.

Ретка сцена од телевизија (и тоа баш од ГоТ) каде оклопот работи како што треба :

*Океј логистика е најважно од се али да не почнам за тоа да зборам.

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Единствено тука, може и да пратил такво нешто, но тоа да го зел Литлфингер дур се шмуљаше низ тунелите.
:pos:
Добар е Прстето, тунелите сите ги научи во Винтерфел барем, повеќе на темница го гледавме сезонава.

Иначе не приметив Џон да извести дека ќе оди во лов. Пак лошо ќе прочитаат, али се нема време за тоа веќе во серијава. Спакуваш идеја и шибаш. :D

А да, првпат Сем да сврти од неговото стандард однесување, т.е да не открие нешто големо по некоја случајност. Ќе беше ту мач ваљда и тоа да го дознае.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Кој играл Total War знае дека Дотраките треба да се пичкин дим за војските од Вестерос што ги видовме. Обична лесна коњаница, ни оклопи, ни копја, ни формација, ни бутур, голи со српови се борат. Колку и да се вешти во борба гради в гради, против фалангата на Ланистеровци немаат шанси, освен ако се бројно надмоќни 5 на 1. Змејовите се башка работа.
Мене ми беше нелогично како Ланистерци успеаа толку брзо да формираат линии, посебно во ситуација коа си ambushed.
Ама ај, океј тоа. Од друга страна, змејовите ја завршија работата. После нападот на Дрогон, првиот налет на дотраките влегува низ процепот и добар дел од првата линија е routed. Како што се дешава ова, левото крило е исто така нападнато. Самите коњи на дотраките се пичкин дим за војските на Вестерос, и многу коњи се наденаа на копјата. Али фората со дотраките е што не остануваат на коњите. Еден куп уз јавање стрелаа кон копјаниците а други скокаа преку нив. Не верувам дека Ланистерци имаат тренирано против ваков непријател. Колку и да се надмоќни во поглед на опрема и дисциплина, војските на вестерос се научени на линеарно војување и се соочија со многу неконвенционален непријател. Башка, линиите кои ги штитеа вагоните беа прилично тенки, еден два реда, што ги прави лесни за проаѓање.
После ова и тие се routed, пробиени се од две страни, оган насекаде, морал нула и тука е крајот.

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
Џон факинг Таргариен како го гали Дрогон :cool::vozbud:
Последната епизода го очекуваме славниот инцест.

Последно уредено:
Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
ок,ќе хејтам.

Прво Џејми рипа во плитко и пропаѓа длабоко? Потоа испливува усвет со тежок армор, like wtf. Откако рипнаа во водата Денерис не проба да ги фати или змејов да ги гори или Дотракиве да ги заробат , која глупост. Првата сцена ми расипа се.

Дијалозите помеѓу Варис/Тирион и Тирион/Џејми = катастрофа.
Литл Фингер ја мести Арја со писмово шо Серси ја натера Санса да го прати у Винтерфел, цц . Приказни за деца, ок.

Тајмтравел everyone, no comment needed.
Санса убаво си кажа, треба да ги ислуша лордовите и да ги смири, оваа Арја сакала главата да им ја исече [facepalm]

Уште две епизоди останаа, нека бидат полни со акција, добри борби и ефекти. Заборави логика, добри разговори ко прошлите сезони и добри карактери.
Катастрофа направија, без книгите за кур не ги бива.

Daenerys: bend the knee or die.
Dickon: No.
Tyrion: He's the last of his hou--
Daenerys:

NEXT!

Z

zmej gorjanin

Гостин
Знам дека сигурно е дискутирано околу одалеченоста од ѕидот до Kings Landing, али ова е ту мач. Да не фатија чартер лет дечките од некој остров у близина? Според книгата Вестерос бил долг околу 1000 лиги, а оддалеченоста на ѕидот од Kings Landing приближно 500 лиги што е еднакво на 1500 миљи или 2500 километри. Па Кина е толку дугачка бе, оддалеченост од Пекинг до Хонк Конг е скоро 2000 километра. И немаше да мрчам за ова ако дејствието за сите се одвиваше волку брзо. Овие white walkers се убија од марширање 3 сезони и никако да стигнат до ѕидот, а дечкиве у една епизода од јужниот до најсеверниот дел на континентот стигнаа во една епизода со чамец и одма спремни да ловат зомбиња. Неозбилно е и за суперхеројски филм, а не па за серија која до толку пази на деталите. Сеа гледам и теории за Кејтлин и Лејди Стоунхарт пошто на дебелиот му шушна нешто у библиотека, гарант она го знае иљачот за зомбињата. :pos: Викам ја, ова стана рамно на македонски народни приказни.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Санса одвратната што си го покажува лицето вистинско.

А што покажа уствари? Ги слушаше нив, им кажа дека Џон е крал и треба да чекаат негови наредби.
Што треба да направи, да им ги исече главите ко Арја што предложи? Што ќе донесе тоа?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Кој е крив за смртта на Ширин?
Дали Мелисандра со генијалната идеја?
Дали Станис со дозволата за тој чин?
Дали Давос кој го пушти Гендри, кој евентуално ќе го заземеше нејзиното место, како кралска жртва?

E

Epsilon

Гостин
Samo edno ne mi e jasno kako moze da bide Tarly (verojatno taka im bese prezimeto) da bidat tolkavi idioti. Da se zakolnat za lojlanost kon Cersei koi skoro i potpolno gi unishti, i pred Daeneris da izigrava i prodava lojalnost i doverba.

Od druga strana mnogu povekje ja pochituvam Daeneris, sto i pokraj se im dava shansa da se "iskupat" gubitnicite. Ama i ako pretera i ako i poveruva na Cersei za da ne ja napagja, kje bide epten meh i holivudski za do samiot kraj Cersei da bidi ramo do ramo i da se bori da receme ramnopravno protiv Daeneris.... :)

Isto sto e mnogu mnogu e, so 20kg armor na sebe si, ispliva kiznaj kolku daleku, i SMETAJ SO EDNA RAKA. :D

A od druga strana Dotrakite na nitu eden ne mu tekna da napravi edna "tura" i proseta naokolu da go najdi prviot coek na vojskata sto ja upravuvase i komanduvashe. :D

Kako i da e seushte si ja sakam serijava, i edvaj cekam sledna epizoda.

Kajgana Shop

На врв Bottom