Никој не вика дека она сама смислила се, има и други луѓе околу неа со кои се прават плановите. Уште од прва сезона вестите за се што сегде се случува доста брзо се пренесуваат низ кралството. А и логино е штом Денерис не отиде одма со полна сила на Кинкс Лендинг, а Тирион и е прв помошник, дека ќе проба прво седиштето на Ланистерс да го елиминира.
Во Хајгарден знаеме долго време дека не можат да се повалат со којзнае какви војници кои ќе се одбранат при секаков напад и сега не било логично Џејми со целата војска да го освои, а и самата Олена го потенцираше тоа.
Мене ептен ми е глупо кога барате секакви најмали ситници со кои ќе можете да си го расипете впечатокот за серијата и да исхејтате нешто. Посебно па кога и тие некои ситници што ќе ги најдете, можат на некој начин логично да се објаснат. А на страна па тоа што и не треба и не може се да е логично, во серија од жанр фантазија. Земете уживајде малце, уште 11 епизоди се на се имаме за гледање. Затоа и пишав дека жал ми е за секој што си го уништува впечатокот затоа што мора се да се хејта.
Ти па ги браниш овие ко Челзи што ги браниш, по секоја цена.
Да, толку е логично да го нападнат Кастели Рок, што никој не го предвиде тоа претходно.
Има други луѓе околу неа кои и го спасуваат газот, во тоа е и делумно проблемот. Она нема политичка и воена сила да ги привлече тие луѓе, како што имаше Тајвин. Сестрата го разнесе пола Дубровник, детето и скокна од прозор, одеднаш створи непријатели во најбогатата и најмоќна фамилија за после истата да ја елиминра полесно од што и требаше да елиминра полесни противници во претходните сезони.
Како Хајгарден не може да се пофали со војска, коа Тајреловата војска во оригиналниот извор на приказната е at least една од најјаките и убедливо најбројната војска. Дури и пола да се свртеле со Тарли, пак ќе има огромен број. Али еве и онака сме дистанцирани од книгите, и во самото шоу, честопати беше потенцирана војската и богатството на Тајрелс, за сега толку лесно бидат победени од куќата која го стигна дното?
Овие направија замоците на најмоќните куќи во Вестерос да бидат полесно упадливи и освоиви од вагината на Санса. На Џејми не му е првпат вака да упадне, со Брон им влегоа во Дорн, неприметени и речиси го заробија принцот.
Далеку е ова од ситница. Критиките на ситниците и јас ги мразев. Ко тоа за тајм-гапот (кое очигледно веќе е скроз измешано) или за убивањето на Баристан Селми, или за постапките на Јурон. Тоа се ситиници, ова се големи пропусти.
Ова дека е „фантазија“ па све е могуче, го употребувате у најлош сегмент. Тоа може да се оправда кај Брен и неговите визии, кај змејовите и кај Вајт Вокерс, кај пичкиониот дим на Мелисандре, не у факинг војска и замоци. Уствари ќе можеше и во тој сегмент да се оправда ако Јурон го престават како лудак кој користи неконвенционални потези заблажени со магија, па он со некромансери да им ебеше матер на бродовите у кои беа Ансалид, ама не и за ваму и пешадиите.
Јас мразам луѓе што мора да хејтаат по секоја цена. Ама не можеш да уживаш во срање какво што почнаа да прават често Дамб енд Дамбер. Мене серијалов ми е доживување, не го глеам ради цицки, на пишаниот матерјал и серијата имам потрошено многу време од задоволство и затоа се нервирам кога вака лошо ќе усерат.
Затоа и мразам коментари од типот: Абе што се замарате, серија е ова, глеајте и уживајте.
Баш ради тоа се нервирам, што ова е најдоброто нешто кое се појавило на телевизија, а овие го уништуваат ради прекумерно задоволување на публика, мемефест и насилно исфорсиран плот.
Тоа е исто ко фан на Реал/Челзи да го глеаш тимот и да не се замараш дали губи или победува.