Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Kolku traeshe zadnajava epizoda ? Ne gledam nazad radi spoileri :)

68 минути..

All Hail Queen Cersei...колку и да ја мразиш, мора еден аплауз за тоа што им го направи!

иначе, кој и е татко на девојчево Мормонт??

Последно уредено:
68 минути..

All Hail Queen Cersei...колку и да ја мразиш, мора еден аплауз за тоа што им го направи!

иначе, кој и е татко на девојчево Мормонт??

За мајка и знам само дека беше со Роб Старк и умре во војната Maege Mormont или како беше..

Сепак ја изгледав синоќа, најдов многу добар стрим на Сопкаст.

Ако минатата епизода беше чиста десетка од аспект на епска битка, перфектно изведени сцени на борба и кореографија и признание за макптрпната работа да се сними таква сцена, ова епизода беше чиста десетка во вистинска смисла, една од најдобрите, може и најдобра епизода последниве две сезони, заедно со Хардхоум и минатата епизода.

Перфекција во сценска изведба, во костимографија, во атмосфера и особено во музика, музиката растури во епизодава, немам зборови да опишам колку добро беше направено се, секој дел беше мало ремек дело.

Кингс Лендинг со тензичноста, Олдтаун со библиотекта и прекрасните нови сцени таму, прогласувањето на новиот Крал на Северот, малата Мормонт како добро го изведе тоа, Денерис и епскиот поход и нормално конечното откритие, иако толку дискутирано и превидувано- ToJ разврската.

Иронично, Џон го прогласија за крал на основа на тоа што му е син на Нед, а всушност тоа не е вистина.

Иако не бев во тим-Марџери, криво ми е што нема веќе да ја гледаме жабата, беше симпатична. :(

Ајде сеа чекање до мај другата година

Одлична епизода, заедно со претходната најдобри. Јако беше после Tower of Joy од бебето директно кај Џон прикажаа. На Бејлиш планот му се расипа што ми е мило. Значи не знам, се беше врвно. И крајот :vozbud: мислам стварно најдобра серија.
Единствено досадно малку ми беше со Сем, ама добро мораше да прикажат тоа, е сега тоа што глумата на дебелкото е малку за никаде е друго.
Е да, имаме уште еден кој може да се телепортира, Варис човече од Дорн стигна да се качи на бродот. Ама ај. :)
Ау заборавив. Старата Олена каков лик еј, ги заќуте тие. :D
Пак со глупости, кое телепортирање, на бродовите ги имаше симболите покрај на Теон и Јара и на Дорн и на Тајрел. Варис ги собра сојузниците и заедно со нив тргнаа кон Кингс Лендинг, којзнае колку време имаше поминато во меѓувреме, да не сакаш да ги дадат Дани и Тирион како го чекаат Варис со Олена и змиите да се врати на крај од сезона? :facepalm:
Не ми се верува за ваква епизода, вакво финале пак има вакви коментари. Најдобро нешто досега, ги затвори сите дилеми што се создаваа низ сезоната оваа епизода и плус отвори многу нови за наредна - Дани конечно тргна во поход на тронот и тоа со добри сојузници; Серси ја чека таму побрутална од било кога, без сите деца ќе нема ронка милост за никој; Џон е крал на северот и допрва треба да дознае кој е всушност; Сем беше супер со глумата и кога пробуваше да биде шармантен со тој намќорот мене ми беше ептен смешно и таму сигурно ќе се одвиваат интересни работи, ќе биде битен адут во идната војна со мртвите; дојде зима и Најт Кинг се ближи сигурно... Прејака, немам зборови за епизодава.

Лијана Мормонт :kruna::cuc:

Последно уредено од модератор:
Ништо од белите,тоа ми фалеше само :(
Најака епизода сезонава ,ептен тензична со многу добра музика. Фацата на санса коа свати колку се заеба :icon_lol:

Tommen be like:

KBNcZ.gif

:icon_lol:

Ако претходната епизода беше 10ка тогаш што правиме за оваа? Најбоље епизода до сега за мене :cuc:

Имам замерка само за WW што не ги покажаа се друго беше :drk:

Санса и Џон ќе имаат конфликт во иднина, се осеќа тоа, Бејлиш може не доби тоа што сакаше во моментов, но и стави толку сомневања во главата на Санса, никој не ја ни спомна кутрата кога го прогласија Џон за крал.

Сакав малце повеќе да образложи Санса зошто не му кажа на Џон за армијата на Вејл, но како што сфатив, ни таа не му верува на Бејлиш и не била сигурна дека ќе дојде, како што се претпоставуваше минатата епизода

Мислам дека Џуџето е заљубен во Калиси.

tumblr_o9fhetjJyj1v5rqyzo9_500.gif

Ме јебе погледот на крај на Литлфингер. Копилето пак крои нешто, but than again Санса не му верува. Хм.[DOUBLEPOST=1467027818][/DOUBLEPOST]П.С.
tumblr_inline_o9fhbzfDyP1tnyvwx_500.gif

Нека трепка:
tumblr_o9fheiVIjL1vq0l8mo1_500.gif

Последно уредено:
ПЕРФЕКЦИЈА !!

Морам да се согласам со Bateman и да се каже дека музиката беше... не знам. Посебно на почетокот во King's Landing. Ремек дело човече.

Ако ги прикажеа и WW у епизодава , ќе дадев оценка 100/10 :D

Тhe King in the North! Ежењееее!!!

Арја:cool::cool:

Предлог до модераторот ако некој плука по епизодава , и наоѓа замерки , телепортирање или не знам ти што , еден бан од темава , море од форумот!

Чекај сеа, Џон е син на Рагар Таргеријан и Лијана Старк?

Што комбинација испаѓа ова? Дај просветлете ме :)

Со Дени што се паѓаат сеа?

PS: епизодава беше најјака, многу работи се дознаа и тргна работава на добро...

7 сезона ке биде ебење...

Последно уредено:
сите имаат телепорти само самвел мораше да патува цела сезона до олдтаун.
мене ми беше стварно Мех епизодава можите слободно со дрва и камења да фрлате по мене. спора досаадна,предвидлива, телепортов ме уби начисто така да сума сумарум фала богу шо заврши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom