Tegla
Interista
- Член од
- 20 февруари 2012
- Мислења
- 5.118
- Поени од реакции
- 9.068
Тоа и мене највеќе ме изненади со оглед дека Doran Martell е еден од најкалкулативните ликови во Westeros за вака да заврши. Претпоставувам сакаат да вратат женски лик како владател како во времето на Nymeria. Мислам дека смртта на Doran е добра насока за шоуто меѓутоа многу сум разочаран од Dorne како е претставен во сезона 5 и сега во првата епизода од С6. Прво Sand Snakes се cringe worthy секогаш кога се во кадар и кога ќе отворат уста и второ фалат неколку ликови кои за жал не добија реализација во шоуто и со тоа целиот тој акт е многу осиромашен.Али јако не мавнаа ипак за прва епизода. Тоа у Дорн мини-масакарот што се деси, очекував обратно да испадне ситуацијата. Неочекувани убиства + цицки, ја исполнија квотата![]()
Јаки моменти од епизодава кои можам да ги издвојам се Brienne што конечно го исполни ветувањето дадено на Catelyn Stark, тука ептен се наежив упм! Исто многу јако беше Dany кога гледаше нагоре и го бараше спасот во Drogon, и делот со Khal Whatshisname кога овој после сите титули и ја плесна у фаца суровата реалност дека тука е нула. Повторно вратена од почеток, каков круг е завршен во нејзиниот арк.
Добро отварање на новата сезона, крајот одличен.