Game of Thrones

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Да Коловерт, во првата сезона во еден од дијалозите со Mirri Maz Duur, јас само парафразирав од нејзиното.
Не можам да се сетам дали кажала баш вака. Ја паметам сцената, ама не можев да ја најдам сега.

Памтам и Денерис му рече на Џора за змејовите дека и се единствените деца што некогаш ќе ги има, но помислив дека тоа е од што се решила на живот во целибат.

Старк не ги почитуваат новите богови. Старк, традиционално се приврзаници на религијата на Старите Богови.
Ако некогаш некое од децата рекло или направило нешто што те навело така да помислиш, тоа е ради самата ситуација или, како што кажа, за нечиј атер.
На пример, Роб се омажи за Талиса. Ние не знаеме каква е религијата на овој лик (Бидејќи ни доаѓа од слободните градови, Волантис чинам беше. Таму реалноста често е мултирелигиозна.), али знаеме дека на Роб која е религијата. А сепак, се венчаа пред септон, а не пред Богошума.
Тоа од серијата го објаснуваат како shotgun-wedding. Демек, им се брзало, а таму, на лице место имало само септон.
Арија на Сирио Форел му рече дека им се моли и на старите и на новите богови (негде на минута и пол), од таму ми е останато дека Старк ги чествуваат и андалските богови.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.897
Поени од реакции
10.455
Арија на Сирио Форел му рече дека им се моли и на старите и на новите богови (негде на минута и пол), од таму ми е останато дека Старк ги чествуваат и андалските богови.
Мајка и е од семејство што ги чествува новите богови. На нашки, дете од мешан брак :icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.603
Поени од реакции
85.316
Можда сериската Арја така се чувствува. Можда Кетлин им пренела религија на децата. Но, сметам дека нема теоретски шанси владеечкиот Старк од Винтерфел да биде поинаква религија од останатите поданици.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.142
Поени од реакции
9.109
Не можам да се сетам дали кажала баш вака. Ја паметам сцената, ама не можев да ја најдам сега.

Памтам и Денерис му рече на Џора за змејовите дека и се единствените деца што некогаш ќе ги има, но помислив дека тоа е од што се решила на живот во целибат.

Уствари дијалогот со Mirri Maz Duur беше кога Dany ја прашува кога Drogo ќе биде свесен како предходно. Не ми текнува дали баш тогаш беше спомнато или во друг наврат во 1ва сезона.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Пред 6 години кога бев во Дубровник се бањавме сите од клас таму каде што Санса ги гледаше бродовите во 3та сезона. :facepalm: Македонска работа...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ок, дедо - прадедо, во случајов не верувам да прави многу разлика.

Го срушиле Џофри:

:D
статуава на Џофри е како таа на Мајкл Џексон пред стадионот на Фулам :D

И Донтос пијаницата е со сменет актер :icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.603
Поени од реакции
85.316
Пилот епизодата, за разлика од другите серии, ние никад нема да ја видиме. (во линкот ги имате разликите помеѓу пилотот и првата)

HBO мислеле дека е срање и скоро и да одбиле да почнат со снимање, коа ја виделе.

Има некои слики само:

Илирио

Во пилотот е екранизиран и Лудиот Крал со Брендон и Рикард:

(наводно пилотот бил без Мишел Фарли и Емилија Кларк, други глумици биле)

Последно уредено:

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Одличен тајминг од страна на продуцентите на Менталист, кои една недела пред премиерата на GoT го претставија Agent Marcus Pike from the Art Department aka „дечкото“ на Лизбон:

:D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
И одличен тајминг од @MkDon да ми ја спојлне Менталис...thanks man :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пред да читате надоле одлајкнете ја Натали Дормер од ФБ, опнала слики од нареднава епизода :facepalm:

Karolina una di noi

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom