Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема проблем, така и јас си ги поврзував, додека не читнав нешто за ова во учените книги.![]()
Што е битно бе. За челикот се фатија![]()
Како нечитач на книгите не ми се допаѓа баш што на темава се вршат споредби и се цени квалитетот на серијата врз основа на книгите, мислам дека тоа не е поентата.
Ме лажеле во што ??
Се согласувам, и се повлекувам од натамошната расправија на која (признавам
За жал, како книжевно дело кое е екранизирано, нема шанси да не се споредува. Се трудам да не ми излета било каков спојлер, ама некои основни споредувања може да се кажат.
Добро нема ни што повеќе да се очекува во season opener, сигурно нема битка слична како кај Blackwater или кралската свадба одма да ја треснеа. Епизодата и да прекинеше по ковањето на мечот доста ќе беше.Епизодата беше супер, но морам да признаам дека очекував повеќе. Првата сцена со мечовите беше прејака со Ruins of Castamere во позадина... Очекувам сезонава Арја конечно да направи нешто корисно наместо да трча по шуми со Кучето. Она што најмногу го очекувам е некој да се одмазди за Старк, но најверојатно тоа понатаму во серијата, оваа сезона тешко.
Валирискиот челик, нели кога се изработува се користи магија, можеби поради токму таа магија кога се претопува не се губат хемиските својстваВалирискиот челик се добива со посебен начин на обраборка, како и со изведување на магии додека истиот се изработува. Процесот на изработка е заборавен, и постојат само тројца мајстори во целиот свет (од книгите и серијата) кои знаат да го обработаат (не створат). Бидејќи секое претопување ги менува и физичките и хемиските својства на било кој метал, па така и на валирискиот челик, оваа обработка (правење од еден во два мача) би тебало да биде извршена со прековување, на не претопување, што значи дека во серијата е тотално погрешно прикажано.
^^змејовите се Made in Macedonia нели? Fx3X ги прават мислам. Одлично изгледаат, сум гледал филмови со вакви некој животинки кој изгледале далеку полошо.
Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
Ги сожалуваш НВО, чиниш анал5 е тоа ;-)За змејовиве иде пола буџет на серијава, затоа сакам да ги нема многу во кадар, за да не штедат на друго.![]()