еве кој им ја јадел храната на змејовите.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
еве кој им ја јадел храната на змејовите.
А тек следната епизода, Тирион седи во криптата и вели дека требаше да биде горе, во смисла можеби ќе видел нешто што другите не го гледаат. Мислам дека серијава фура на misleadings и на крајот нема ништо да испадне од ова2. Od pricina sto Tyrion koga se zainteresira i pomuabeti so Bran go skratija toa i go napravija zad scena. Oti ako prasa John i ostali ke treba da odgovori i da nemaat shokanten kraj, a ako prasa i ovoj odgovara so vague odgovori ke ne napne nas publikata. Zatoa sozdadi atmosfera deka e biten i ne pitaj prasanja situacija oti demek krajot ke zaseni sve i nema da e bitno oti ke e "objasneto".![]()
Скроз заборавив на тоа со триокиот гавран1. Затоа шо Брен(т.е. гавранот) е олицетворение на историјата на седумте кралства и неговата смрт ќе значи и смрт на...колективната меморија.
Брен/гавранот е Википедија. NK сакаше да го убие оти мразел лошо конструирани Deus еx machina ликови шо можеш да ги акнеш во секој плотлајн за кој си некадарен да извадиш добар расплет, да бидат метла на ликови кои, оти немаш база од генијален писател да се потпреш, веќе не знаеш да ги пишуваш.
Предобро видео. Уживам во гласот на Берик.
Од напред ти кажувам дека 'дијалозите ќе бидат тапа, каков план и да има ќе биде без врска, сите знаевме дека тоа нешто што се случи ќе се случеше, и пак не објаснија доволно зашто НК сакаше да го убие Брен, книгите се многу подобри, од 1 до 4 сезона друга песна беше'
Објаснување за НК не верувам дека ќе дадат, тој, заедно со потеклото на вокерите им се златна кокошка за приквелот и нема да чачкаат многу многу таму.Од напред ти кажувам дека 'дијалозите ќе бидат тапа, каков план и да има ќе биде без врска, сите знаевме дека тоа нешто што се случи ќе се случеше, и пак не објаснија доволно зашто НК сакаше да го убие Брен, книгите се многу подобри, од 1 до 4 сезона друга песна беше'
Од напред ти кажувам дека 'дијалозите ќе бидат тапа, каков план и да има ќе биде без врска, сите знаевме дека тоа нешто што се случи ќе се случеше, и пак не објаснија доволно зашто НК сакаше да го убие Брен, книгите се многу подобри, од 1 до 4 сезона друга песна беше'
Во ова има донекаде вистина али не во дотичниов случај. Реално потфрлија во изведбата и тоа е тоа. Мислам дека имаа некоја добра идеја во стилот "It's always darkest before the dawn" за жал еден куп сцени кои беа претерано глупи(plot armor) и на крај Ариа со deus ex machina ја направија епизодата како да е фан продукција, а не дело на професионална прoдукциска куќа која располага со 15 милиони евра по епизода.[DOUBLEPOST=1556847431][/DOUBLEPOST]Вака коа ќе видиш, целиот хајп и сите разочарувања доаѓаат од фан теориите шо стануваат вирални и им ги креваат очекувањата на луѓето
Интересен е друг аспект на ова со Најт Кинг. Луѓево се разочарани пошто набрзинка го убиле, изненадно, му ја скратиле причата, не знам ти што. Јакото е што коа ќе размислиш, тоа коа се дешаваше со други ликови у првите сезони беше прејако нели. Роб коа го скратија со Ред Вединг, Нед исто нормално, Оберин и остали. Имаше дури и фаци тука што пишуваа дека би било јако тогаш Џејми да ја збрцаше Дени коа се улета накај неа, пошто тоа би било prav gejmotron moment!!
Али очигледно ова важи само коа наебуваат "the good guys", и никој не му текнува дека баш и смртта на Најт Кинг е у тој контекст. Се заеба пошто не ги увиде сите фактори, си среди план за Џон, Денерис и останатите што бранат, али ја потцени моќта на Бран и нинџа man-made способностите на Арја, и затоа и наеба. Исто како и многу други претходни ликови во серијата.
ARE YOU NOT ENTERTAINED?!
Mnogu si daleku i ne pravis dobra poenta.Интересен е друг аспект на ова со Најт Кинг. Луѓево се разочарани пошто набрзинка го убиле, изненадно, му ја скратиле причата, не знам ти што. Јакото е што коа ќе размислиш, тоа коа се дешаваше со други ликови у првите сезони беше прејако нели. Роб коа го скратија со Ред Вединг, Нед исто нормално, Оберин и остали. Имаше дури и фаци тука што пишуваа дека би било јако тогаш Џејми да ја збрцаше Дени коа се улета накај неа, пошто тоа би било prav gejmotron moment!!
Али очигледно ова важи само коа наебуваат "the good guys", и никој не му текнува дека баш и смртта на Најт Кинг е у тој контекст. Се заеба пошто не ги увиде сите фактори, си среди план за Џон, Денерис и останатите што бранат, али ја потцени моќта на Бран и нинџа man-made способностите на Арја, и затоа и наеба. Исто како и многу други претходни ликови во серијата.
ARE YOU NOT ENTERTAINED?!
Ko sho razbrav Bran e soedinet so Gavranot, i fakticki dve personi u edna se. Ako se sekjavas i vikase deka on ne e poveke Bran.Стариот Three Eyed Raven нели го викаше NK - an old friend. А сега, во првата епизода од сезонава, кога Бран го чекаше Џејми да дојде, нели рече - waiting for an old friend. Јас мислам дека не е само коинциденција и дека има нешто повеќе тука.
Овие двајцава кога ги гледав по интервјуа првите 4 години беа многу поинтересни, сега се свеле на кратки монолози од одговори и дијалозите не им се доволно богати со изрази. Исто начинот на говор со тело им е многу вештачки не знам како го испланирале ова интервју кога има подобри начини да се испланира ако не знаат нека платат стручњаци нека прашаат. Како може на прво прашање да не знаат кој прв да одговори џабе изгубија 10 секунди кога се прекинаа па се губат ли 10 секунди така тактички и не му оставија на водителот да ги праша бар уште едно прашање. Сеуште не знаеме кој е вистинкиот мотив да се прави серијата, не објаснија ама ајде се надевам дека ке објаснат на следните интервјуа. Ова беше дури тешко да се гледа кинематографијата ужасна, можело уште некое светло да стават во студио ама како да ги мрзело од мене имаат 1 за ова!!!!
Хаахахххаха, каков сарказам, човече.Овие двајцава кога ги гледав по интервјуа првите 4 години беа многу поинтересни, сега се свеле на кратки монолози од одговори и дијалозите не им се доволно богати со изрази. Исто начинот на говор со тело им е многу вештачки не знам како го испланирале ова интервју кога има подобри начини да се испланира ако не знаат нека платат стручњаци нека прашаат. Како може на прво прашање да не знаат кој прв да одговори џабе изгубија 10 секунди кога се прекинаа па се губат ли 10 секунди така тактички и не му оставија на водителот да ги праша бар уште едно прашање. Сеуште не знаеме кој е вистинкиот мотив да се прави серијата, не објаснија ама ајде се надевам дека ке објаснат на следните интервјуа. Ова беше дури тешко да се гледа кинематографијата ужасна, можело уште некое светло да стават во студио ама како да ги мрзело од мене имаат 1 за ова!!!!