Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.047
- Поени од реакции
- 62.080
imase eden moment na pocetokot od natprevarot man.utd-milan od ligata na sampionite koj zavrsi 3:2. ama na pocetokot vrnese premnogu i nasiov zlaten biser(onoj od mtv postariot ne mi teknue sea kako se vika)vika tipicna angliska klima vrne kako od kabel. moja pretpostavka sakase da rece vrne kako od kofa ali se zdrka coekot. btw na istiot natprevar c.ronaldo cela utakmica go vikase ronaldinho i celo vreme vikase odnosno ronaldo. i aj sea.
Јас се сеќавам на натпреварот Манчестер-Реал 4-3 што заврши, Роналдо кога даде 3 гола за Реал. Невиден натпревар, шанси, голови... А коментатор Зоран Михајлов од МТВ, еден од последните негови натпревари. Пренос како од погреб. Истиот монотон глас 90 минути: Еве го Роналдо...и гол... Како ништо да не било. Други коментатори паѓаа во транс на тој натпревар. Бисери од дотичниот има многу, кога ќе ми текне ќе напишам неколку...
Сега ми текна на два други бисери:
“Играчите од одбраната на Ирска се многу силни, не се поминува низ нив како низ сирење“ - Атанас Таско Костовски, Лонг Тајм Агоу...
“Јувентус е толку силен што ни комбиниран тим од екипите во ЛШ не би можел да го победи“ - Пак Таско, ничим изазван, пред финалето помеѓу Борусија Дортмунд и Јувентус. Натпреварот заврши 3-1 за Борусија.