G3 - Steve Vai / Yngwie Malmsteen / Joe Satriani

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Релативно е која гитара за каде е. Ингви свири на Фендер, ама со стругани прагови и DiMarzio пикапи, значи не е традиционален страт.

А Ибанезите се пак друга работа, ама и тие се custom, затоа секоја гитара си има свој шмек.

Зборот ми е дека со ибанезот на Ваи можеш да свириш на свадба, а со стратот на Ингви можеш и пред 40000 луѓе да излезиш. Гитара си е гитара, ама овие custom се веќе класа работа. Нема промашок. :)

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Yngwie е ѕверот... му испотребала него гитара од 234354436123 долари... ипак неговата е custom праена за него, со заоблени прагови и ди марзио магнети, ама пак гитарата е најобичен USA Fender Stratocaster...

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
ајде некој нека докаже дека на пример малмстин е најдобар?
на кој начин!
Не постои најдобар!
Еве вака,
според мене:
Малмстин е најбрз,
Стиви Веи најкреативен,
А Петручи најинтересен за слушање!
толку.точка.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
ајде некој нека докаже дека на пример малмстин е најдобар?
на кој начин!
Не постои најдобар!
Еве вака,
според мене:
Малмстин е најбрз,
Стиви Веи најкреативен,
А Петручи најинтересен за слушање!
толку.точка.
Не е Малмстин најбрз-Микел Анџело Батио е најбрз
А за останатото мозеби си во право до некаде

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Да ама малмстин е најбрз од музичарите, а овој токмаков е најбрз на прсти ама сигурно не е музичар...

Член од
6 септември 2008
Мислења
41
Поени од реакции
1
Od G3 najveke mi se sviga Joe Satriani.
Pricina:Mnogu sredeno svire,znae da otsvire primamliva melodija ( ne zboram za mnogu brza solaza ),a i za showman ke go bide :D
Od Vai,Malmsteen,John Petrucci mozeme samo tehnika da stekneme,jas barem taka si mislam :D

Slash Junior

Човекот со големо ЈАС
Член од
22 јануари 2009
Мислења
76
Поени од реакции
2
hah...pa vaka bi sakal da pocnam so yngwie i so nego da zavrsam ... mozebi ste citale za nego po ova forumive a isto i komentari na youtube na negovite videa ...znaci mislenjata za ovoj nadcovecki genij se totalno podeleni ...nekoi velat deki bil klovn i ova i ona .. sepak najmnogu se smeam ..eve i tuka i sekade kade vikaat deka nemalo dusa ...(cuvstva u negovata muzika ..) HAHA pa kako moze da nema cuvstva vo negovata muzika koja e direktno inspirirana od betoven ..mocart.. bah..znaci tipcive bez cutva tvorele neli ...za muzikata sto toj ja pravi bas najmnogu custva se potrebni ..izliv na emocii ... zasto sepak ne e lesno da napravis kompozicija od 3-4 iljadi noti bez custva neli ? .....eve poglednete ja i pesnata Brother od nego . kade direktno moze da go zabelezeto toa sto vesto go kompniral ... ja prikazuva bolkata prema brat mu sto umrel od rak koga bil mlad ... duri i moze da ve natazi ( ako dobro umeete da vlezete vo srzta na muzikata sto toj ja tvori ).... sepak za zal nekoi ne mozat da go zabelezat toa ..a najmalku da go osetat besot...radosta ..tagata .. vo negovata muzika .....ingvi za mene e najdobar ..najkreativen ...a za tehnikata ne treba ni da zboruvam toa se gleda barem ..ako ne moze da se oseti ...go postuvam i go sviram negoviot stil vekje 2 godini ..go postuem nenormalno ...najdobar e ...BOG .....

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Кога кажував за Malmsteen, зборував дека е најдобар гитарист. Затоа реков дека сите можат вода да му носат. А тоа дали песните имаат душа или не, веќе е друго.
Добар е Malmsteen.Најдобар е Микел анџело Батио

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Сатриани највише ќеиф ми праи, а и Yngwie е океј...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Добар е Malmsteen.Најдобар е Микел анџело Батио
Анџело ја има само брзината, али не е подобар од Buckethead според мене во смисла на експериментирање и музички аспект...
Анџело ја има брзината се разбира и техника, али се знае можда е No 1 во светот како најбрз гитарист али како нешто друго...

како што кажа Mesaja предходно, секој си е најдобар по свој начин :helou:

Член од
9 март 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
G3 super e...malmsteen i toj dobro isfiri zaedno so vai me bendisuvaat...a za satriani nz...mn ne mi praj kef..

Kajgana Shop

На врв Bottom