G3 - Steve Vai / Yngwie Malmsteen / Joe Satriani

WhiteSnake

[hW] Light_Arrow
Член од
24 август 2007
Мислења
907
Поени од реакции
1
So imate da kazate za G3-to komentari,kritiki,se so e mozno .......

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
На Yngwie Malmsteen можат сите вода да му носат. Тоа ќе кажам.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
За Ингви неам зборови ѕвер си е чоекот. Стив Ваи ми е најантипатичен, не знам зошто, не ме привлекува типот ни со музика ни со техника. Сатриани си е ѕвер, претеруе со тепинг некогаш. Го забораивте Петручи, риспект за него. Абе сите се ѕверови, како за кој...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Andy Panagida - штета/среќа чоекот не познат, и изнапуван ко овие.

Искрено не ме импресионира толку кој колку побрзо со каква техника ке отсвири. 90% од тие солажи немаат душа.

Ама коа веќе сме у овие води на овие типови на гитаристи, онда увек го бирам понепознатото Andy Panagida.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
G3 не се само оние тројца во насловот. Како што заклучивме од претходните постој, освен Ваи и Сатриани свират и други. Мене Malmsteen ми е премногу стерилен и за разлика од pcjodamaster, Ваи ми е најсимпатичен. Не поради тоа што има многу добра техника, туку и ми изгледа најкреативен од сите нив. Инаку, оној G3 со Eric Johnson е доста добар.

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Вака. Значи прво да расчистиме. G3 има мислам дека 3 проекти (концерти). Во сите 3 настапуваат Satriani и Vai, заедно со спешл гест старс: Eric Johnson, Yngwie Malmsteen и John Petrucci, последователно. :) Ја искрено, као музика, го поштуем највише Vai, а и стилот на свирење му е уникатен и никад не повторува едно те исто, за разлика од Satriani кој претерува со исти солажи, со тапингот и со оној артифишал хармониксот со тремолото шо го праи, уииииииииууууу (кој слушал Satriani знае за шо зборам). За Malmsteen нема шо да кажам, цар е човекот (јес да и него солажите му се приближно исти, брзина, брзина, техника, брзина, техника, техника), па има завршено академија виолина, гад демет!
Petrucci ми е закон, многу јасно чим се трескам на Dream Theater
, свака част за музиката шо ја прави. А Eric Johnson многу ме изненади коа го глеав концертот, не мислев уопште дека толку добро свири. Прекрасен звук му имаше гитарата, секоја нота посебно се слушаше, уживанција.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Yngwie dobar e zaradi brzinata dobri pesna ima ama ne se so dusa kak so vika Gizo
Кога кажував за Malmsteen, зборував дека е најдобар гитарист. Затоа реков дека сите можат вода да му носат. А тоа дали песните имаат душа или не, веќе е друго.

WhiteSnake

[hW] Light_Arrow
Член од
24 август 2007
Мислења
907
Поени од реакции
1
Кога кажував за Malmsteen, зборував дека е најдобар гитарист. Затоа реков дека сите можат вода да му носат. А тоа дали песните имаат душа или не, веќе е друго.

Ne e Yngwie najdobar

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Нема најбољи гитарист аман!
Секој си е најдобар у свој стил...

За Г3-то неам зборови, предобро е, Malmsteen према мене одлепи на Г3-то, најбољи атмосфера напраи... Ваи ми е тапа, многу лош фат има... а Сатриани океј си е, го поштуем али не го слушам баш...
Према мене Малмстин е најдобар, ептен го поштуем...

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Оу мај гад, што читам на темава!
Ваи има лош фат??? Али добро, нема да серам. Ќе се воздржам овој пат.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Сатриани ми е да бест.
Малмстин е ок, али некако стилот ми е изживеан, ме асоцира на 80s Classic Rocks на VH1 :))))

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Да бе да, Ваи лош фат има... према мене најлош.. и шо сеа???
Ќе се јадеме за тоа кој гитарист на кому поише му се свиѓа?
Преку напреку више....

@Ангелче... Не за џабе е neo-classical гитарист... владее ствари од Паганини, Брамс, Моцарт, Бетовен, се инспирира од нив, и ги преработуе...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Јас за овие тројца ќе кажам дека се префорсирани и дека е време да прекинат. Рака на срце увек ми е интересно да го гледам Yngwie(да го гледам а не да го слушам) како свири-аматука завршува целата работа.

хард кор клише истиве работи ги свират како по некој шаблон да идат, а во гитари не постојат шаблони затоанејќам да ги слушам. Има многу покреативни гитаристи ни светот, можеби ја немаат техниката, захватот, или брзниата или whatever ќе ви текне уште-ама баремне се мртви досадни за слушање.

Kajgana Shop

На врв Bottom