G3 - Steve Vai / Yngwie Malmsteen / Joe Satriani

• Креатор на темата Креатор на темата WhiteSnake
  • Време на започнување Време на започнување

WhiteSnake

[hW] Light_Arrow
Член од
24 август 2007
Мислења
907
Поени од реакции
1
So imate da kazate za G3-to komentari,kritiki,se so e mozno .......

На Yngwie Malmsteen можат сите вода да му носат. Тоа ќе кажам.

За Ингви неам зборови ѕвер си е чоекот. Стив Ваи ми е најантипатичен, не знам зошто, не ме привлекува типот ни со музика ни со техника. Сатриани си е ѕвер, претеруе со тепинг некогаш. Го забораивте Петручи, риспект за него. Абе сите се ѕверови, како за кој...

Andy Panagida - штета/среќа чоекот не познат, и изнапуван ко овие.

Искрено не ме импресионира толку кој колку побрзо со каква техника ке отсвири. 90% од тие солажи немаат душа.

Ама коа веќе сме у овие води на овие типови на гитаристи, онда увек го бирам понепознатото Andy Panagida.

G3 не се само оние тројца во насловот. Како што заклучивме од претходните постој, освен Ваи и Сатриани свират и други. Мене Malmsteen ми е премногу стерилен и за разлика од pcjodamaster, Ваи ми е најсимпатичен. Не поради тоа што има многу добра техника, туку и ми изгледа најкреативен од сите нив. Инаку, оној G3 со Eric Johnson е доста добар.

Вака. Значи прво да расчистиме. G3 има мислам дека 3 проекти (концерти). Во сите 3 настапуваат Satriani и Vai, заедно со спешл гест старс: Eric Johnson, Yngwie Malmsteen и John Petrucci, последователно. :) Ја искрено, као музика, го поштуем највише Vai, а и стилот на свирење му е уникатен и никад не повторува едно те исто, за разлика од Satriani кој претерува со исти солажи, со тапингот и со оној артифишал хармониксот со тремолото шо го праи, уииииииииууууу (кој слушал Satriani знае за шо зборам). За Malmsteen нема шо да кажам, цар е човекот (јес да и него солажите му се приближно исти, брзина, брзина, техника, брзина, техника, техника), па има завршено академија виолина, гад демет!
ef.gif
Petrucci ми е закон, многу јасно чим се трескам на Dream Theater
fz.gif
, свака част за музиката шо ја прави. А Eric Johnson многу ме изненади коа го глеав концертот, не мислев уопште дека толку добро свири. Прекрасен звук му имаше гитарата, секоја нота посебно се слушаше, уживанција.

Yngwie dobar e zaradi brzinata dobri pesna ima ama ne se so dusa kak so vika Gizo
Кога кажував за Malmsteen, зборував дека е најдобар гитарист. Затоа реков дека сите можат вода да му носат. А тоа дали песните имаат душа или не, веќе е друго.

Кога кажував за Malmsteen, зборував дека е најдобар гитарист. Затоа реков дека сите можат вода да му носат. А тоа дали песните имаат душа или не, веќе е друго.

Ne e Yngwie najdobar

Нема најбољи гитарист аман!
Секој си е најдобар у свој стил...

За Г3-то неам зборови, предобро е, Malmsteen према мене одлепи на Г3-то, најбољи атмосфера напраи... Ваи ми е тапа, многу лош фат има... а Сатриани океј си е, го поштуем али не го слушам баш...
Према мене Малмстин е најдобар, ептен го поштуем...

Оу мај гад, што читам на темава!
ef.gif
Ваи има лош фат??? Али добро, нема да серам. Ќе се воздржам овој пат.
cf.gif

Сатриани ми е да бест.
Малмстин е ок, али некако стилот ми е изживеан, ме асоцира на 80s Classic Rocks на VH1 :))))

Да бе да, Ваи лош фат има... према мене најлош.. и шо сеа???
Ќе се јадеме за тоа кој гитарист на кому поише му се свиѓа?
Преку напреку више....

@Ангелче... Не за џабе е neo-classical гитарист... владее ствари од Паганини, Брамс, Моцарт, Бетовен, се инспирира од нив, и ги преработуе...

Јас за овие тројца ќе кажам дека се префорсирани и дека е време да прекинат. Рака на срце увек ми е интересно да го гледам Yngwie(да го гледам а не да го слушам) како свири-аматука завршува целата работа.

хард кор клише истиве работи ги свират како по некој шаблон да идат, а во гитари не постојат шаблони затоанејќам да ги слушам. Има многу покреативни гитаристи ни светот, можеби ја немаат техниката, захватот, или брзниата или whatever ќе ви текне уште-ама баремне се мртви досадни за слушање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom