Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Кој како гласал:

Најјако ми е што Гари Медел гласал за Меси. Кој гледал Копа Америка знае зошто... :D

Инаку не знаев дека Игор Штимац е селектор на Индија а Марк Вилмоц на Иран.

Име на годината: Пјер Емерик Франсоа Емилијано Обамејанг :D

Ти објаснувам на фб, неам намера и тука да се објаснувам.
Нормално дека немаш кога не си во право. Многу глупаво звучи да кажеш дека е СМЕШНО Меси да освои уз цела статистика и успеси на Барса прошлата година. Не викам дека не заслужува ни ВВД, и он имаше страшна сезона, ама да кажеш дека е смешки Меси да земе...

Сакав ВВД да земе, и не сум најголемиот фан на Меси, ама се согласувам со нешто што прочитав, дека толку сме навикнати на високото ниво на Меси, што веќе не ни делува импресивно. Ланската сезона имал 51 гол и 22 асистенции во 50 натпревари за Барса. Сменете го името со било кој друг фудбалер, и со таква статистика сите ќе зборевме дека мора тој играч да земе, и никој друг не е ни блиску. Добро ќе беше Ван Дајк да земе и ова за сварно да се испочитува импактот на дефанзивец, што ретко се случува, ама и Меси апсолутно заслужено зема.

Тимот секако е смешка секоја година...

Ако не гледавте.

Нормално дека немаш кога не си во право. Многу глупаво звучи да кажеш дека е СМЕШНО Меси да освои уз цела статистика и успеси на Барса прошлата година. Не викам дека не заслужува ни ВВД, и он имаше страшна сезона, ама да кажеш дека е смешки Меси да земе...

Океј, ај вака.
Кукаш веќе 9та година како Снајдер заслужил Балон Дор во 2010та пред Меси, затоа што освоил ЛШ и Европско (тимски успех) а Меси таа сезона на индивидуално ниво (голови/асистенции) она кое го даваш сега како главен аргумент е супериорен во споредба со него.

Таа сезона Снајдер има 8 голови и 15 асистенции
1569320628036.png

Меси, од друга страна 47 голови и 13 асистенции

1569320664659.png

Што се смени во овие 9 години, за да го промениш мислењето?

Иначе, кога одиме по статистика и само статистика, тогаш наградава и секоја за прошла сезона треба/ше да му ја дадат на Алисон а еве и зошто.

Прв голман во историја на фудбал да освои златна ракавица во секое натпреварување во кое што се натпреварувал. (Премиер Лига, ЛШ и Копа Америка).

• Освоена ЛШ
• Освоена КОПА
• Освоен Суперкуп
• Златна ракавица во ЛШ
• Златна ракавица во ПЛ
• Златна ракавица на Копа
• 39 клин шитс за Бразил и Ливерпул

Ваљда има уште нешто да додадам, само што нема асистенции и погодени стативи па нема да се важи.

Како и да е, пишав и во првиот пост. Маестралноста на Меси никој не му ја спори, можеби е и најдобриот што некогаш ја заиграл оваа игра ама сезоната на ВВД, мора да биде крунисана со индивидуални награди затоа што Меси и Роналдо се тука, секоја сезона, веќе 15 години а дефанзивец нема ни припарено во тоа време. Според мене, самото тоа што ВВД е ставан на ранг на Меси и Роналдо по квалитет во ланска сезона (не низ историја, да не ми се нафрлат и за ова) е доволен показател за неговиот квалитет.

Знаев дека ќе се упецаш за Снајдер, сеа ќе ти кажам зошто не си во право. Снајдер таа сезона освои ТРИПЛЕТА и играше финале СП. Секогаш сезоните кога има СП се малку поспецифични во доделувањето на ваквите награди, затоа што СП е најголемото натпреварување на планетава и се вреднува најмногу. Снајдер на тоа СП ИЗГАЗИ, сам го победи Бразил со 2 гола и беше најдобар играч на Холандија, а имаше и клучна асистенција до Робен во финалето која не ја реализираше.
Снајдер го даде клучниот гол да пролаз во групите во ЛШ, против Динамо Киев на гости во 90-та минута, му асистираше на Милито во финалето и изигра една страшна ол раунд сезона. Епа сега брат, Снајдер со 3 титули и финале СП и плус сите горенабројани работи, не заслужи да земе Златна топка?

Не е иста ситуацијата со ВВД и Меси, и пак ќе ти повторам ЗАСЛУЖУВА И ВВД да ја земе, само не е СМЕШНО да земе Меси, тоа сакам да ти кажам. Смешно е што Марсело е во составот на годината, смешно е што Рамос е ставен како десен бек, во услови кога Арнолд и Робертсон изиграа едно 500 класи погоре од сите бекови на светот. Ливерпул освои ЛШ, Барселона играше 1/2 финале ЛШ, Ливерпул заврши втор во домашната лига, Барселона ја освои, Ливерпул не играше финале во куповите дома и не освои титула, Барса играше финале во купот. Уз сите овие податоци и горенаведените бројки за Меси, мислам дека глупо е да се збори оти не заслужил или е смешно да ја земел наградата.

Знаев дека ќе се упецаш за Снајдер, сеа ќе ти кажам зошто не си во право. Снајдер таа сезона освои ТРИПЛЕТА и играше финале СП. Секогаш сезоните кога има СП се малку поспецифични во доделувањето на ваквите награди, затоа што СП е најголемото натпреварување на планетава и се вреднува најмногу. Снајдер на тоа СП ИЗГАЗИ, сам го победи Бразил со 2 гола и беше најдобар играч на Холандија, а имаше и клучна асистенција до Робен во финалето која не ја реализираше.
Снајдер го даде клучниот гол да пролаз во групите во ЛШ, против Динамо Киев на гости во 90-та минута, му асистираше на Милито во финалето и изигра една страшна ол раунд сезона. Епа сега брат, Снајдер со 3 титули и финале СП и плус сите горенабројани работи, не заслужи да земе Златна топка?

Не е иста ситуацијата со ВВД и Меси, и пак ќе ти повторам ЗАСЛУЖУВА И ВВД да ја земе, само не е СМЕШНО да земе Меси, тоа сакам да ти кажам. Смешно е што Марсело е во составот на годината, смешно е што Рамос е ставен како десен бек, во услови кога Арнолд и Робертсон изиграа едно 500 класи погоре од сите бекови на светот. Ливерпул освои ЛШ, Барселона играше 1/2 финале ЛШ, Ливерпул заврши втор во домашната лига, Барселона ја освои, Ливерпул не играше финале во куповите дома и не освои титула, Барса играше финале во купот. Уз сите овие податоци и горенаведените бројки за Меси, мислам дека глупо е да се збори оти не заслужил или е смешно да ја земел наградата.

Па изгази и ВВД секаде каде што играше. Буквално немаше лоша утакмица, немаше лоши 20 минути на терен ланска сезона што би се рекло.

Не заслужил според тебе, немал дадено по статистика голови и асистенции колку и Меси. Ти како главен аргумент за освајањево на оваа награда на Меси ми ги даваш офанзивните статистики (голови и асистенции) кои никој не му ги оспорува. Јас затоа ти реков, доколку одиме по статистика, нека му ги дадат сите индивидуални награди на Бекер и да заврши муабетов. Статистички по тоа што им е работа, немаше подобар играч од него ланска сезона.

ВВД играше финале лига на нации, Меси умре со Аргентина. ВВД освои и Суперкуп во меѓу време, две работи кои ги забораваш во споредбава.

Напаѓачите се поценети, и од секогаш биле. Кога се збори за најдобри играчи на сите времиња, сите ги спомнуваат Роналдо, Меси, стариот Роналдо, Роналдињо, Пеле, Марадона. Тоа се имињата што први ви доаѓаат на памет, никој не го спомнува Малдини или Тери или Канаваро, а уште помалце па голмани. Едноставно, головите и асистенциите многу полесно се мерат одколку било каква дефанзивна статистика. Оние што ги даваат головите се памтат, не оние што спречиле да примат гол. И не верувам да се промени тоа во скоро време.

Па изгази и ВВД секаде каде што играше. Буквално немаше лоша утакмица, немаше лоши 20 минути на терен ланска сезона што би се рекло.

Не заслужил според тебе, немал дадено по статистика голови и асистенции колку и Меси. Ти како главен аргумент за освајањево на оваа награда на Меси ми ги даваш офанзивните статистики (голови и асистенции) кои никој не му ги оспорува. Јас затоа ти реков, доколку одиме по статистика, нека му ги дадат сите индивидуални награди на Бекер и да заврши муабетов. Статистички по тоа што им е работа, немаше подобар играч од него ланска сезона.

ВВД играше финале лига на нации, Меси умре со Аргентина. ВВД освои и Суперкуп во меѓу време, две работи кои ги забораваш во споредбава.
Глеј сеа, како да праиме муабет? Ај најди кај викам дека не заслужил да земе ВВД па ќе продолжиме со муабетот. Не е само статистиката бе, Барса без Меси гледај на што личи, и сам си свесен што све он значи за таа екипа. Јас реагирав на тоа што го напиша ти, дека СМЕШНО ќе било да земе Меси, а не е воопшто смешно уз сето горе набројано. Барса без Меси моментално е просечна екипа и секој што малце прати фудбал го знае тоа, без разлика дали е фан на Барса или не.

Еве мене ако ме прашуваш сакам малце промена и сакам да земе ВВД, ми здосадија веќе Роналдо и Меси, плус има огромна основа тој да ја земе Златната топка заради причините кои погоре си ги навел, да не повторувам.

Глеј сеа, како да праиме муабет? Ај најди кај викам дека не заслужил да земе ВВД па ќе продолжиме со муабетот. Не е само статистиката бе, Барса без Меси гледај на што личи, и сам си свесен што све он значи за таа екипа. Јас реагирав на тоа што го напиша ти, дека СМЕШНО ќе било да земе Меси, а не е воопшто смешно уз сето горе набројано. Барса без Меси моментално е просечна екипа и секој што малце прати фудбал го знае тоа, без разлика дали е фан на Барса или не.

Еве мене ако ме прашуваш сакам малце промена и сакам да земе ВВД, ми здосадија веќе Роналдо и Меси, плус има огромна основа тој да ја земе Златната топка заради причините кои погоре си ги навел, да не повторувам.

Нема да земе, очигледно. Ќе праиме муабет во децембар кога ќе пцујам сфе на форумов за мочана индивидуална награда.

Гледав вчера инсерти од галата, можи да се кажи дека иако е најдобар играч на планетата земја карактер нула има Меси, ептен арогантен. Надвор пред салата еден куп новинари им прават интервју на сите по ред, доаѓа џуџето од к .. не ги мана, туѓ срам ме фати за една водителка, трча по него со микрофонот хахаха, овој ладен туш ни а ни б.
На излегување еден куп фанови врискаат пискаат абе ниту се сврти да ги поздрави, да мафни :D

Нема да земе, очигледно. Ќе праиме муабет во децембар кога ќе пцујам сфе на форумов за мочана индивидуална награда.

Па според квотите во кладилниците не би рекол (ок Пеја не замарај за коцкање). 1.25 наспрема 4 е во корист на ВВД, мислам дека скоро сигурно е оти ќе земе Вирџил.

Па според квотите во кладилниците не би рекол (ок Пеја не замарај за коцкање). 1.25 наспрема 4 е во корист на ВВД, мислам дека скоро сигурно е оти ќе земе Вирџил.
Плус и новинари гласаат за Балон, така?
Сеа баш глеав, во гласови на новинари вчера победил Вирџил.

Плус и новинари гласаат за Балон, така?
Сеа баш глеав, во гласови на новинари вчера победил Вирџил.
Мислам да. Новинари, капитени на репрезентации и тренери или како и да беше бемлига.

Меси ја зема наградава пошто ја нема никат освоено до сеа. А и со моменталната форма на Барса а и негова форма и години, нема ни да дојде блиску до тоа. И наградава, нова измислена, параван на Златна топка на Л'екип и Франс футбал, реално би немала значај у идно време ако се знае дека се дава од 2016 год а ја нема Меси освоено...
Ван Дајк презаслужено ќе беше да ја земе
Автоматски споено мислење:

99165-lineker-se-skara-so-morgan-poradi-mesi-i-ronaldo-foto.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom