Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Па и за Халанд иста прича ќе биде. Никој нема ова лето 100+ да даде ко што бараат. И он наредно лето кога ќе му се намали клаузулата ќе го купи некој

Ако успеат да го шитнат санчо за 90+, го задржат халанд и се пласираат во лш сезонава ќе биде релативно успешна за Дортмунд. Санчо според мене е заменлив играч и лесно ќе може да се надомести таа дупка од некој нов копиљ. Од друга страна Халанд никако нема да можат да го сменат. Следната сезона со поискусни и посозреани Белингам и Халанд ќе бидат левел погоре. Парите од Санчо мораат да ги искористат за еден везњак на местото на Емре Чан, а овој да го испратат да игра у втора турска лига за анталијаспор.

Санчо е лесно заменлив играч, ама зачудувачки факт е дека падот на формата, резултатите и бројот на дадени голови на Дортмунд им се поистоветува со неговото отсуство ради повреда. Оти така, стварно не знам.

ПС: Белингам не е креативен играч или барем не за сега.

Tие ќе дигнат ама кој ќе им го плати фудбалерот? А наредна сезона како што вика @Castiel ќе има една година помалку од договорот. Мора да си стават на кантар дали повеќе им се исплатат тие 80-90 милиони од некој клуб или наредно лето да го изгубат левериџот во преговарање.
Се сложувам.
Летово е идеално за продажба од гледна точка на Дортмунд.
Дортмунд само европското може да ги извади.
Европското го спомнав како можност за дигање на цената на играчот. Сепак ако покаже дека е класа и блесне на ова Европско (а реално го има талентот а и игра во Англија која што е одлична репка) тогаш Дортмунд ќе може да му бара 90-100+ милиони.
Иако според мене, со оглед на сезонава до сега накај 70-80 највише би идел.

Сепак многу фактори се во игра. Ако пак само Јунајтед се заинтересирани за него очекувам Дортмунд да им пушти на цена со оглед на околностите. Уште Санчо ако побара да си иде или ако не фатат ЛШ тогаш доста би паднала цената. Јас не би избрзувал со коментари, да помине европсково па осеќам ќе не чека доста интересно лето :D

Како и да е, ви посакувам среќа летово, win-win ситуација ќе биде и за Јунајтед и за Дортмунд евентуален трансфер на Санчо. Сепак доста помогнавте за да зееме титула сезонава :smirce:

Интересен ми е Мурињо викаше пред некој ден не бил за Бундеслига и онака само Баерн бил за него ама па немало предизвик. За потоа да оди во Рома. Секако со среќа и многу успеси.

Интересен ми е Мурињо викаше пред некој ден не бил за Бундеслига и онака само Баерн бил за него ама па немало предизвик. За потоа да оди во Рома. Секако со среќа и многу успеси.
Јасно му е веќе дека не може да води екипа од висок ранг. Не го игра тој фудбал што го бараат големите клубови.
Сеа се вади демек Рим, навивачи, традиција, ова-она.. Не знам каков договор потпишал, ама де надевам целите им се констатност у ЛШ, значи 3то, 4то место во лигата и некое купче да се освои, зошто да не ЛЕ.

Брекало во Арсенал или Ливерпул?
За ваков мртов Арсенал може, но од каде Ливерпул се заинтересирани навистина не ми е јасно.

Брекало во Арсенал или Ливерпул?
За ваков мртов Арсенал може, но од каде Ливерпул се заинтересирани навистина не ми е јасно.
Па осмо место се, за кого да бидат заинтересирани за Мбапе ли? Hhhhh

Па осмо место се, за кого да бидат заинтересирани за Мбапе ли? Hhhhh
Ливерпул има пари, сеуште е актуелен првак на Англија, редовно топ 3, пред 2 години ја освоија ЛШ, пред 3 играа финале итн.

Разбирам дупешка поради послаба сезона годинава, но реално Ливерпул е екипа над рангот на Брекало. :D
Па дури и за Арсенал би бил играч за ротација, не засилување.

Ливерпул има пари, сеуште е актуелен првак на Англија, редовно топ 3, пред 2 години ја освоија ЛШ, пред 3 играа финале итн.

Разбирам дупешка поради послаба сезона годинава, но реално Ливерпул е екипа над рангот на Брекало. :D
Па дури и за Арсенал би бил играч за ротација, не засилување.

Ливерпул нема пари, т.е. има ама само ако продаде некој како Кутињо, Стерлинг и Суарез па да ги потроши тие пари. Ако не, ќе си купува Клавани, Робертсони Кабаци па ќе остават на Клоп да ги прави играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom