Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Никако не научивте да не судите после европско, светско, олимпијада и не знам што. Ниту позитивно, ниту негативно.

Како Жоао Марио, Габигол и слични превари да не беа доволни.

Мене баш ми одговара, никој нека не го земе, ќе си изигра минимум уште една профи сезона под Инзаги, после ако сака нек си иде, само не у Италија и тоа е.
И не знам колку е фер по светското да судите, а претходна цела сезона да ја игнорирате.. Али вие си знаете, големи сте :icon_mrgr:

Едит: Мондо ме претркал (y)

Де Геа имаше огромно реноме пред светското првенство. Јунајтед сега да сака да го продаде Де Геа во секој момент може да постигне цена која сака. Со Сергеј ситуацијата беше поинаква, светското беше шанса да напумпа цена, тој го направи спротивното. Мислам дека никој не го замрази ова светско повеќе од газдата на Лацио.[DOUBLEPOST=1532964441][/DOUBLEPOST]

Јас мислам дека повеќе од 60-70 не можат да земат никако. Баш ме интересира.
Лотито ако треба ќе го чува до крај на договорот, ама нема го продаде за помалку од таа цена што има одредено. Тежок е за преговарање.
Многу ризикува и не попушта без разлика играчот каква сезона има изиграно.

На Фелипе Андерсон пред неколку сезони кога беше во подобра форма му беше одредена цена од 40 мил евра и нема попуштање. Сега толку го продадоа, а друга екипа да беше ќе попуштеше и ќе го продадеше за 25-30 мил евра.

За Кеита Балде кој на една година пред истекот на договорот правеше проблеми и беа спремни да го остават на трибини цела сезона ако не стигнеше понуда на нив што им одговара. Или 30 мил колку што вреди или ништо.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Само Пандев го има заебано Лотито.
#Македонче

Само Пандев го има заебано Лотито.
#Македонче

ако му е
многу симпатичен клуб ми беа али одкако се деси тоа со Пандев и кога почна ерата со игли таре значи бљак

Sent from my iPhone using Tapatalk

Роналдо повеќе ќе придонеси за Јуве на маркетиншки план одколку на фудбалски, не заборавајте дека има 33 години. Не е толку за цената која ја платија колку платата која ќе ја зема. Јас мислам дека нема да се задржи повеќе од една сезона во Италија, сигурно ќе фати патот накај арапите, Псж или можеби МЛС

Да не не си наспан?
На 33 години најдобар во ЛШ. Доста е ова, ете ако не е Шпанската најтешка лига, ако не е италијанската или англиската. ЛШ е најтешкото натпреварување. Ок за Роналдо не е. Муабетот ми е, ако Алегри има убав пристап кон него и го натера да одмара како во Реал годинава, Роналдо ќе прави растур во Јуве. Плус си појде во идеален тим, цел тим знае да изигра за еден играч, со прејаки креативци и брзи крила.... 40+ голови е секако.

Да не не си наспан?
На 33 години најдобар во ЛШ. Доста е ова, ете ако не е Шпанската најтешка лига, ако не е италијанската или англиската. ЛШ е најтешкото натпреварување. Ок за Роналдо не е. Муабетот ми е, ако Алегри има убав пристап кон него и го натера да одмара како во Реал годинава, Роналдо ќе прави растур во Јуве. Плус си појде во идеален тим, цел тим знае да изигра за еден играч, со прејаки креативци и брзи крила.... 40+ голови е секако.
Да не претеруваме со 40+ гола по сезона. Ќе биде ефикасен да ќе дава голови ама не до толку.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Да не не си наспан?

Многу јаки креативци има Јувентус..Кедира,Стураро,Маркизио,Манџукич..освен ако не го рачунаш Дибала?..во Јувентус само Пјанич е единствениот креативец што има квалитет да изигра и да пушти топка..во Реал такви се Модрич,Иско,Крос и Марсело....

Да не не си наспан?

ти наспан си ? Никој не рече дека ќе флопни Роналдо ама не можиш да очекуваш да игра на исто високо ниво уште многу, оваа сезона на почеток не беше во некоја си препознатлива форма ама затоа Зидан паметно го искористи и го изваде максимумот пд него кога најмн требаше, го одмараше скоро секое второ коло во лигата за да биди 100 % спремен во ЛШ не е исто на 33 години да играш и на 25 па не Роналдо кој сака нека е

Многу јаки креативци има Јувентус..Кедира,Стураро,Маркизио,Манџукич..освен ако не го рачунаш Дибала?..во Јувентус само Пјанич е единствениот креативец што има квалитет да изигра и да пушти топка..во Реал такви се Модрич,Иско,Крос и Марсело....
Значи во Италија и во Шпанија фудбалот е различен. Колку голови даде Игуаин/Кавани во Наполи со само Хамшик, Ибра со Пирло, во Лацио нз кој му е и тимот па се изнадава Чиро голови. И да го рачунам Дибала и Квадрадо и Коста, освен последниов другите знаат да изиграат за еден играч. Задржувањето на Пјанич е шлаг на тортата. Тој само ќе го направи поефикасен. И Џеко во Рома со само Пјанич. Сеа само адаптација брза му треба, да се навикни на тактичкиот фудбал во Италија.[DOUBLEPOST=1532974861][/DOUBLEPOST]
ти наспан си ? Никој не рече дека ќе флопни Роналдо ама не можиш да очекуваш да игра на исто високо ниво уште многу, оваа сезона на почеток не беше во некоја си препознатлива форма ама затоа Зидан паметно го искористи и го изваде максимумот пд него кога најмн требаше, го одмараше скоро секое второ коло во лигата за да биди 100 % спремен во ЛШ не е исто на 33 години да играш и на 25 па не Роналдо кој сака нека е

Ти рече една сезона ќе издржи, јас ти викам дека уште од прва сезона ќе биде најдобар играч во италија и ќе си ги тријаш очината на 33години шо работи. И ќе го обработи договорот(освен ако јуве не види некој чар од САД) на највисоко ниво.

Си чул за ДУглас Коста некогаш?.... 12 асистенции имаше момакот на само 13 утакмици како стартер за Јуве лани. СлаП е. Мислам спомнуваш Стураровци Кедировци Манџовци као креативци..Матуиди исто игра среден ред , зошто не го спомнеш и него... Па Алекс Сандро исто е сличен тип на играч како Марсело.. донекаде.. имаше пад прошла сезона.. ама ете ако и он може да се смета за играч кој знае да искреира.. да центрира, исклучок е последната сезона, предходната искина по страната со милиметарски центаршутеви и проигрувања... итн итн. Подобро на Сериа А да ја отвориш темата можеби..

Значи во Италија и во Шпанија фудбалот е различен. Колку голови даде Игуаин/Кавани во Наполи со само Хамшик, Ибра со Пирло, во Лацио нз кој му е и тимот па се изнадава Чиро голови. И да го рачунам Дибала и Квадрадо и Коста, освен последниов другите знаат да изиграат за еден играч. Задржувањето на Пјанич е шлаг на тортата. Тој само ќе го направи поефикасен. И Џеко во Рома со само Пјанич. Сеа само адаптација брза му треба, да се навикни на тактичкиот фудбал во Италија.[DOUBLEPOST=1532974861][/DOUBLEPOST]
Ти рече една сезона ќе издржи, јас ти викам дека уште од прва сезона ќе биде најдобар играч во италија и ќе си ги тријаш очината на 33години шо работи. И ќе го обработи договорот(освен ако јуве не види некој чар од САД) на највисоко ниво.

Една сезона во смисла ради финансии, ако стигни некоја подебела понуда од арпите ни два пати нема да се дума. Мое мислење е дека ќе изигра една сезона две макс, ќе освои со Јуве некој трофеј и џаде ќе фати.

Си чул за ДУглас Коста некогаш?.... 12 асистенции имаше момакот на само 13 утакмици како стартер за Јуве лани. СлаП е. Мислам спомнуваш Стураровци Кедировци Манџовци као креативци..Матуиди исто игра среден ред , зошто не го спомнеш и него... Па Алекс Сандро исто е сличен тип на играч како Марсело.. донекаде.. имаше пад прошла сезона.. ама ете ако и он може да се смета за играч кој знае да искреира.. да центрира, исклучок е последната сезона, предходната искина по страната со милиметарски центаршутеви и проигрувања... итн итн. Подобро на Сериа А да ја отвориш темата можеби..

Во ред е не се нервирај

Positive contacts between Milan and Juve today:

- Bonucci and Caldara both valued at €40M

- Higuain to Milan on loan for €18M with option to buy for €36M

Talks ongoing between Higuain’s agent and Leonardo: With Il Pipita’s OK the deal is closed [@romeoagresti]

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom