Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Мене многу ми има оставено впечаток кај него центаршутот, ко со снајпер ги гаѓа напаѓачите при контра, можам да замислам само како ќе ги проигрува Момо и Мане напред. Нешто што како клуб го немаме после Пепе, пошто Мињоле а и Кариус кога дегажираат, топката оди до месечината, па паѓа надоле.

Кај бе брат центаршутот ти оставил впечаток, кога тој ја центрира топката единствено при нужда кога не можеше да проигра некој дефанзивец или Де Роси кога има јак пресинг. По тоа е и познат и кога е под притисок на противнички играчи одлично проигрува до дефанзивците и веќе прави вишок играч. Башка Рома оваа година не беше претпознатлива по контрите и полуконтрите како претохдно со Салах и Жервињо.
Сега можеби си начекал таква ситуација па со добил таков впечаток, ама јас барем 45-50 цели утакмици изгледав и такво нешто не сум приметил, што не значи дека е лош во тоа, ако во Рома не му налагале таква игра, можеби во Ливерпул ќе биде обратно. :)

Кај бе брат центаршутот ти оставил впечаток, кога тој ја центрира топката единствено при нужда кога не можеше да проигра некој дефанзивец или Де Роси кога има јак пресинг. По тоа е и познат и кога е под притисок на противнички играчи одлично проигрува до дефанзивците и веќе прави вишок играч. Башка Рома оваа година не беше претпознатлива по контрите и полуконтрите како претохдно со Салах и Жервињо.
Сега можеби си начекал таква ситуација па со добил таков впечаток, ама јас барем 45-50 цели утакмици изгледав и такво нешто не сум приметил, што не значи дека е лош во тоа, ако во Рома не му налагале таква игра, можеби во Ливерпул ќе биде обратно. :)

Имам начекано ситуација, убаво ми текнува и ми остави впечаток, дека гаѓа ко снајпер на дугачка топка. За проигрување играчи, од хајлајтс што глеав, во право си, плус и дрибЉа :D

Мињоле аут, Алисон ин, супер за нас. Уште некој тим сега да излезе со понуда од 60 милиони за еден од најдобрите дефанзивци во светот и со тие пари да си купиме друг играч супер ќе биде.

Незнам, мое мислење е дека се премногу пари за голман. Подобра варијанта ќе им беше да одеа со Буфон на година време ко што направи ПСЖ и во меѓувреме да бараат солиден голман што одма после би го заменил, а париве да ги инвестираа во други играчи. Вака сите знаеа дека очајно ќе бараат голман после киксовите на Кариус и кој и да го побараа од подобрите голмани сите ќе им бараа енормни суми. Буфон ќе го земеа за џабе btw. Јак голман е Алисон али што е премногу премногу е.
Кој солиден голман би го зеле наредна сезона а да е ефтин?
Парите ионака не се проблем. Ќе се земи и Фекир веројатно.
Цената за Алисон е таа. Кога за Батленд бараат 40 милиони фунти нека се 62 за Алисон. Буфон е веќе 40ка и полека паѓа во форма. Вака се решава долгорочно проблемот. АКО Алисон успее во Ливерпул , сумава нема да е страшна

Ваљда фунти. Мене овој ми е најрелевантен за белгијците.

Не е ни битно, мораше бар 50 да му извадат и несвојствено е за Челзи да пуштат толку евтино. Ако Алекс Окслејд Чембрлејн вредеше 40 со една година од договорот...

Ако Алекс Окслејд Чембрлејн вредеше 40 со една година од договорот...

Алекс вредеше 80м, ние го земавме испод цена ;)

Едно јавно предупредување, го објавиш ли Алисон, ќе ти избришам профил :D

Вика...
добар голман брааат, знае да подава има добар центаршут при исфрлање на топка... а тоа шо прима голови меѓу уши нема врска :pos:

na koja osnova kurtoa ovie go procenuvaat tolku, a alison 70 ili kolku i da e, u najlos slucaj za kurtoa, na isto ramniste e so alison, isto godini imaat baska, kurtoa kako i da ja vrtime e daleku pokonstanten golman i brani veke so godini na vrvno nivo.
Da ne ima godina do istek na dogovor pa cenata mu e takva kakva sto e, samo taka bi rekol deka e tamanka transferov, u bilo koja druga varijanta gi kinat za edno 20m evra, mozda i poveke.
Hazard inace ke boli dosta, ako si ide, bidejki e izmislen za sistemot na sari, kaj nego bi gazel i bi imal strasna statistika i so golovi i so asistencii, bajagi ke izgubat celzi so zaminuvanjevo na dvajcava, ali narocito so hazard, duplo poslabi ke se bez nego vo napadot.

@Syn Куртоа сака во Реал, пека цело време. Мислам дека и да пратеа Ливерпул повисока понуда, што Челзи ќе ја прифатеше, Куртоа ќе одбиеше трансфер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom