Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
На крај типувам дека ќе биде 60 + 5 милиони фунти. Браво за Ливерпул, си ги скрпија сите дупки, ние се мислиме за Алекс Сандро и Алдервирелд на три недели до почетокот на ПЛ.
Уште Фекир да го закачат а мислам дека ќе биде за брзо.

Уште Фекир да го закачат а мислам дека ќе биде за брзо.
Најголем проблем, ако може и да се нарече проблем ќе биде како ќе се вклопи „новава“ средина на Ливерпул и клупата, другово е горе долу средено.

Што ги обожавам ваквиве акаунтчиња што крадат вести од новинари... :) Пишрал Романо во 15:17, тој во 15:25 вика ми кажаа готово е :)
Прв пиша дека се започнати преговорите со Ливерпул, затоа и го ставив онака на пребарување ми го даде. До пред еден саат немаше ништо од новинари. [emoji16]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Со Алисон, Ливерпул веќе има сериозен тим за титула, под услов Салах да не го фати некој синдром на втора сезона и да биде мизерија
Уште не, сепак за да се натпреваруваат со Сити им треба играч како Фекир кој во случај да се повреди некој од тројцата напред или да му се случи синдром на втора сезона ќе може достојно да ги замени. Сепак титула во ПЛ е долга стаза и ќе требаат квалитетни играчи. Видовме минатата сезона кога во финале Ливерпул немаше никаква замена при повреда на Салах. Сепак и вака, ако го донесат Алисон, имаат далеку подобар и поконкурентен тим од Јунајтед, Тотенхем, Челзи и Арсенал. Ќе бидат интересни за гледање како и да е.

Ми се свиѓа тоа што и Ливерпул и Арсенал конечно почнаа да прават паметни трансфери. Купуваат играчи што стварно им требаат и кои што ќе им ги пополнат слабостите од минатите сезони, а не само колку да се купи нешто. Кај Ливерпул не се ни сомневам дека новиве играчи ќе се вклопат во тимот, кај Арсенал може да биде малце проблем зашто сепак премногу новости и промени имаат од сезона за сезона, ама на долг рок мислам дека ќе имаат успеси.

Со овие трансфери + Фекир, Ливерпул го ставам рамо до рамо со Сити. Па и уште некој во одбрана ако донесат место Ловрен, полна капа ќе биде за нив.

Уште не, сепак за да се натпреваруваат со Сити им треба играч како Фекир кој во случај да се повреди некој од тројцата напред или да му се случи синдром на втора сезона ќе може достојно да ги замени. Сепак титула во ПЛ е долга стаза и ќе требаат квалитетни играчи. Видовме минатата сезона кога во финале Ливерпул немаше никаква замена при повреда на Салах. Сепак и вака, ако го донесат Алисон, имаат далеку подобар и поконкурентен тим од Јунајтед, Тотенхем, Челзи и Арсенал. Ќе бидат интересни за гледање како и да е.

Ми се свиѓа тоа што и Ливерпул и Арсенал конечно почнаа да прават паметни трансфери. Купуваат играчи што стварно им требаат и кои што ќе им ги пополнат слабостите од минатите сезони, а не само колку да се купи нешто. Кај Ливерпул не се ни сомневам дека новиве играчи ќе се вклопат во тимот, кај Арсенал може да биде малце проблем зашто сепак премногу новости и промени имаат од сезона за сезона, ама на долг рок мислам дека ќе имаат успеси.

Не споредувај го Ливерпул со Арсенал, ние се гребиме едвај со трансфери за 4-5 место, Торериа ни е едина светла точка, Ливерпул прават и паметни трансфери но и трошат, не се ценкаат таму каде што им треба, нормално разликата е што едните се веќе две сезони етаблирани учеснци во ЛШ (и финалисти) другите се две години по ред во ЛЕ, да не зборувам за достапниот буџет и паметното продавање играчи (Кутињо наспрема Санчез на пример)

Со овие трансфери + Фекир, Ливерпул го ставам рамо до рамо со Сити. Па и уште некој во одбрана ако донесат место Ловрен, полна капа ќе биде за нив.
Дежан е избран во тимот на СП.
Сега ни Господ не го трга од прв тим.

Добро де, Господ можи да го тргни :D

Sredinata i napadot im se im se ebenje na Liverpul, ama mislam deka odbranata ne im e bash world class. Tuka e razlikata so City spored mene i mislam deka moze da bide klucno vo borbata za titula.

Не споредувај го Ливерпул со Арсенал, ние се гребиме едвај со трансфери за 4-5 место, Торериа ни е едина светла точка, Ливерпул прават и паметни трансфери но и трошат, не се ценкаат таму каде што им треба, нормално разликата е што едните се веќе две сезони етаблирани учеснци во ЛШ (и финалисти) другите се две години по ред во ЛЕ, да не зборувам за достапниот буџет и паметното продавање играчи (Кутињо наспрема Санчез на пример)
Не мислев да ги споредувам во поглед на успешност или менаџирање на тимот. Продавањето на Санчез, Вилшер, РВП и сите други играчи што ви отишле без пари или за кило семки е лошо менаџирање од страна на Венгер и неговиот стручен тим. Ја зборам за моменталнава ситуација на Арсенал, со ограничените финансии што ги има Арсенал, сега за сега според мене добро ги менаџира. Купија голман, што стварно им требаше, купија искусен дефанзивец што стварно им требаше и купија конечно DMC. Ќе видиме ова како ќе излезе, али за сега за мене Емери влече паметни потези.

Sredinata i napadot im se im se ebenje na Liverpul, ama mislam deka odbranata ne im e bash world class. Tuka e razlikata so City spored mene i mislam deka moze da bide klucno vo borbata za titula.
Како не им е кога го имаат најдобриот дефанзивец во светот?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Супер тим прават, ама ако Клоп не освои трофеј ни следнава сезона, која ќе биде причината да не го избркаат?

Супер тим прават, ама ако Клоп не освои трофеј ни следнава сезона, која ќе биде причината да не го избркаат?
Zoshto mislite deka sekoj trener sto ne osvoil trofej treba da se izbrka?
Pa togas sekoja godina treba po 19 timovi da menjaat trener....

Алисон ако го земат одбраната индивидуално гледано ќе е горе долу на рамниште на Сити. Е сега како ќе функционира како тим ќе видиме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom