Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Па нели управата носи играчи по избор на Конте? :гик:
Управата на Челзи до сега секогаш си носела играчи по своја желба. Нормално, се случувало да ги послушаат и желбите на менаџерот, доколку им одговара. За Лукаку и не е само од претходнава сезона, уште од претходно се знаеше дека Еменало и компанија би сакале да го вратат. Затоа и со месеци зборевме дека ќе биде интересно да се види кој ќе победи во битката за напаѓач, дали управата или Конте. Буквално со секој фан на Челзи со кој сум зборел го правевме муабетов пред неколку месеци, дали тука, дали на фб.

А до толку е срамота да кажеш дека на Конте му бил прв избор Лукаку, не успеале да го доведат и за неполни 24 часа купиле играч подеднакво квалитетен на Лукаку во Мората? Мислам океј е, пробуваш со цел форум да се убедуваш во нешто што сите го гледаме како е.
Манчестерци ги сфаќам си ја тераат нивната, ама ти најверојатно и не знаеш дека уште од мај имаше шпекулации дека Конте е во лоши односи со управата ради тоа што овие форсирале за Лукаку а не за Мората, во еден момент дури и во Скајспортс излезе муабет дека ќе си даде отказ.

После обнови договор и погоди кој му го купија.

Никој, ама баш никој нема да ме убеди дека Лукаку му бил прв избор на Конте. Тоа е заклучок од се што се случуваше од моментот кога дојде во Челзи, па до сега, а не од шпекулации кои излегоа откако беше очигледно дека ќе оди во Јунајтед. Се знаеше подолго време дека Конте го сака Мората, а управата си имала замисла да го враќа Лукаку. Зошто иначе не би пробале одма да го донесат? Зошто немало никаков обид за договор со Евертон од страна на Челзи? Си дошле Јунајтед, си се договориле, па овие во 5 до 12 испаничиле и пратиле понуда кога сфатиле дека прв пат во животот ќе мораат на менаџерот да му исполнуваат желба :D
Прифати нов договор, му го договорија и Мората за помалце од 24 часа.
Значи сакаш да кажеш дека во Челзи има проблеми на релација управа - Конте? Која е поентата да ти носат играч што не го сакаш? Не си даде Конте оставка во Јуве за слично?

Ок, сите очигледно многу повеќе сте ја следеле ситуацијата од мене цела година и знаете дека иако Конте со години му се восхитува на Мората, иако проба уште лани да го донесе во Челзи, сега одеднаш му текнало дека Лукаку повеќе го сака.

Управата на Челзи до сега секогаш си носела играчи по своја желба. Нормално, се случувало да ги послушаат и желбите на менаџерот, доколку им одговара. За Лукаку и не е само од претходнава сезона, уште од претходно се знаеше дека Еменало и компанија би сакале да го вратат. Затоа и со месеци зборевме дека ќе биде интересно да се види кој ќе победи во битката за напаѓач, дали управата или Конте. Буквално со секој фан на Челзи со кој сум зборел го правевме муабетов пред неколку месеци, дали тука, дали на фб.
Јас како што знам доста фанови на Челзи, нарочито ти, ја тупеа дека управата ќе го донесе секој играч што ќе го посака Конте. Сеа сакаш да кажеш дека управата без да бара Конте онака сакала да донесе 100 милионско појачување? Ок Донев, ај иди брцни си ја малце главата у некоја комора со многу мраз и врати се да напраиш нормален муабет.

Манчестерци ги сфаќам си ја тераат нивната, ама ти најверојатно и не знаеш дека од мај имаше шпекулации дека Конте е во лоши односи со управата ради тоа што овие форсирале за Лукаку а не за Мората, во еден момент дури и во Скајспортс излезе муабет дека ќе си даде отказ.

После обнови договор и погоди кој му го купија.
Знам дека имаше несогласувања поради трансферите помеѓу Конте и Челзи, дури некои ја споредуваа и ситуацијата како таа на Конте и Јуве, како не му ги исполниле трансфер целите и си дал отказ во Јуве.

Муабетот ми е дека вие си терате како да Конте победил, а не изгледа така. Они може му го донесоа играчот кој он го сакаше, но првин сакаа да си го истераат нивното. Пробаа да го донесат Лукаку којшто како што викате бил желба на управата, не успеале и после отишле на планот Б - Мората. Ма да не гледам што има лошо во ова, не сте го довеле Лукаку сте го земале Мората подеднакво квалитетен напаѓач. Не е како да сте го земале Бензема. :D

Конте го барал Мората и во Јуве, тој бил причината за неговиот трансфер во Јувентус иако Конте веќе не беше тренер на Јуве кога пристигна. Имаше слика од SMS порака наводно од Конте до Марота - Мората е комплетен модерен напаѓач. го сакам по секоја цена во Јуве- и то вртеше по твитер по новинари сеа шо како не знам :)

Тие што пратеа подобро знаат дека прикаските на поупатените новинари беа цело време : "Conte prefers Morata, but board wants Lukaku", и ова се влечеше со месеци се до пред некој ден кога излезе ова дека Конте сеа наводно умира по Лукаку. :))))

Изедначија 75 ама одбија да му платат на Раиола циганот рекет... 100 милиони премногу им е за Лукаку, тоа е.

Ај дај нешто вакво од пред во период од денес па до пред 10-15 дена.

И тебе уште те чекам :kafence:

Значи сакаш да кажеш дека во Челзи има проблеми на релација управа - Конте? Која е поентата да ти носат играч што не го сакаш? Не си даде Конте оставка во Јуве за слично?
Управата на Челзи секогаш до сега се мешала и не му давала целосна контрола на менаџерот. Дури ни на Мурињо, откако го вратија по втор пат.
Затоа и пред некоја недела имаше јаки информации за тоа дека можно е Конте пак да си даде оставка.
Затоа и ме израдува новиот договор затоа што немаше да го потпише доколку не му дале гаранции дека ќе му ги донесат неговите желби. Затоа и Мората одма потпиша. Никогаш не се случило тоа до сега, се надевам дека сега навистина тоа е случајот и дека ќе го практикуваат до крај.

Знам дека имаше несогласувања поради трансферите помеѓу Конте и Челзи, дури некои ја споредуваа и ситуацијата како таа на Конте и Јуве, како не му ги исполниле трансфер целите и си дал отказ во Јуве.

Муабетот ми е дека вие си терате како да Конте победил, а не изгледа така. Они може му го донесоа играчот кој он го сакаше, но првин сакаа да си го истераат нивното. Пробаа да го донесат Лукаку којшто како што викате бил желба на управата, не успеале и после отишле на планот Б - Мората. Ма да не гледам што има лошо во ова, не сте го довеле Лукаку сте го земале Мората подеднакво квалитетен напаѓач. Не е како да сте го земале Бензема. :D
Фората е што на толку речиси завршени а пропаднати трансфери на Манчестер што не зезаа, ова на нас ни дојде како волеј ала Зидан против Леверкузен и мора да се извади Донев некако :D

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Конте го барал Мората и во Јуве, тој бил причината за неговиот трансфер во Јувентус иако Конте веќе не беше тренер на Јуве кога пристигна. Имаше слика од SMS порака наводно од Конте до Марота - Мората е комплетен модерен напаѓач. го сакам по секоја цена во Јуве- и то вртеше по твитер по новинари сеа шо како не знам :)
‘Conte is the manager who most ‘bet’ on me, without even ever having had me in his team,’

‘I’m very conscious of that: he bet on me for Juventus but left before I arrived; then he wanted me at Chelsea come what may. He knows me better than I could imagine, I’m sure, and that’s important: it motivates you to work hard, train well.

‘I feel indebted to him because he’s the coach that most trusted in me, most wanted me, who made me feel I could perform at the highest level.

‘And yet I’ve never had the fortune to actually work with him. I’m sure sooner or later I will.

Фората е што на толку речиси завршени а пропаднати трансфери на Манчестер што не зезаа, ова на нас ни дојде како волеј ала Зидан против Леверкузен и мора да се извади Донев некако :D
Не, не е тоа затоа што Челзи - Јунајтед имаат неколку битки последниве години кои завршиле со Челзи како победник. Ви треба уште за да се изедначиме, не иде само со Лукаку :P
Јас си кажувам дека имаше интерес за Лукаку, стварно сакаше уптавата да го донесе, затоа и пратиле понуда во последен момент. Ама да ме убедува било кој дека Конте повеќе го сакал Лукаку него Мората ми е глупо, следејќи ја ситуацијата цела година веќе :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom