Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше споредба баш со сумите платени за Зидан и Стерлинг.
Тотално спротивни играчи со слични суми.

Но најбитното го заборавија, Зидан беше СЕ, само не брз, додека Стерлинг е само брз.
Ама Зидан пред 2-13 години праеше трансфер. Ако гледаме од денешна перспектива тогаш за Марадона пред 30 години требало да плаќаат по 150 милиони евра.
До Кристијано Роналдо реално цените беа оправдани за тие играчи што ги плаќаа дебело, на пример Кака, Шевченко, Виери, Креспо и сл.
И за Роналдо беше реална цената, јеби га најјак играч у свет без конкуренција (океј Меси) и тоа е тоа.

Со Бејл ебаа матер и другите тимови на некој начин се охрабрија да лупаат големи суми на Стерлинзи... кога може Бејл 100 зашто да не и Стерлинг 70, Ди Марија 70, Погба 100 и слично.

Фудбалот не е баш како останатите професии, затоа ни се чудни ваквите потези како на Џовани,Гијан,џовинко и сл.Во фудбалот, како и секој спорт, се става поголем акцент на натпреварот помеѓу колегите да се биде најдобар, освојување на трофеи и медали, за разлика од другите професии.
како да не .... можеби тоа е така во селските лиги али у големите лиги не е
верувај, се е за пари!
и ти би играл за 1 милион ако во друг тим од иста лига послаб играч од тебе зима 4 милиона?
која љубов бе кога ќе видиш колку зима тој и дека со даноци и све ти остануваат дали и пола милион ќе си речиш нека иде у курац
и да, баш у америка џовани дос сантос ќе биде најдобар, ќе освојува трофеи и медали[DOUBLEPOST=1437058680][/DOUBLEPOST]
Што се пробудиле со 5 трансфери од 20м евра? :D[DOUBLEPOST=1437057144][/DOUBLEPOST]

Пошто само поради брзина се станува најдобар млад играч :)
поарно за бака 30 милиона него за бентеке 45 :)
али јебига англија си е англија се имаат пари

Последно уредено:
Ќе бидат најглупо потрошени пари, после оние нашите земени од Ибра и Тијаго Силва. :icon_mrgr:
Иначе давале и 15 мил евра за Менез.
Бентеке е благороден играч кој многу дава секоја утакмица и во одбрана исполнува задачи, не верувам дека ќе има утка со него.
Проблемот е што е преплатен од Ливерпул заради тоа што и нема некој избор на слободни квалитетни центарфори летово, пример Манџукиќ кој е идентичен тип на играч и можеби и поквалитетен од Бентеке излезе дека вреди дупло помалку.
Ама се гледа дека Ливерпул нема проблем со фрлање пари, така што мене ми изгледа како најдобра опција во моменот.

32m фунти се, така?
Многу е 32м фунти за Бентеке, точно дека игра во слаб тим, ама константноста му е нула, му се случува да има пост од 10+ утакмици без постигнат гол, исто и за Белгија нема ни еднаш асално изиграно.Се заебаа со Керол и пак не им иде паметот.Абе со тие пари што ги доби Ливерпул од продожбата на Стерлинг, најпаметно ќе ги инвестирам во Лаказет+Ројс, за 69.2м евра и двајцата можат да се купат.Е тоа ќе биде game changer во ПЛ.
Ама заборавив дека не играат ЛШ, нема да сакаат да дојдат...(n)

32m фунти се, така?
Многу е 32м фунти за Бентеке, точно дека игра во слаб тим, ама константноста му е нула, му се случува да има пост од 10+ утакмици без постигнат гол, исто и за Белгија нема ни еднаш асално изиграно.Се заебаа со Керол и пак не им иде паметот.Абе со тие пари што ги доби Ливерпул од продожбата на Стерлинг, најпаметно ќе ги инвестирам во Лаказет+Ројс, за 69.2м евра и двајцата можат да се купат.Е тоа ќе биде game changer во ПЛ.
Чим стерлинг за тие пари отиде зашто за оваа сума не отиде и бентеке. Таков е фудбалот денес улав. Башка не играат ЛШ и мора поголеми суми да плаќаат за играчи.

Lol, дискусиите “ со тие пари можеа тие и тие играчи да се земат“, испаѓа играчите се стока и немаат свое размислување па кој и да понуди пари ќе идат кај нив.

Ливерпул се во подредена позиција па така уште од старт имаат лимитирана лист на играчи кои можат да ги донесат. Секој играч е преплатен се до оној момент кога ја исполни квотата која ја очекуваат навивачите и управата. Тоа е тоа.

Мене лично ми се свиѓа начинот на кој игра Бентеке и мислам дека е добра зделка. Ќе видиме наредната сезона.

Вака така, нашиот тим е комплетиран и мислам дека купивме тоа што сакавме да го купиме, овојпат никој не ни украде играчи, од ова треба да сме задоволни барем. Тоа значи дека чим се одлучиле за Бентеке, и те како рачунаат да биде битен играч у тимот, а со веќе исполнетите останати трансфер цели, нема изговор за негов неуспех, све е според планот на управата во Ливерпул (прашање е само дали е планот добар нормално). Така што убаво рече @Peja989, Бентеке ќе му пресуди на Роџерс, или ќе го крене или ќе го прати у пм (т.е он кажа Рединг, али то ти је брате исто :D )

202281_9d5a6c6e-0b8f-4bbf-8e8a-6f94b75ae0ba_2015-07-14%2520Aankomst%2520A%2520Younes%25200063_600x338.jpg

Германскиот репрезентативец до 21 год., Амин Јунес од Менхенгладбах во Ајакс. Минатата сезона играше во Кајзерслаутерн како позајмен.
Oвој Класен да не ќе им е капитен од сезонава? Пошто Моисандер им отиде можно е да го стаиле овој.

Иначе коа сме кај Ајакс, зашто уште ниедна екипа не покажала интерес за Виктор Фишер не ми е јасно. Многу добар играч е, потенцијал фул.

Иначе коа сме кај Ајакс, зашто уште ниедна екипа не покажала интерес за Виктор Фишер не ми е јасно. Многу добар играч е, потенцијал фул.

Имаше тешка повреда сезонава, мислам дека уште е и повреден. Цела сезона ни 5 утакмици не одиграл. На фифа порано стандарт прв играч што го купував ми беше.

Бентеке е благороден играч кој многу дава секоја утакмица и во одбрана исполнува задачи, не верувам дека ќе има утка со него.
Проблемот е што е преплатен од Ливерпул заради тоа што и нема некој избор на слободни квалитетни центарфори летово, пример Манџукиќ кој е идентичен тип на играч и можеби и поквалитетен од Бентеке излезе дека вреди дупло помалку.
Ама се гледа дека Ливерпул нема проблем со фрлање пари, така што мене ми изгледа како најдобра опција во моменот.
Манџукич е 29 годишен, нема играно во ПЛ плус веќе сезони уназад игра во тимови од ЛШ. А според мене подобро Бентеке неголи Манџучич. Пред Бентеке можеби би ги разгледал едино Лаказет или Игуаин. Само првиов нема шанса да дојди, вториот е прескап, а и дали ќе заигра на ниво во ПЛ. Така да и немаше некој избор. Цената....јбг како ние за Стерлинг така тие за Бентеќе[DOUBLEPOST=1437073414][/DOUBLEPOST]
32m фунти се, така?
Тешко дека би се зеле двата за вкупно 50 милиони фунти. Само за Лаказет сигурно миниум 35 ќе бараат. Башка ЛШ.......плати. A од кога дојде Шервуд Бентеке е константен. 40% реализација. Ваљда се надеваат нашиве дека ќе продолжи така.

Манџукич е 29 годишен, нема играно во ПЛ плус веќе сезони уназад игра во тимови од ЛШ. А според мене подобро Бентеке неголи Манџучич. Пред Бентеке можеби би ги разгледал едино Лаказет или Игуаин. Само првиов нема шанса да дојди, вториот е прескап, а и дали ќе заигра на ниво во ПЛ. Така да и немаше некој избор. Цената....јбг како ние за Стерлинг така тие за Бентеќе

Само го наведов како пример него за да се спореди разликата во цена, инаку искрено не верувам дека Манџукиќ би прифатил да игра за Ливерпул без ЛШ и за поголема плата од оваа што му ја даде Јувентус.
Факинг Адам Џонсон ги одби Ливерпул со образложение дека не се тим за неговите амбиции, не пак Игуаин и Лаказет кои ги бара пола Европа.

Реалноста е таа, дека Ливерпул во моментот може да привлече играчи од мали екипи или послаби лиги, млади перспективни играчи пред кои допрва треба да престои сериозна кариера, или пак играчи кои не успеале во поголеми клубови и во Ливерпул очекуваат да доживеат реинкарнација.

Oвој Класен да не ќе им е капитен од сезонава? Пошто Моисандер им отиде можно е да го стаиле овој.

ништо не играше цела сезона нема зошто да го бараат..оној Кишна или како се вика правилно што е пред потпис со Лацио е доста добар.

дури сеа колку толку јасно ми станува зошто де лаурентис бара 90 милиони за игуаин :)

само што никој нема да му ги даде тие 90 пошто игуаин е теле

Schweinsteiger says he left Bayern to join a bigger club in Man United

Точно, значи точно една година претходно:

Kroos: "Real Madrid is the biggest club in the world, yet one size larger than the FC Bayern." :D

ду-пи-ги??? :motorce:

Ќе го хејтаат и Швајни ко Кросс лани баварците? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom