- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 2.472
- Поени од реакции
- 5.764
Искрено со таков тим Ливерпул се освен освоена ЛШ и ПЛ ќе биде неуспех. Исак ако го земат, прејак тим направија.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Продажбите на хотели, тренинг центри, женски тим се одобрени од ПЛ. Не можат да поминат без они да ги проверат. Имаше после крајот на сезоната гласање за да се затвори таа можност. Исходот? Сите клубови гласаа да може тоа да се прави и понатаму. Ете Вила пред некоја недела си го продаде женскиот тим. Распоредување на рати со долгите договори исто беше нешто целосно легално што секој клуб можеше да го користи. После решија УЕФА или ФИФА да го ограничат на 5 години. Не беше ова никакво кршење правила туку прилика која можат сите клубови да ја искористат.Проблемот е што се прекршени правила и се водат истраги за нив, лани ако ти текнува пробаа да протнат продажба на хотел или паркинг места нешто така беше и сакаа да го вметнат како приход во клубот, кратко кажано како да продале играч, исто договорите на 15 години што ги правеа за да може да потпишуваат све и свашта ако не се лажам ги банираа од ПЛ или УЕФА да може максимум на 5 години да бидат, итн итн. Да ми речеш дека во пост Роман ерата Челзи работи исправно и коректно за мене е смешно искрено, инаку ништо немам против Челзи.
NAmerno im go zedoja da im demonstriraat silaСега знам како се осеќаат челзијашите секое лето со трансфери
Време е за Исак. Допаминот од трансферот на Екитике полека бледнее (не бев нешто многу за негов трансфер). Мора да го појачаме![]()
Работата е што новите газди си ја имаат завршено домашната задача, најверојатно уште пред и да ја пуштат официјалната понуда за купување на клубот. Не измислиле топла вода, тие правила важат(ле) за сите исто, србите ја имаат онаа поговорка: ко први њему девојка. И тие договори по 15 години што ги спомнуваш биле според закон, значи ниту едно правило ни тука не било прекршено, УЕФА интервенирала по склучените договори а не пред, така што Челзи ги нема прекршено ни тие правила.Проблемот е што се прекршени правила и се водат истраги за нив, лани ако ти текнува пробаа да протнат продажба на хотел или паркинг места нешто така беше и сакаа да го вметнат како приход во клубот, кратко кажано како да продале играч, исто договорите на 15 години што ги правеа за да може да потпишуваат све и свашта ако не се лажам ги банираа од ПЛ или УЕФА да може максимум на 5 години да бидат, итн итн. Да ми речеш дека во пост Роман ерата Челзи работи исправно и коректно за мене е смешно искрено, инаку ништо немам против Челзи.
Види, истово може да го кажуваат или го кажуваа фановите на Барса пред 7-8 години. Исходот го видовме, почнаа свадби да организираат за да можат некое евро плус да приберат у каса. Ај ќе видиме и за Челзи, ќе покаже времето, мада после менување на газда, долгови, трансфер банови, ти да потрошиш толку за нецели 4 години не ми е баш верно дека е све регуларно ама ајде. Небитно, да не беше сезонава титулата во ЛК со оглед на потрошените пари имаат фијаско од сезони во пост Роман ерата.Продажбите на хотели, тренинг центри, женски тим се одобрени од ПЛ. Не можат да поминат без они да ги проверат. Имаше после крајот на сезоната гласање за да се затвори таа можност. Исходот? Сите клубови гласаа да може тоа да се прави и понатаму. Ете Вила пред некоја недела си го продаде женскиот тим. Распоредување на рати со долгите договори исто беше нешто целосно легално што секој клуб можеше да го користи. После решија УЕФА или ФИФА да го ограничат на 5 години. Не беше ова никакво кршење правила туку прилика која можат сите клубови да ја искористат.
Единствена истрага против Челзи е за некои неправилности од времето на Роман кои новите газди сами ги пријавиле кај УЕФА и ПЛ кога го превземаа клубот. Со УЕФА се спогодија лани, од ПЛ уште истражуваат ко што знам.
Да, ќе видиме за тоа понатаму. Поентата ми беше само дека тие работи за кои зборевте не беа нелегално направени. Дефинитивно превземаа огромен ризик и ако доволно од играчите не се развијат во играчи со кои ќе освојуваат титули, ќе имаат проблеми. Иако еве гледаме дека не им е проблем да ги продаваат за профит.Види, истово може да го кажуваат или го кажуваа фановите на Барса пред 7-8 години. Исходот го видовме, почнаа свадби да организираат за да можат некое евро плус да приберат у каса. Ај ќе видиме и за Челзи, ќе покаже времето, мада после менување на газда, долгови, трансфер банови, ти да потрошиш толку за нецели 4 години не ми е баш верно дека е све регуларно ама ајде. Небитно, да не беше сезонава титулата во ЛК со оглед на потрошените пари имаат фијаско од сезони во пост Роман ерата.
Види, истово може да го кажуваат или го кажуваа фановите на Барса пред 7-8 години. Исходот го видовме, почнаа свадби да организираат за да можат некое евро плус да приберат у каса. Ај ќе видиме и за Челзи, ќе покаже времето, мада после менување на газда, долгови, трансфер банови, ти да потрошиш толку за нецели 4 години не ми е баш верно дека е све регуларно ама ајде. Небитно, да не беше сезонава титулата во ЛК со оглед на потрошените пари имаат фијаско од сезони во пост Роман ерата.
Зш не им е хитно да го продаваат и таа цена му ја ставија, сакаш плати сакаш најди си друг играч.Кој е бе овој Етиките и зошто вреди толку?
Скапо продава Ајнтрахт.Кој е бе овој Етиките и зошто вреди толку?
Па и вие, од најскапата тезга купувате!Скапо продава Ајнтрахт.
Екитике
Мармуш
Коло Муани
Халер
Јович
Откако го изедовте курат плеткајќи се околу Каиседо, види сега како не се заебавате.Сега знам како се осеќаат челзијашите секое лето со трансфери
Време е за Исак. Допаминот од трансферот на Екитике полека бледнее (не бев нешто многу за негов трансфер). Мора да го појачаме![]()
За Лавиа не сум сигурен дека бил некаков пик. Да го сакаа ќе го собереа со повреме.Откако го изедовте курат плеткајќи се околу Каиседо, види сега како не се заебавате.
Не ви требал Каиседо, Лавиа ви бил прв пик па се уплеткавте и во Каиседо да накачите цена и на крај останавте со курот во раце, ни Лавиа ни Каиседо, видиш како учите од најдобри сега. Њукасл не им пушташе за Исак, им се уплеткаа во Етикики, сега им го зедовте и него и Исак ќе им го лапнете.
You are welcome![]()