Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Исто ко Јунајтед што ќе беа комплетни со Санчо и на исто ниво со Сити и Ливерпул.
Не е во составот, црвен доби минатата.Ауар е пред потпис со Арсенал, гледам не е ни во состав за денешниот натпревар против Ним.
Супер засилување за Арсенал, се надевам и дека ова ќе значи дека Томас останува во Атлетико, ако не се залета Јувентус за него, пу пу пу![]()
Многу време ќе треба да помине се додека клубовите не се навикнат на новите услови на трансфер маркетот, и малите и големите. Малите клубови ќе мораат да заборават на финтата одигра играч една добра сезона сигурно вреди 80 милиони, а големите екипи ќе си останат заглавени со преплатените играчи со огромни плати. Сега е скоро незамислив трансфер на пример на Погба од Јунајтед во Реал. Прво Манчестер би барал пари кои Реал никогаш не би ги платил, а Погба плата која освен во Јунајтед никаде не би ја добил. Не е само Погба ваков случај, еден куп има, во сите големи клубови.
Од друга страна добро е што и големите клубови ќе мораат да се посветат малку повеќе на младите играчи од нивните академии. Единствено непознато е дали ПСЖ и Сити ќе се обидат да се прилагодат кон сето ова, или ќе продолжат да даваат огромни суми пари. Ако судиме по досегашната активност на пазарот, и ним не им се фрлаат многу пари.
Не е можно Пеп да нема досега воспоставена добра младинска школа во Сити.
Да, грешно се изразив. Муабетот ми е дека не е можно како услов или систем да не е разработен а Пеп како Пеп да нема усогласен систем, формација итн нешто со кое лесно би се интегрирале младинците во прв тим. Неможи Сити да нема добар младинец на пр..Менаџерот на првиот тим не работи на развивање на младинци (младинска школа).
Да, грешно се изразив. Муабетот ми е дека не е можно како услов или систем да не е разработен а Пеп како Пеп да нема усогласен систем, формација итн нешто со кое лесно би се интегрирале младинците во прв тим. Неможи Сити да нема добар младинец на пр..
Мора и структурата на младинскиот тим да е дискутирана со Пеп.
Можи јас сум грешка...
Зависи од клубот ваљда. Во Челзи секогаш во академија се игра главната формација која ја игра првиот тим. Конте кога префрли на 3-4-3, одма сменија и од академија, а он нема шанси да има побарано нешто такво, како и секој друг тренер пред негоТоа е веќе друго и се практикува со сите менаџери кои што се веќе подолго време во клубот и истите имаат донесено успех.
Се разбира, треба и менаџерот тоа да го побара/предложи.
Па ПСЖ вака така пак успева да вметне некој младинец у прв тим и да одигра солидна минутажа во цела сезона. Еве не го спомнувам Кимпембе нивно дете, од младинска школа до стандарден првотимец. T.e не гледам причина зошто да не го споменам кога може Фил Фоден да се води ко уау играч од младинска школа на Сити, а дечкото добива многу ретко шанси.Единствено непознато е дали ПСЖ и Сити ќе се обидат да се прилагодат кон сето ова, или ќе продолжат да даваат огромни суми пари. Ако судиме по досегашната активност на пазарот, и ним не им се фрлаат многу пари.