Фудбалски школи во Македонија

Што ти се викаат глупи луѓе мајко му стара:tapp:
Абе читате ли што пишува во моите постови, значи во последниве години имате милијарда пати подобри услови милијарда интернационални турнири и титули и све , али темата е од осамостојувањето на Македонија. А и во последно време имаме многу повеќе играчи од вас извадено. Како што можеш да видиш (чист пример другар ти Фичо и цела негова генерација), ако биле толку добри немало да завршат во Треска Шишево:drk:
Школи како Вардар, Пелистер, Беласица и победа ги дале барем 95% од досегашните репрезентативци, а сите други школи неможе ни да им се фатат на мало прсте. Што ако Работнички игра турнири цело време во странство, кога не извадиле ниту едно посебно име:toe:

така е во право си Вардар има најака школа....има и ке има свака ви част,нема што тука да се збори...:nesvest::tapp:

Јас ти кажувам едно,ти се вадиш на таа карта од осамостојување на Македонија...а темата не е баш од осамостојување на Македонија,туку моментално кој има најдобра школа :drk:

Ајт немав намера да ти реплицирам со оглед на твојот мозок,терај си,не мора да ми реплицираш :smir:

Што мислите кој клуб во Македонија според вас има најдобра школа, од каде излегле многу таленти.
Според мое мислење во моментов најдобра школа има Македонија ЃП, бидејќи имаат извонредни услови за работа и интересно е дека во оваа школа има многу деца кој доаѓаат од друите градови од Македонија.
Исто така школа од која излегле доста таленти е школата на Беласица која редовно учествува на турнирот во Вијареџо и бележи значајни успеси.

така е во право си Вардар има најака школа....има и ке има свака ви част,нема што тука да се збори...:nesvest::tapp:

Јас ти кажувам едно,ти се вадиш на таа карта од осамостојување на Македонија...а темата не е баш од осамостојување на Македонија,туку моментално кој има најдобра школа :drk:

Ајт немав намера да ти реплицирам со оглед на твојот мозок,терај си,не мора да ми реплицираш :smir:
Ај ти со твојот голем мозок прочитрај прво за што е темата:tapp:

. Како што можеш да видиш (чист пример другар ти Фичо и цела негова генерација), ако биле толку добри немало да завршат во Треска Шишево:drk:
е
Абе теле не мораш веќе да ме споменуваш и да ми реплицираш на постовите , си покажа колку знаеш со неколку глупости по ред што ги пиша па затоа не замарај повеќе , олабави се малку :tapp::toe:

Исто како што вие си браните ваш тим така и јас си го бранам мојот, Само темата е за тоа КОЈА ШКОЛА ИЗВАДИЛА НАЈМНОГУ ИГРАЧИ. А Вардаровата школа секогаш давала играчи за репрезентацијата и немате никакво право да го споредувате нашиот удел во репрезентативните успеси со тоа што е дадено од ваша страна:wink:

Условие во мак.клубовите се ужасни
А инаку најмогу таленти испаднале од Беласица-струмица,од каде доаѓа и Горан Пандев

Исто како што вие си браните ваш тим така и јас си го бранам мојот, Само темата е за тоа КОЈА ШКОЛА ИЗВАДИЛА НАЈМНОГУ ИГРАЧИ. А Вардаровата школа секогаш давала играчи за репрезентацијата и немате никакво право да го споредувате нашиот удел во репрезентативните успеси со тоа што е дадено од ваша страна:wink:
Јас и некои други на форумов не го браниме клубот него ги кажуваме фактите како и ти што ги кажуваш но твоите факти се стари...инаку колку што знам да читам темава се вика Фудбалски школи во Макдонија а не која фудбалска школа извадила најмногу таленти и играчи кои играат сега во репрезентацијата тие податаоци се само дел од фактите кои ја покажуваат вистинската слика за таа фудбалска школа како била порано таа фудбалска школа и како е сега...

Со тоа сакав да кажам дека не е тамава само за играчи кои излегле од македонските фудаблски школи...:tapp:

Не знам и воопшто заш се замараш со некој што живее во заблуда и од историјата :pipi:

Со тоа сакав да кажам дека не е тамава само за играчи кои излегле од македонските фудаблски школи...:tapp:
Па нели шиташ дека викам дека во моментов имате подобра школа, ама темата не е за моменталната состојба туку општо. Али ете се попаливте ко млади мајмуни пред парење и кога прочитавте за што е ве снема:drk:
Не знам и воопшто заш се замараш со некој што живее во заблуда и од историјата :pipi:
Барем имаме некаква истоирија:back:

ако мислите дека 2-3 години ве прават најдобра школа у Македонија
нз шо да ви кажам:toe:

ако мислите дека 2-3 години ве прават најдобра школа у Македонија
нз шо да ви кажам:toe:

Па нели шиташ дека викам дека во моментов имате подобра школа, ама темата не е за моменталната состојба туку општо. Али ете се попаливте ко млади мајмуни пред парење и кога прочитавте за што е ве снема:drk:

Барем имаме некаква истоирија:back:

Тука сме бе не се губиме...секоја тема си ја вртите како што ви одговара,тоа е факт и затоа немам намера да ви реплицирам,пошо глеам уште од историјата живеете...
Затоа ајт добар сон,не ве будиме,сонувајте и дека сте земале ЛШ :pos2:

Болдот...Драчоо и ја тебе не знам што да ти кажам,пола шо пишаа,пишаа дека имаме најдобра младинска школа...не знам што да ти кажам :toe::tapp:

[/b]
Болдот...Драчоо и ја тебе не знам што да ти кажам,пола шо пишаа,пишаа дека имаме најдобра младинска школа...не знам што да ти кажам :toe::tapp:
Пола што пишаа имаат по 15 години :helou: и се сомневам и дали воопшто ја прочитале тамата како гласи или само виделе кој е лански шампион во младинска конкуренцвија:tapp:
Џабе збориме. Фактите кажуваат. Тимови како Вардар, Пелистер, Беласица и Победа го давале костурот на репрезентацијата:wink:
А и сегашнбата ситуација не е поразлична. Тасевски, Деспотовски, Васоски, Гроздановски, Герогиевски.. Хмм каде се тука вашите таленти:helou:
Или можда ќе ги видиме за неколку години:kesa:
Да правиме муабет и за сегашните играчи. Играчи кои последни излегле од наша школа се Пеев, Тричковски, Танески, Марковски, Петров,Ејупи, Костенцовски, Борче Ристески, Стефан Ристески...
Ред играчи кои се доста солидни. Дел од нив веќе играат низ странство како Маркоовски, Таневски, Тричковски, Борче Ристевски., А за другите постои голем интерес откако Вардар нема скршен денар:(
Кај се тука вашите играчи. Освен Фазли другите и да немаат никаква иднина:wink: Еѕте збоириме со аргументи и факти. Побиј ме...:back:

Пола што пишаа имаат по 15 години :helou: и се сомневам и дали воопшто ја прочитале тамата како гласи или само виделе кој е лански шампион во младинска конкуренцвија:tapp:
Џабе збориме. Фактите кажуваат. Тимови како Вардар, Пелистер, Беласица и Победа го давале костурот на репрезентацијата:wink:
А и сегашнбата ситуација не е поразлична. Тасевски, Деспотовски, Васоски, Гроздановски, Герогиевски.. Хмм каде се тука вашите таленти:helou:

Или можда ќе ги видиме за неколку години:kesa:
Да правиме муабет и за сегашните играчи. Играчи кои последни излегле од наша школа се Пеев, Тричковски, Танески, Марковски, Петров,Ејупи, Костенцовски, Борче Ристески, Стефан Ристески...
Ред играчи кои се доста солидни. Дел од нив веќе играат низ странство како Маркоовски, Таневски, Тричковски, Борче Ристевски.
, А за другите постои голем интерес откако Вардар нема скршен денар:(
Кај се тука вашите играчи. Освен Фазли другите и да немаат никаква иднина:wink: Еѕте збоириме со аргументи и факти. Побиј ме...:back:

1 болд...значи тие немаат разбирање,без разлика на годините,туку ти се знаеш така ???
Оф леле :tapp:

2 болд...едни исти играчи играат 20 години и не покажале ништо ново,зашо да ги мењаме ???

Ебате талентите бе да ти кажам,повеке грејат клупи него што играат

3 болд...ако се толку добри што не ги земе некој од странство,гледам пред некој ден ви замачка македонски спорт очи како некој од тие играчи го барале во Валенсија ???
Пола што ми ги наброја ја грејат клупата за тимот кај што стаиле договор подобро од грејачи...

Фазли потпиша договор со Херенвен,Филип Ивановски во Полска настапува доста успешно,има повеке голови дадено колку тие што ми ги наброја погоре :wink:

Талентите од кај нас не се продаваат толку лесно како кај вас,пошо за разлика од Вардар,во Македонија Ѓорче Петров имаат можност да се усовршат...а во Вардар ке видат шанса за бегање и гит одма со брзина на светлината.

1 болд...значи тие немаат разбирање,без разлика на годините,туку ти се знаеш така ???
Оф леле :tapp:

2 болд...едни исти играчи играат 20 години и не покажале ништо ново,зашо да ги мењаме ???

Ебате талентите бе да ти кажам,повеке грејат клупи него што играат

3 болд...ако се толку добри што не ги земе некој од странство,гледам пред некој ден ви замачка македонски спорт очи како некој од тие играчи го барале во Валенсија ???
Пола што ми ги наброја ја грејат клупата за тимот кај што стаиле договор подобро од грејачи...

Фазли потпиша договор со Херенвен,Филип Ивановски во Полска настапува доста успешно,има повеке голови дадено колку тие што ми ги наброја погоре :wink:

Талентите од кај нас не се продаваат толку лесно како кај вас,пошо за разлика од Вардар,во Македонија Ѓорче Петров имаат можност да се усовршат...а во Вардар ке видат шанса за бегање и гит одма со брзина на светлината.
1 Затоа што немаат три чисти од македонскиот фудбал и дркаат на странски тимови:wink:
2.Зарем има некој што може да ги замени:wink: И не ми врти тема. Темате е за школите кој колку дал. Ти набројувам многу играчи дадени од Вардар, а вашата почитувана чкола дава двајца резервисти и тоа повремени Јорде И Ивановски. Просто жалосно за толку "добра школа" како вашата:wink:
3. Се гледа колку си запознаен со Македонските фудбалери. Таневски е стандарден за Лех и имаше одлични издфанија во купот на Уефа. Марковски откако смени многу тимови во Србија (имаше добри настапи за ОФК) сега е стандарден заедно со Тричковски во тимот на Енозис. Тука не ги спомнав и Бајевски и Наумов. Класа играчи за Македонска сцена:wink: Земи пролистај дали никој не покажува интерес за сегашните таленти. Велиш вие вашите не ги давате на други тимови:raz:
Кажи ми колку ваши играчи во последниве години биле прекомандувани од младинската школа во првиот тим:raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom