Фудбалски школи во Македонија

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.716
Поени од реакции
1.496
Што мислите кој клуб во Македонија според вас има најдобра школа, од каде излегле многу таленти.
Според мое мислење во моментов најдобра школа има Македонија ЃП, бидејќи имаат извонредни услови за работа и интересно е дека во оваа школа има многу деца кој доаѓаат од друите градови од Македонија.
Исто така школа од која излегле доста таленти е школата на Беласица која редовно учествува на турнирот во Вијареџо и бележи значајни успеси.

Брат,фудбалскиве школи ни се никакви,нема услови да тренираш,нема услови талентот да покажеш,ја бар додека тренирав
плаќав членарина,плаќав идење и враќање од утакмица,плаќав за дресови да купиме,тоа копачки ракавици обавезно,се сам морав
топла вода ретко коа имавме после тренинг да се истушираш ко чоек
ако било така,или ако е така у сите младински школи у Македонија,тогаш не може да очекуваме резултати
а таленти има,и тоа многу,само.......:helou:

Најдобра школа има Ајакс.:salut:

Кај нас тие се професионални установи за перење на пари, и за уништување таленти. Toлку.

Најдобра школа има Ајакс.:salut:

Кај нас тие се професионални установи за перење на пари, и за уништување таленти. Toлку.

За Македонија е насловот море :)

Инаку и јас се согласувам со Никола ТЕ Македонија Ѓорче Петров има најдобра фудбалска школа...:smir:

Брат,фудбалскиве школи ни се никакви,нема услови да тренираш,нема услови талентот да покажеш,ја бар додека тренирав
плаќав членарина,плаќав идење и враќање од утакмица,плаќав за дресови да купиме,тоа копачки ракавици обавезно,се сам морав
топла вода ретко коа имавме после тренинг да се истушираш ко чоек
ако било така,или ако е така у сите младински школи у Македонија,тогаш не може да очекуваме резултати
а таленти има,и тоа многу,само.......:helou:
И кај мене е исто така. Јас тренирам во Тетекс веќе неколку години и не сум многу задоволен. Како прво све сам носам од дома немаме ни маици,а ни ветија дека ќе ни дадат и ништо од тоа не испадна. Башка после тренинг кога се враќаме изморени и сакаме да се истушираме,економот не ни пушта врела вода,а кога ќе ни пушти и кога ќе се истушираме не ни дава пешкири.
А за условите да не зборам. Тренираме на земја,а кога ќе наврне дожд тек тогаш се враќам дома цел во кал и морам цел бојлер да го потрошам.Но покрај сите овие услови ние имаме резултати, сме изградиле сопствен стил на игра и може да добиеме многу екипи,но може и од многу да изгубиме,на пример со Ѓорче сме играле неколку пати,но пријателски натпревар и еднаш сме ги тепале,а еднаш имаме загубено,а во лигата во која играме имаме 2 порази...

За Македонија е насловот море :)

Инаку и јас се согласувам со Никола ТЕ Македонија Ѓорче Петров има најдобра фудбалска школа...:smir:
Точно така. Ѓорче има најдобра школа во Македонија. Јас знам многу другари кои тренирале со мене во кој отишле во Ѓорче,а пак некои и се вратиле во Тетекс...

Shkendija sekako:dum dum:
Да да сигурно :pos2::pos2: Во младинските школи на сите албански екипи играат играчи кои имаат по 20 години:tapp::tapp: Типичен пример Буњамин Шабани. Па од кога знам за него го преставуваат ко 16 годишен :vozbud: Инаку кога отиде на проба во Лин во Норевешка му откриле дека има многу повеќе години од тоа како што му пишува и како што е преставен:tapp::tapp:

Да да сигурно :pos2::pos2: Во младинските школи на сите албански екипи играат играчи кои имаат по 20 години:tapp::tapp: Типичен пример Буњамин Шабани. Па од кога знам за него го преставуваат ко 16 годишен :vozbud: Инаку кога отиде на проба во Лин во Норевешка му откриле дека има многу повеќе години од тоа како што му пишува и како што е преставен:tapp::tapp:

zar ti znaes nesto za nasite mladisnki skoli:pos:

Беласица ја имаше најдобрата школа. Моментално мислам дека Пелистер е прв,после Ѓорче па Вардар.

Едноставно се многу лоши условите во македонските школи, за Македонија ЃП незнам, можеби имаат најдобра . Инаку гледам некој погоре го спомнал Пелистер како најдобра, па немаат никакви услови, имам јас 2 - 3 другари кои тренира за Пелистер, но се сменаа сега тренираат за МФК Битола . :wink:

Катастрофа е сегде.
Ако сакаш да си го покажеш талентот дефинитвно во странство зошто овде нема чаре.Нема никакви услови овде.Со ваква федерација која во ништо не дава пари,а она гледа да се насобира пари нема далеку да доѕтурка нашиот фудбал.
Нит има некаква организација,нит пари нит ништо.
Инаку што сум гледал по нашиве телевизии гледам Македонија ЃП дава добри резултати на турнирите во странство..

zar ti znaes nesto za nasite mladisnki skoli:pos:
Па Работнички и Вардар играа изминативе години кај мене во населба така да сум гледал многу мечеви против Ренова и Шкендија. И што има да се види од едната страна 14-5 годишни момчиња а од другата забрадени стоки кои апла се гледа дека имаат по 20 години:tapp:

Па Работнички и Вардар играа изминативе години кај мене во населба така да сум гледал многу мечеви против Ренова и Шкендија. И што има да се види од едната страна 14-5 годишни момчиња а од другата забрадени стоки кои апла се гледа дека имаат по 20 години:tapp:

Не бе па и ти, имаат по 10 години ама многу се напредни :pos2:

Тетово, како може да кажеш дека вие имате најдобра школа,кога нас не тепавте со игачи кои на папир имаат 14 год., а на полувреме не сакате да ги дадете книшките да се провери дали се е регуларно...Ова ти го зборим од лично искуство :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom