Фризури

L_hair_style__short_gallery798.jpg

style_18.jpg

short-curly-hair-style-01.jpg

siggers1.jpg

short-curly-hair-style-11.jpg

shorthair14.jpg

style_18.jpg

aaaaa bitch! Ne mi kradi frizurki, jas ja staiv ovaa pred mesec dena:icon_lol::icon_lol:

Сори бич, не сум ја видела. Гугл е крив не јас!:(:icon_lol::wink:

дали се сеќавате на филмот "Чудесната судбина на Амелија Пулен" ?Таа имаше фризура како печурче... Ете како може некоја смотана фризура прекрасно да изгледа!!!(не можев да најдам слика)
а инаку...се мразам себе си со долга пуштена коса...секогаш ми е долга до раменици...доволно за да се собери во опавче...и шишки...кратки...над веѓи...какви што имам моментално :)

имав такви до завчера...и ги скратив...сега ми се многу кратки и ретки
и си ги сакам најмногу на свет!!!

bibuska напиша:
имав такви до завчера...и ги скратив...сега ми се многу кратки и ретки
и си ги сакам најмногу на свет!!!

и ја си ги сакам моите најмногу на свет...а зошо ги скрати? ти пукна филмот :icon_lol:

Имам сличен ваков фриз, само со помали степени горе, кои обожавам да ги бушавам :) а да..и не сум блондикава, туку чоколадна :pos:

Dido.jpg

Нешто околу бојата на косата на девојката....

Русокоси, бринети или црвенокоси, одлучете сами!

Како што не треба да се суди за книгата според корицата, парфемот според боцата, филмот врз основа на насловот, така не треба да се суди ни по бојата на косата која ја носат девојките. Кога сме веќе кај ова не постои ниту еден научен доказ дека жените со природно светла коса не се подеднакво интелигентни како бринетите, на пример, ама прочуениот стереотип за глупавите русокоси тврдоглаво продолжува да живее. На мажите се уште им е полесно да ја прифатат како лежерна и растоварена, а дебелите девојки како весели личности. Откритието покажува дека разни стереотипи, од боја на коса до големината на градите имаат значајно влијание на перцепцијата на жената во друштвото. Можеби русокосите навистина подобро се забавуваат во животот ама тоа не им е од никаква помош во работата. Во едно истражување, од работодавците е побарано да ја прегледаат професионалната биографија со приложени фотографии за девојки кои се шефици. Освен што бринетите добиле повеќе гласови во однос на црвенокосите и русокосите, тие земаат и многу повисоки плати. Историски гледано, црвенокосите биле предмет на одушевување во Грција и Италија, глорификувана во поезијата на Стара Грција и чест извор на инспирација на сликарите, посебно кај Тицијан. Сепак во другите делови на Европа црвенокосите предизвикувале недоверба, па дури и жртви на осуда и прогонство. Во 16 и 17 век црвената боја на косата бил доволен доказ дека сте вештерка. Русокоси - "позитивна девијација". На русокосите често им се припишува невиност, дека се секси и забавни жени, комуникативни, склони на забава и нормално дека немаат висок коефициент на интелигенција. (Принцезата Дијана-невина русокоса, Памела Андерсон-русокоса секс бомба, Мерилин Монро-типичен пример на русокоса). Толку за стереотипите што се однесува до бојата на косата, а размислете малку и за другите карактерни особини. На пример, како го делите мислењето за девојките со кратка/долга, дебела/слаба, убава/неубава, со големи/мали гради... Стереотипот е чудо, најчесто има негативна конотација, поради дискриминација заснована на погрешни претпоставки. Понекогаш стереотипите можат да бидат штетни и да ја нарушат нашата перцепција и моќ на расудување. Секако девојките не би сакале да ги сметаме за вештерки (црвена коса), неинтелигенти (долга руса коса), "хало ефект" (убава), себична, неспособна (дебела), малку компетента, неморална (големи гради)... Мажи памет во глава и обидете се да го исфрлите стереотипот. Судете за личноста дури кога ќе ја запознаете, ќе ви биде поубаво и на вас и на неа.

Aaa onaa gore na Beckam mi e zakon :) A za devojkite ubavo mi e koga imaat dolgi kosi,ama SREDENI da se! Ne fusharski isshishani i ofarbani.Da deluva sredeno,tipski,da ima forma ednostavno! I otkacenite frizuri znaat da bidat sredeni.Shto i da e,da lici na nesto.Ne celo krivo-levo,dobro da e isshishano vo sekoj slucaj. Inaku kaj zenskite i kratkite kosi cesto ako se dobro napraveni imaat zenstvena linija :wink:
Jas imam dolga svetlo kafeava kosa do ramenici ramnicka so sishki do pod oci :) Prava e kako praz i duri me nervira ponekogash od shto e tolku prava! Koga sakam da ja izvitkam za dva saata splasnata e ko mache izlizano! :S

Имам права коса а многу сакам виткана. Имам природно кафеава ама плава ја офарбав.
kristyhume.jpg
curly-hair-long-styles-09.jpg
accroche0b.jpg
hairstyles-long_curly_hair-10.jpg
многу ми се свиѓа косата на шакира
epa_shakira_196351g.jpg

[imghttp://app1.chinadaily.com.cn/star/2004/1118/18-21-06.jpg[/img]

HairResourcesPictures416.jpg

6151261_scaled_151x173.jpg

S5PC1Q%7BFDI2R8G%5B3J!S3JR.jpg

unisexfiveinchwigblonde.jpg

Kajgana Shop