Фридрих Ниче

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
A videte gi popovine kaj nas se se u djipovi i mercedesi, ne pocituvaat praznici i nesto sto najveke mrzam e koga ke mi rece nekoj pop: ne glej sto pravam slusaj me sto ti zboram, kreteni, demek znae on sto pravi pa uste odozgora ke treba ja nego da go slusam da mi kazuva sto da pravam, a se opljackaa, a da ne zborime za vatikan kolkavo bogatsvo ima ukradeno i go cuva. Plus u bilo koj crkva da vlezes ima prestol vnatre epa ako sme site ednakvi zasto ima prestol toa mi lici kao gjavolot da se vselil vo crkvata. da ne zborime za se sto imaat praveno vo sredniot vek, i za toa deka celoto hristijanstvo ti e vsusnost paganizam samo sto paganskite bogovi se preobleceni vo nova obleka. eve vcera bese badnik, mislam sedenje pokraj ogan peenje pesnio pienje jadenje kakov pogolem dokaz saka nekoj od ova deka se raboti za paganizam.

И шо има врска Ниче со ова?

Eli ocekuvaat deka ke veruvam deka gospod e edno starce na neboto sto sedi i posmatra celo vreme sto pravam i odredil nekoi raboti sto smeam a nekoi sto ne smeam da gi pravam i ako go pravam ona sto on rekol deka ne smeam ke odam vo pekolot, he epa eve pogolem dokaz od ova deka hristijanstvoto e soc. kontrola deka od luge ne pravat vo ovci. Aj neka mi objasni nekoj sto e hristijanin zasto treba da bidam moralen i zasto treba da bidam dobar?

Да му ебем матер, и ова нема врска со Ниче :)

Од кај знаеш дека на секоја религија... Па уште на моралот?

Кој ти ги кажа овие глупости ?

Сакаш да кажеш дека Ниче, "пропагирал" крадење, убивање, силовање, масакрирање... Ова она ?:)

Да му ебем матер, и ова нема врска со Ниче :)
Dobro be sto ti e? Ako te interesiraat i dr. raboti za Nice ete ti mozes da procitas sto sum napisal za nego, inace muabetot sea e za kritika na hristijanstvoto i ima vrska so nice ama ocigledno ne go pratis muabetot. A ja mislam deka ima cim se odnesuva za kritika na hristijanstvoto a Nice e kriticar na hristijanstvoto togas znaci ima. Ednostavno ne si u tek.

Не ми кажа...

Ниче, како што ти и други тврдите дека бил Нихилист... И дека уништил морални норми, вредности итн... Ебел шо ебел... на крај кажал дека треба да убива човекот? Дека треба да силова? Дека треба да краде?

Ова не ми е јасно... Ај ти (Ниче) начитаниот, шо мислиш за овоа?

Од кај знаеш дека на секоја религија... Па уште на моралот?

Кој ти ги кажа овие глупости ?

Сакаш да кажеш дека Ниче, "пропагирал" крадење, убивање, силовање, масакрирање... Ова она ?:)
Dobro be procitaj nesto barem od Nice ili za nego pa togas zbori, vaka ne mi se pravi muabet, smesen si :))

Не ми кажа...

Ниче, како што ти и други тврдите дека бил Нихилист... И дека уништил морални норми, вредности итн... Ебел шо ебел... на крај кажал дека треба да убива човекот? Дека треба да силова? Дека треба да краде?

VAKA KAKO PRVO JAS NE SUM NICEANEC AMA EVE KE TI OBJASNAM NEKOI RABOTI ZA NEGO.
Kaj rekol deka treba da ubiva covekot neznam ama i toa posle ke ti objasnam prvin eve za ova primer, za siluvanjeto kaj Nice toa ide vaka ( Imam jas u mene nagon za sex taka celiot goram, kako dinamit sum a tuka gleam pred mene mi setaat nekoi zenski po minici i neznam so i popovite uste od gore ke mi kazuvaat deka toj nagon bil neso gjavoslko ne prirodno vo mene i deka treba da se sramam za da me kontroliraat, prirodnopto go pretvaraat vo neprirodno a tuka kao sto rekov goram celiot a mi setaat goli pred mene me provociraat neli begaj be tamu se ke iskinam hehe zasto da ne mozam da ja siluvam aj objasni mi go toa moze a mi seta gola pred mene me provocira da ne kazam kako sto a jas vnatresno celiot goram kao dinamit sum? So ne ti e jasno?

Хихихи...

Дете, ја коа го читав Ниче и коа дркав на модерниот вдахновувач, на струја во организмот на човекот, и доживував транспонирање на духовните сили и наврат на секаков анималистички и вегетативено есктензивен духовен распон и инстанца... Ти дома, домашниот телефон го викаше АЛО...

Јас коа уживав со Ниче, зборував со него, комуницирав, уживав, па дури и водев љубов... Слушајќи го во позадина големиот Шопен, давајќи ми силни компресии на тоа што се нарекува, проструена жица на славјанските фолклорни светови, кои доживуваат трансмиграција во светот на класичната и сериозна МУЗИКА...

На крај се појавуваат пилци како тебе, и прскаат на сите страни, и го дупат името на Ниче, како човекот со антихристијанска боја, стигматизиран во палетата во која е прифатен само еднозрачниот и еднонаменскио мозочен зиклус на размилуење...
И пилците како тебе ќе кажат дека Ниче бил Нихилист, дека Ниче бил Нацист, дека Ниче продуховувал Нацизам, и дека Ниче антиморалист...

Ниче дете ти е како еден чист, силен, виорен, планински воздух, кого мораш да имаш силна плуќа, па да го конзумираш, затоа што последица ќе биде бронхо-пневмонија...

Смешно...

druga rabota ne sum go procital Nice cel ama kolku tolku go imam razbereno. So ubivanjeto e vo vrska so moralot ama poso niso ne si procital od nego mn. e dolgo da ti objasnuvam se. Moralot e tuka spored Nice za poslabiot da go kontrolira pojakiot da go zadusuva i ogranicuva e sea ja ako se doznaam deka sum pojak i deka toj nekoj poslab me ogranicuva i me odvraka od mojata cel togas jas slobodno ke go pregazam kako mravaka. E Nice toa go kazal deka na takvi filisteri kako tebe takvite raboti im izgledaat kako zlo, zasto toj sto e povisok on e od onaa strana na dobroto i zloto neznam dali rekol deka treba da se ubiva ama ako dojde nekoj i do tolku da me sprecuva da ne ja ostvaram svojata cel ke go ubujam sfakas, mislam glupo e vaka da praime muabet koa ne si procital nisto od nego ili za nego, procitaj pa togas moze da zborime vaka nema smisla inace.

Хихихи...

Дете, ја коа го читав Ниче и коа дркав на модерниот вдахновувач, на струја во организмот на човекот, и доживував транспонирање на духовните сили и наврат на секаков анималистички и вегетативено есктензивен духовен распон и инстанца... Ти дома, домашниот телефон го викаше АЛО...

Јас коа уживав со Ниче, зборував со него, комуницирав, уживав, па дури и водев љубов... Слушајќи го во позадина големиот Шопен, давајќи ми силни компресии на тоа што се нарекува, проструена жица на славјанските фолклорни светови, кои доживуваат трансмиграција во светот на класичната и сериозна МУЗИКА...

На крај се појавуваат пилци како тебе, и прскаат на сите страни, и го дупат името на Ниче, како човекот со антихристијанска боја, стигматизиран во палетата во која е прифатен само еднозрачниот и еднонаменскио мозочен зиклус на размилуење...
И пилците како тебе ќе кажат дека Ниче бил Нихилист, дека Ниче бил Нацист, дека Ниче продуховувал Нацизам, и дека Ниче антиморалист...

Ниче дете ти е како еден чист, силен, виорен, планински воздух, кого мораш да имаш силна плуќа, па да го конзумираш, затоа што последица ќе биде бронхо-пневмонија...

Смешно...
kako prvo kazav sto e razlikata pomegu Nice i nacistite ama ocigledno ne si vo tek. Nice e protiv moralot i protiv sekoja religija i protiv hristijanstvoto, protiv sekoja metafizika i sekoj nadsetilen svet i sekoj kolektivitet i se zalaga za idejata za Nat covekot sto e totalno vo sprotivnost so hristijanstvoto. Ne e mozno da si go cital Nice a vaka da zboris sum gi cital i Geneologija na moralot i s one strane dobro i zla i taka zborese zaratustra itn. i sum cital i za nego i studiram filozofija i sum pravel muabet so prof. i ne mozes sea ti da mi kazuvas nekoi vakvi tezi. ne te sfakam moze si go cital ama neznam kao da ti so da ti kazam he Nice e protiv sekakov kolektivitet dali e religija nacija moral itn.

Не ми кажа...

Druga rabota ja nigde ne rekov deka Nice rekol deka treba da se krade, masakrira itn ednostavno e protiv sekakov moral aj ti objasnimi koja e vrskata na Nice kaj Nice go odobruva hristijanskiot moral navedi kaj si procital pa da proverime neznam ne sum procital se od nego ama eve ti nova teorija davas. Ajde prosvetli me

Ти студираш философија ?

Кој ве прима бе на философски? Има некакви норми таму, стандарди, тестови нешто такво?

Ајмо мајка, ти стана философ, Александар Белов стана уметник, Љубе Бошковски политичар... Тешко на философијата, уметноста и политиката со вакви "бисери".

druga rabota ne sum go procital Nice cel ama kolku tolku go imam razbereno. So ubivanjeto e vo vrska so moralot ama poso niso ne si procital od nego mn. e dolgo da ti objasnuvam se. Moralot e tuka spored Nice za poslabiot da go kontrolira pojakiot da go zadusuva i ogranicuva e sea ja ako se doznaam deka sum pojak i deka toj nekoj poslab me ogranicuva i me odvraka od mojata cel togas jas slobodno ke go pregazam kako mravaka. E Nice toa go kazal deka na takvi filisteri kako tebe takvite raboti im izgledaat kako zlo, zasto toj sto e povisok on e od onaa strana na dobroto i zloto neznam dali rekol deka treba da se ubiva ama ako dojde nekoj i do tolku da me sprecuva da ne ja ostvaram svojata cel ke go ubujam sfakas, mislam glupo e vaka da praime muabet koa ne si procital nisto od nego ili za nego, procitaj pa togas moze da zborime vaka nema smisla inace.

Абе дете... дете бе дете...

Abe decko takvi prosvetleni i nacitani luge kako tebe i onoj Gis koi verglaat nekoi si metafizicki termini onaka bez nikakva smisla i vrska nisto ne mi znacat. Inace za testovi ima da ama neznam so imaat vrska testovite so filosofija? pojma nemam a i za Nice predavav na fax. i znaci ispgas ti sea deka znaes poveke i od moite profesori. WOW mozes do sabajle da si verglas takvi termini ama to niso ne mi znaci, neznam eve bas me interesira objasni mi kakva e vrska ta na Nice so moralot.

Abe decko takvi prosvetleni i nacitani luge kako tebe i onoj Gis koi verglaat nekoi si metafizicki termini onaka bez nikakva smisla i vrska nisto ne mi znacat. Inace za testovi ima da ama neznam so imaat vrska testovite so filosofija? pojma nemam a i za Nice predavav na fax. i znaci ispgas ti sea deka znaes poveke i od moite profesori. WOW mozes do sabajle da si verglas takvi termini ama to niso ne mi znaci, neznam eve bas me interesira objasni mi kakva e vrska ta na Nice so moralot.

Дете, знаеш ли која е врската меѓу мене и оние твои таканаречени професори?

Што тие се само информирани глупаци... Тие се момци кои немаат нивна философија, со чест на исклучоци (Мухиќ со километри бега напред, Џепаровски, Темков од младиве не е лош итн...)... Нема философија, има информации, нема философија.

Го имаш Разиел на форум, дечко кој студира на Правен Факултет, дечко кој е философ.
Те имаме тебе, дечко кој студира философија и кој внимава само што ќе кажат неговите таканаречени професори философи, но немаме философ, нема контемплација, нема свет, нема уметност... Има само информации...
Е сега колку јас сум прочитал и што јас сум прочитал, ти како детуленце, коа би знаел, би се откажал од факултет... :)

Инаку немам намера, да бидам аподиктичен инструмент, да некој учи од мене... Ќе знаеш, коа ќе купиш моја книга... А тоа можда ќе биде наскоро, можда и никогаш :)

И ај сега премногу внимание ти посветив...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom