Фридрих Ниче

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
Човек си се побиваш самиот себеси како можи сатаната кој е симбол на одпадништво сега некој слепец во 20 век да го изврти па и од сатаната да створи позитивно божество имате ум малце? немој за такви секти ич не ми зборви ги има милион нема основа а кој колку го исполнува она што е кажано во библијата то е веке прашање на секоја личност посебно. Каков сатанизам бе со пентаграм на цело секташи опрани и ми го оправдуваш ич не ми се дискутира од каде имаш добиено такво мислење дека сатаната може да биде позитивен ти се чудам!
pa vidi ako se sporedi ona sto e napraveno vo imeto na Isus i ona sto e napraveno vo imeto na satanata togas stvarno poveke zlodela ubivanja siluvanja genocid i sto sve ne ima od onie koi se vikaat hristijani, satanistite ako vidis ne ubile nikogo, oni velat decata i zivotnite se del od ubavinata na prirodata, nema razlika, razlikite se samo vo toa sto hristijanie edno zborat a drugo pravat, no sto e bitno sto pisuva vo Biblijata ako istoto toa ne se praktikuva???

Nice i Isus se isti po prasanjeto covek da nema idoli i da ne bide idolopoklonik, no nasproti toa imas zbirstina na idolopoklonici i tolpa slepci koi edvaj cekaat nekoj koro da gi povede ili nekoj da gi vodi. Satanizmot nema vrska so ona sto hristijanstvoto go vika za nego. Edino ateistickiot satanizam go poreknuva Bog kako licnost i individualnata besmrtnost i rajot i pekolot, no toa e na dogmatsko nivo, n aparkticno nivo satanizmot predstavuva, ljubov i respekt kon onie koi toa go zasluzuvaat, a i site sme takvi, iako verbalno velime deka gi sakame site, vsusnost ne vodime ljubov so site, ne davame pari na site, ne vikame na gosti sekogo, tuku samo onoj koj go znaeme, koj ni e blizok, prijatel, koj zasluzil. Znaci osnovata e ista, rabotta vo hristijanstvoto e sto ne go pravat ona sto go zborat, dodusa hristijanite i sami velat deka se gresni i ne znam zasto se mislat deka samo oni se nesto posebno, koga isto se gresni kako i bilo koj drug, ako ne i poveke imajki predvid kako se polni na usta so ljubov i prostevanje.
Decko nema vrska toa sto go zboris. Nice vika deka da ne treba da imame idoli. No isus vikal deka ne treba da se pravi idol od ona sto e na nebotro izemjata, sto e razlicno mnogu so Nice. Zasro Nice ne veruva vo toa Neboto tuku samno zemjata taka da se sosema razlicni eden na drug.

Nice i Isus se isti po prasanjeto covek da nema idoli i da ne bide idolopoklonik, no nasproti toa imas zbirstina na idolopoklonici i tolpa slepci koi edvaj cekaat nekoj koro da gi povede ili nekoj da gi vodi. Satanizmot nema vrska so ona sto hristijanstvoto go vika za nego. Edino ateistickiot satanizam go poreknuva Bog kako licnost i individualnata besmrtnost i rajot i pekolot, no toa e na dogmatsko nivo, n aparkticno nivo satanizmot predstavuva, ljubov i respekt kon onie koi toa go zasluzuvaat, a i site sme takvi, iako verbalno velime deka gi sakame site, vsusnost ne vodime ljubov so site, ne davame pari na site, ne vikame na gosti sekogo, tuku samo onoj koj go znaeme, koj ni e blizok, prijatel, koj zasluzil. Znaci osnovata e ista, rabotta vo hristijanstvoto e sto ne go pravat ona sto go zborat, dodusa hristijanite i sami velat deka se gresni i ne znam zasto se mislat deka samo oni se nesto posebno, koga isto se gresni kako i bilo koj drug, ako ne i poveke imajki predvid kako se polni na usta so ljubov i prostevanje.
Stooo zboooris be satanizmot na apstraktno nivo znacel ljubov i neznam so. Ajdee mi se prevrti stomakov.

pa vidi imas internet, ako tolku te interesira nesto surfaj malce barem osnovni informacii za ateisticki satanizam procitaj, ne da reces jas nesto desinformiram.

Aa znaci sea Isus go pretvorivte zasto vo negovo ime se pravelo zlo (sto se soglasuvam totalno) od Isus go pretvotivte vo Satana a Satanata od Satana vo Isus, aajddeee. Abe toa e se e nekako ispomesano takvo e opstestvoto ona sto e vredno se pravi deka e nevredno a ona sto e nevredno se pravi deka e vredno. Se e nekako naopaku. A so ima da baram na net nekoj da mi kazuva deka Satanata bil dobar, znaci togas toj nema vrska od satanizam i satanistite ti sto gi spominjas nemaat vrska od satanizam, zasto satananizmot e veruvanje vo satanat koj e zlo. Neznam ne se razbiram mnogu od ateisticki satanizam samo znam deka dokolku se prifati deka postoi satanat toj vo site periodi i na site mesta bil simbol za zloto. Toa go znam a deka sea bil dobar toa ili nekoj stvarno nema vrska ama mislam deka se rabotio za drugo nesto tuka. Najgolemata izmama e toa satanata da se napravi deka e dobar toa mu e najgolemata cel, a onij dobriot za los.

Manipulacija nema tuka nisto naivno i neznam kako, tuku ubavo si e smisleno, da te ubedat deka satanata e dobro a neznam onoj dobriot zlo. Isto ne se soglasuvam deka Masonite bile losi. Toa e istata finta. Losiot da se napravi dobar a dobriot los. Taka masonite gi pravat losi a satanistite dobri. MANIPULACIJA

Bez veze Masonite pravat dobro vo svetot megutoa onoj losiot se trudi dobriot da go prikaze kako los, a samiot sebe se proglasuva za dobar, a inace e los. Ete ti satanizam

Aa znaci sea Isus go pretvorivte zasto vo negovo ime se pravelo zlo (sto se soglasuvam totalno) od Isus go pretvotivte vo Satana a Satanata od Satana vo Isus, aajddeee. Abe toa e se e nekako ispomesano takvo e opstestvoto ona sto e vredno se pravi deka e nevredno a ona sto e nevredno se pravi deka e vredno. Se e nekako naopaku. A so ima da baram na net nekoj da mi kazuva deka Satanata bil dobar, znaci togas toj nema vrska od satanizam i satanistite ti sto gi spominjas nemaat vrska od satanizam, zasto satananizmot e veruvanje vo satanat koj e zlo. Neznam ne se razbiram mnogu od ateisticki satanizam samo znam deka dokolku se prifati deka postoi satanat toj vo site periodi i na site mesta bil simbol za zloto. Toa go znam a deka sea bil dobar toa ili nekoj stvarno nema vrska ama mislam deka se rabotio za drugo nesto tuka. Najgolemata izmama e toa satanata da se napravi deka e dobar toa mu e najgolemata cel, a onij dobriot za los.
tokmu taka spiritualniot satanizam smeta deka vsusnost dobriot Bog e Lucifer/ satana i deka ne uci na kolenje, ubistva i zlo tuku toa se kazuvanja od vtora raka imeno taka velat hristijanite, ako te interesira poradi zelbata za znaenje i ljubov kon vistinata ke vidis od prva raka znaci od samite church of satan (Ateisticki satanizam) i joy of satan (Spiritualen satanizam) deka nema vrska so vistinata toa sto go zboruva crkvata za satanizmot.Vtoro deka se e isprevrteno, pa tokmu satanizmot se bori protiv gluposta, imeno gluposta e prv grev vo satanizmot, a opstestvoto, masovnite mediumi ja poddrzuvaat gluposta i idolopoklonstvoto. Najvazen praznik vo satanizmot e denot na tvoeto raganje, slavi go svojot roden den kako najvazen praznik, znaci saka da stavi akcent na toa da se cenis sebe si, da mislis so svoja glava, istoto ona sto go ucel Nice. Jas sum cital mnogu od Nice i Antihristot i zatoa mozam da ti kazam, no eve proveri si, ne jas, na internet i ke vidis sto e satanizam i deka delata na Nice se megu glavnata literatura na satanizmot.

tokmu taka spiritualniot satanizam smeta deka vsusnost dobriot Bog e Lucifer/ satana i deka ne uci na kolenje, ubistva i zlo tuku toa se kazuvanja od vtora raka imeno taka velat hristijanite, ako te interesira poradi zelbata za znaenje i ljubov kon vistinata ke vidis od prva raka znaci od samite church of satan (Ateisticki satanizam) i joy of satan (Spiritualen satanizam) deka nema vrska so vistinata toa sto go zboruva crkvata za satanizmot.Vtoro deka se e isprevrteno, pa tokmu satanizmot se bori protiv gluposta, imeno gluposta e prv grev vo satanizmot, a opstestvoto, masovnite mediumi ja poddrzuvaat gluposta i idolopoklonstvoto. Najvazen praznik vo satanizmot e denot na tvoeto raganje, slavi go svojot roden den kako najvazen praznik, znaci saka da stavi akcent na toa da se cenis sebe si, da mislis so svoja glava, istoto ona sto go ucel Nice. Jas sum cital mnogu od Nice i Antihristot i zatoa mozam da ti kazam, no eve proveri si, ne jas, na internet i ke vidis sto e satanizam i deka delata na Nice se megu glavnata literatura na satanizmot.
Hehe kako sto ti kazav. Satanizmot ili kako sakas nareci gi sakaat dobriot da go prikazat kako los a sebe si za dobri. Za toa taka go sfakam neznam kako da ti kazam, kako prevara znaci. Znam deka pod satanizam se podrazbira zloto. Znam deka bas tie vrednosti sto se smetaat za vrednosti se delo na satanata. Malce e HC temava ama nema veze. Isto vikas deka satanistite go sakale Nice i neznam tamu on im bil obrazec. Kazi mi te molam kako moze Nice da im bide obrazec, na niv koga nice e protiv sekakov kolektivitet, i protiv sekakovo idol. A satanizmot e kolektivitet a satanata e idol. Nice se zalaga za individua a ne za kolektiviteti, pa neka bide i satanizam. Kako moze tie da veruvaat vo idol satanata a da go citaat Nice i da se sporeduvaat so nego koga e protiv sekakov idol i kolektivitet a oni se tokmu toa, nemoj da mi kazes te molam deka satanizmot ne e kolektivitet ke otides mnogu daleku, ili deka verbata vo satanata ne e idolopoklonstvo. Druga rabota toa za ragnjeto. Jas primer veruvam deka covekot treba da go slavi svojot rod. od momentot koga e zacnat, znaci koga speratozoidot i jajcekletkata se spojuvaat, znaci 9 mes. ponazad. Taka pravele vo drevna Japonija, neznam za denes, sigurno na nekoi mesta uste. Taka da i tuka gi otfrlam site sto mislat deka si roden koga si izlegol od stomakot, pa ako sakaat neka se i satanisti. Znaci spored mene i tuka ne se vo pravo kako i mn. drugi.

Smetam deka i tuka utnale nesto so praznicite.

Znaci moze se glavnma literatura, delata na Nicwe ne vikam ne ama zatoa rekov na edno mesto da se citaat delata izvorno najdobro, za da ne te praat budala sekakvi satanisti. Ja kolku tolku sum go cital Nice i edno znam ( sea sum dosaden vise) deka Nice e protiv bilo kakov kolektivitet i idol, a satanizmot i satanata se tokmu toa. Drugo kaj Nice nemas nisto apstraktno, nitu nikakva ljubov, tuku e protiv se sto e apstraktno i nadsetilno. Kaj Nice imas verba vo konkretniov setilen svet i edinstvenata vistina e voljata za mok. Nice ne smeta deka toa e nesto loso tuku ednostavno takva e porirodata.

Ako satanistite veruvale deka satanata na apstraktno nivo e ljubov i neznam so, Nice voopsto go otfrla bilo koe apstraktno nadsetilno nivo kako i ljubovta i se zalaga za setilnoto i voljta za zivot. Zatoa citajte dela i mislite so svoja glava. I ke kazam nesto mnogu vazno, t.e ke go citiram Umberto Eko vo Tolkuvanje od imeto na ruzata veli. Gjavolot ne e vladetelot na materijata, gjavolot e verba bez nasmevka. Sosema se soglasuvam so ova.

Toa znaci da veruvas vo nesto vo bilo koja vistina no ako nema nasmevka vo taa verba ako ne ja zemes vistinata i ne i se nasmees vo oci, togas toa e gjavolot a ne e vistina, na vistinata mora da i se nasmees

Taka da spored toa moze i nekoi popovi ili papi da veruvaat vo Gospod Bog i da ja propovedaat taa verba i na ostanatite no ako taa nivna verba e bez nasmevka ( sto najcesto i e taka ) togas tie se satanisti, par ehcelense. btw.

Nihilista me predizvika a inace sakam mnogu predizvici. pa zatoa ostanav uste a vise i mi se odspa, mi pomina krizata za spienje.

Nihilista aj daj drug predizvik.

I nemoj da davas vaka da ti gi mesaat kartite.

Mislam ne se ljuti ama ako si tragac po vistinata ne e tamu. Nemoj da bides od onie sto go baraat rajot a go naogaat pekolot.

ok. a za toa na apstraktno nivo, nedorazbiranje poradi moe brzo pisuvanje . Jas mislev na prakticno nivo, no ne e bitno. Toa za nasmevkata ok, poentata bi bila znaci kreativnosta e vo vrednostite, baranjeto na vistinata, smislata preku samoto ziveenje. Kaj Nice eden rekol, se raboti za volja za vrednost. Ako covestvoto ima poveke vreme za filozofija, umetnost, sport i bilo koja aktivnost koja dava vrednost i smisla na zivotot koja nie aktivno mu ja davame, pomalku vreme ke ima za stereotipi, predrasudi, omraza, eksploatacija i vojni.

По твојот ник можам да сватам за што личност се работи и не се чудам на твојата заслепеност и затапеност зошто никој нормален човек на светот без разлика од која и религија да е нема да го возвеличува името на еден ништожник, диктатор и убица, да знам дека некои луге се запаметени но секогаш е важно по што ке бидиш запаметен.Да утвреден морал денес НЕМА тоа е то што го донесоа наследниците на деструктивниот нихилизам, антихристите. Не очекувам и да размислувате поинаку Македонија е едно мало парче на кои живееат луге кои се што ке прочитаат и видат земаат здраво за готово толку убедени дека се во право, секоја чест на поединци.
Бог не е мртов, бог умираше во срцата на лугето при воздигнувањето на нихилизмот во 20 век.
Прво гледам дека и ти си убедена дека си во право: Второ бог живее во срцата на луѓето како изговор и како надеж. И христијаните убија мнг големи луѓе. Да не збориме за пола милион жени кои умреа за време на инквизицијата
И зашто сите чекате да живеете во задгробниот живот прекрасно, го заборавате овој живот, и заборавате кој сте. Си ја продадовте душата за вечен живот, кој е само легенда.

pa vidi ako se sporedi ona sto e napraveno vo imeto na Isus i ona sto e napraveno vo imeto na satanata togas stvarno poveke zlodela ubivanja siluvanja genocid i sto sve ne ima od onie koi se vikaat hristijani, satanistite ako vidis ne ubile nikogo, oni velat decata i zivotnite se del od ubavinata na prirodata, nema razlika, razlikite se samo vo toa sto hristijanie edno zborat a drugo pravat, no sto e bitno sto pisuva vo Biblijata ako istoto toa ne se praktikuva???
Нихилиста премногу се замараш со лугето како прво зошто мислиш на пример дека кардиналите или папите во преиод на инквизиција биле свети луге па од нив мораме да очекуваме дека нема да убиваат дека нема да силуваат или со еден збор дека нема да бидат неправедни? Тие ја искористиле библијата за свои цели тие им ја забранале на обичниот народ тие убивале и правеле се спротивно од библијата и сето то во има на бога тоа ти е чиста замка. Јас тебе не можам да те натерам да веруваш во бога и затоа ти и не го практикуваш тоа што е во библијата а точно имаме големи христијани насекаде околу нас а кој колку спроведува на дело останува прашање како и во секоја друга вера секта или нешто трето.

Прво гледам дека и ти си убедена дека си во право: Второ бог живее во срцата на луѓето како изговор и како надеж. И христијаните убија мнг големи луѓе. Да не збориме за пола милион жени кои умреа за време на инквизицијата
И зашто сите чекате да живеете во задгробниот живот прекрасно, го заборавате овој живот, и заборавате кој сте. Си ја продадовте душата за вечен живот, кој е само легенда.
Ти можеш да ми кажиш дека си христијанка па дали да ти верувам? може и ѓаволот може да се направи светец но тука треба да ја примениш мокта на препознавање а то можиш да го направиш само ако го бараш бога , веруваш во него и аку прочиташ барем некоја духовна книга. Душата ја продадоја на ѓаволот лугето во потрага по нешто што ке ги оправда нивните гревови несфакајки дека за некои работи просто нема оправдување . Ако не сме му мили на бога ке му бидиме на сатаната. Поздрав душичко и немој да се филмаш по вештерки знам дека изгледаат премногу примамливо со нивната мистичност и изглед но грев е тие да ти диктираат како ке размислуваш.

Covekot bez plan ,ne e covek

Niche respect za tebe:salut:

Nekoi zeni mnogu go pocituvaat Nice bidejki toj napisal Kaj zena li odis, ne zaboravaj go kamsikot!

Ти можеш да ми кажиш дека си христијанка па дали да ти верувам? може и ѓаволот може да се направи светец но тука треба да ја примениш мокта на препознавање а то можиш да го направиш само ако го бараш бога напиша:
ок, ај по 100 пат, не се филмам по вештерки
да, во право си има и луѓе кои стварно му ја продадоа душата на ѓаволот нема што. Ама исто така има и мнг доби и балгородни луѓе кои не веруваат во бога, како што има и мнг злобни и грешни луѓе кои имаат вера. Дали си верник или не не диктира дали си добар или не- тоа сакав да го кажам
поздрав

Нихилиста премногу се замараш со лугето како прво зошто мислиш на пример дека кардиналите или папите во преиод на инквизиција биле свети луге па од нив мораме да очекуваме дека нема да убиваат дека нема да силуваат или со еден збор дека нема да бидат неправедни? Тие ја искористиле библијата за свои цели тие им ја забранале на обичниот народ тие убивале и правеле се спротивно од библијата и сето то во има на бога тоа ти е чиста замка. Јас тебе не можам да те натерам да веруваш во бога и затоа ти и не го практикуваш тоа што е во библијата а точно имаме големи христијани насекаде околу нас а кој колку спроведува на дело останува прашање како и во секоја друга вера секта или нешто трето.

Ти можеш да ми кажиш дека си христијанка па дали да ти верувам? може и ѓаволот може да се направи светец но тука треба да ја примениш мокта на препознавање а то можиш да го направиш само ако го бараш бога , веруваш во него и аку прочиташ барем некоја духовна книга. Душата ја продадоја на ѓаволот лугето во потрага по нешто што ке ги оправда нивните гревови несфакајки дека за некои работи просто нема оправдување . Ако не сме му мили на бога ке му бидиме на сатаната. Поздрав душичко и немој да се филмаш по вештерки знам дека изгледаат премногу примамливо со нивната мистичност и изглед но грев е тие да ти диктираат како ке размислуваш.
Си ја читала книгата од Венко Андоновски, Вештица? :tapp: И што сега, по никот ќе правиме поделби? Трн во око, да не има трн у окото... Патетична работа...

tocno, najednostavno ima nemoralni vernici i moralni ateisti. Vernici koi samo verbalno go slavat bog i samo formalno gi izvrsuvaat ritualite no ne ja praktikuvaat verata vo moralna smisla, tuku seto praktikuvanje na verata im e formalen ritualizam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom