Френдзонирање

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Што ако на пример, почнале како пријатели и биле начисто дека освен пријателство не може ништо фазла да има меѓу нив и покасно се испоставува дека уствари едниот од нив двајца почнал да чувствува нешто повеќе од " само пријатели " ?
Зошто би била крива особата која не чувствува ништо, кога од самиот почеток биле договорени дека се работи само за чисто пријателство?
Што е таа крива на пример, што тој сеуште би се влечел по нејзе и би ја барал во денот милијарда пати, макар само да ја слушне ако ништо фазла. Зарем таа треба да го прекине пријателство затоа што не го сака како тој што ја сака неа? Зарем треба да се чувствува виновна дека му го одзема времето? Зарем не е самиот свесен дека нема да биде " нешто повеќе " никогаш? Па сигурно ен збориме за 15год деца, него за повозрасни личности кои колку толку се способни сами да расудуваат што е добро, а што не за нив.

Се согласувам со твоето разлислување , а исто така мислам дека friendzone е многу повеќе застапено точно кај тинејџерите, точно кога неможи да се преценат некои работи.
Досега не сум сретнал некој помеѓу 25-30 да ми кажи дека има проблем со friendzone.
Јас би рекол дека е тинејџерски стадиум кога неможи да се процени како некој треба да се однесува кон спротивниот пол.

Се согласувам со твоето разлислување , а исто така мислам дека friendzone е многу повеќе застапено точно кај тинејџерите, точно кога неможи да се преценат некои работи.
Досега не сум сретнал некој помеѓу 25-30 да ми кажи дека има проблем со friendzone.
Јас би рекол дека е тинејџерски стадиум кога неможи да се процени како да се однесува некој кон спротивниот пол.
Баш поради тоа и мојот коментар беше: коа имав 16/17 год

Што има толку лошо во френдзонирањето? o_O
И јас не знам. Цел живот имам повеќе другари од другарки. За пола од другариве знам дека со задоволство би ме плеснале, ама јеби га, не ми е целта на мене тоа, башка и другар си е другар и ништо повеќе. Ако му одговара да се дружи со мене, бујрум. Ако не, тогаш бркај работа, не ме замарај. Да сум сакала нешто повеќе со него, ќе сум си кажела уште пред тој да помисли на тоа.
Најинтересното ми е што до ден денес и после толку години дружба со некои, уште се надеваат на нешто повеќе од само другарство. Оди разбери ги.
Сепак лично, од мое искуство, пријателствата со машки. каде, каде вредат повеќе.
А најмногу од се што ми смета, е кога ќе запознаеш нови машки фаци и ти си онака фина, културна, опуштена и се дружиш со нив, првиот впечаток им е, сакаш нешто више од само пријателство и другарство со нив. Ма дај бре, зар не може да се дружиме само. Толку ли е тешко да се разбере тоа.

У мојот случај јас сум тој што ги френдзонира другарките а ако не им одговара прекинуваме пријателство (затоа останав со само 3-4 другарки)

У мојот случај јас сум тој што ги френдзонира другарките а ако не им одговара прекинуваме пријателство (затоа останав со само 3-4 другарки)
Ти си еден од ретките. :) Ај биди ми другарче :D

Плетенки знаеш да плетеш? :pipi:

не ама ќе ме научиш :) го имаме цел живот пред нас
keep-calm-you-re-my-bff-6.png

И јас не знам. Цел живот имам повеќе другари од другарки. За пола од другариве знам дека со задоволство би ме плеснале, ама јеби га, не ми е целта на мене тоа, башка и другар си е другар и ништо повеќе. Ако му одговара да се дружи со мене, бујрум. Ако не, тогаш бркај работа, не ме замарај. Да сум сакала нешто повеќе со него, ќе сум си кажела уште пред тој да помисли на тоа.
Најинтересното ми е што до ден денес и после толку години дружба со некои, уште се надеваат на нешто повеќе од само другарство. Оди разбери ги.
Сепак лично, од мое искуство, пријателствата со машки. каде, каде вредат повеќе.
А најмногу од се што ми смета, е кога ќе запознаеш нови машки фаци и ти си онака фина, културна, опуштена и се дружиш со нив, првиот впечаток им е, сакаш нешто више од само пријателство и другарство со нив. Ма дај бре, зар не може да се дружиме само. Толку ли е тешко да се разбере тоа.

Да. :pos::pos::pos: ( :sneaky: )

П.С Важно на чисто да си, а за мислење и да сакаш и да не сакаш ти поминува низ глава од време навреме :D

Е па Смихајличко, ти ќе бидеш без другарки цел живот. Не знаеш што пропушташ. :pipi:

Не се разбравме тек сега П.С от го пишав. Барем според мене не е страшно да си „мислиш“ ако си имате расчистено на што сте :cool:. Претпоставувам и кај вас се раѓаат мисли он ти збори за фудбал, а тебе ти поминуваат нечесни мисли низ глава :LOL:.

А и сама кажа машките се подобри пријатели :P. Не можам да се пофалам со којзнае колкав број на пријателки ама со тие што ги имам уште на почеток е расчистено каде стоиме и барем според мене така е најубаво :D

Не се разбравме тек сега П.С от го пишав. Барем според мене не е страшно да си „мислиш“ ако си имате расчистено на што сте :cool:. Претпоставувам и кај вас се раѓаат мисли он ти збори за фудбал, а тебе ти поминуваат нечесни мисли низ глава :LOL:.

А и сама кажа машките се подобри пријатели :P. Не можам да се пофалам со којзнае колкав број на пријателки ама со тие што ги имам уште на почеток е расчистено каде стоиме и барем според мене така е најубаво :D
А бе едно е да си помислуваш, друго е да замараш. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom