- Член од
- 28 јануари 2007
- Мислења
- 9.850
- Поени од реакции
- 1.559
Што ако на пример, почнале како пријатели и биле начисто дека освен пријателство не може ништо фазла да има меѓу нив и покасно се испоставува дека уствари едниот од нив двајца почнал да чувствува нешто повеќе од " само пријатели " ?
Зошто би била крива особата која не чувствува ништо, кога од самиот почеток биле договорени дека се работи само за чисто пријателство?
Што е таа крива на пример, што тој сеуште би се влечел по нејзе и би ја барал во денот милијарда пати, макар само да ја слушне ако ништо фазла. Зарем таа треба да го прекине пријателство затоа што не го сака како тој што ја сака неа? Зарем треба да се чувствува виновна дека му го одзема времето? Зарем не е самиот свесен дека нема да биде " нешто повеќе " никогаш? Па сигурно ен збориме за 15год деца, него за повозрасни личности кои колку толку се способни сами да расудуваат што е добро, а што не за нив.
Се согласувам со твоето разлислување , а исто така мислам дека friendzone е многу повеќе застапено точно кај тинејџерите, точно кога неможи да се преценат некои работи.
Досега не сум сретнал некој помеѓу 25-30 да ми кажи дека има проблем со friendzone.
Јас би рекол дека е тинејџерски стадиум кога неможи да се процени како некој треба да се однесува кон спротивниот пол.
Ај биди ми другарче 

)
. Претпоставувам и кај вас се раѓаат мисли он ти збори за фудбал, а тебе ти поминуваат нечесни мисли низ глава
.