Френдзонирање

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Не можам, а да не се сложам со тебе за првото. Но, нашето мислење доаѓа од нашето искуство, а нашето искуство од нашите глупости. :P
Кај мене било обратно, во средно и почетни години на факс било: Сакаш, нејќеш, чао пријатно.
Но сега кога сум во зрели години, кога ќе дојде моментот за нешто повеќе, искажување на чувства и слично, работата шкрипи и морам да тактизирам за да не се изгорам, посебно кога знам дека девојката вреди нешто повеќе од рандом просечна девојка.
За другово. Ти си бил во многу поразлична ситуација од него.
Не знам само дали со "тие моменти како да сте во врска" сакаш да кажеш дека си бил со девојчето заедно или пак само дека сте флертувале, ама не се десило ништо. Ако е првото, тогаш најдобро е да го поштуваш правилото и да не одиш со женски што се во врска НИКОГАШ. Бидејќи не знаат што сакаат, и си 2 избор. Тука сечеш уште во корен, на почеток, пред било што да се деси!
Абе како и да е, поентата е дека ако си веќе во френдзоун а сакаш нешто повеќе се освен тоа да бидеш искрен и со себе и со неа е погрешно, баш во таа ситуација се гледа и двајцата до кај сте.
Bro code поштуем, и не идам никад со девојки што се во врска, под мене е тоа. Затоа и бев искрен со неа ко веќе сте блиски и двајцата ја поминувате свесно границата на другари да видиш дали и она е спремна за нешто повеќе и после на основа на тоа да градиш.

Абе како и да е, поентата е дека ако си веќе во френдзоун а сакаш нешто повеќе се освен тоа да бидеш искрен и со себе и со неа е погрешно, баш во таа ситуација се гледа и двајцата до кај сте.
Bro code поштуем, и не идам никад со девојки што се во врска, под мене е тоа. Затоа и бев искрен со неа ко веќе сте блиски и двајцата ја поминувате свесно границата на другари да видиш дали и она е спремна за нешто повеќе и после на основа на тоа да градиш.
Пак ќе кажам. Ако си веќе во френдзон во кој ОНА е таа што те ставила во истиот, со искреност нема ништо да постигнеш, бидејќи одговорот е кристално јасен.
Затоа мора да се потрудиш и да и го смениш мислењето (да ја направиш да те засвиѓа), се разбира, ако е вредна за тоа. Ако не, секој по својот пат. :)
Но, да оставиме членот да се произнесе или каже што се десило.
За второво, симињам капа. Ретки се тие денес што го поштуваат уште тоа правило. (y) Имаш безалкохолно пиво од мене оти прочитав некаде на форумов дека си на рехабилитација од алкохол. :D

Пак ќе кажам. Ако си веќе во френдзон во кој ОНА е таа што те ставила во истиот, со искреност нема ништо да постигнеш, бидејќи одговорот е кристално јасен.
Затоа мора да се потрудиш и да и го смениш мислењето (да ја направиш да те засвиѓа), се разбира, ако е вредна за тоа. Ако не, секој по својот пат. :)
За второво, симињам капа. Ретки се тие денес што го поштуваат уште тоа правило. (y) Имаш безалкохолно пиво од мене оти прочитав некаде на форумов дека си на рехабилитација од алкохол. :D
Чекаме на него, ние цела приказна разработивме он уште го нема да се јави а за него краставици исправме овде :D
Па не сум баш на рехабилитиација ако не се рачунаат по чашка, две винце навечер :D

Ме имаат френдзонирано али една ја памтам ко да беше вчера.

Сум се изолирал свесно, пошо глеам дека ме одбегава и прекинува контакт, ладна е. Сум се праел дека не ја познавам, пошо не сум можел да замислам да бидеме на здраво или уште полошо семинарски да и пишувам :D
И пак најде начин да ме предизвика после месеци игнорирање да се отворам ко да е последна на светов и да ми рече у мене ќе најдеш другар од кој секогаш можеш да побараш совет. И следуваат фрази на тешење, фин, нормален сум бил, никогаш не го тргнала погледот од мене.
Ало бе кој црн другар, каков црн поглед нешто друго на п ми требаше од тебе :D

Али после 5 години упознав матурантка иста како неа на изглед, не може да се послични како близначки се и истото ќе го студира како неа, истите предмети ги сакаат.
god works in mysterious ways

Сеа не згрешив, али останува она никакво чувство у мене оттогаш зошто се отворив тогаш, зошто не можеше да не бидам weirdo, зошто бев толку наивен, зошто не бев искулиран, па и да имаше дечко остани у контакт не мора да признаеш дека не можеш да спиеш навечер ради неа ебате :D ..........

Едно другарче заврши ваму поради искажувања чуства пребрзо.
Наместо да ја драпат да ја лапат и мавтат на почеток тој ќе и објасвел шо чуствуват:facepalm:

А имаше уба шанса, џабе си потроши три месеци, ама оди објасни му.

devilko е во право, денешните женски се префригани со сите права, луксузи и моќ што им се даддени, не знаат што сакаат, го сакаат тоа што го немаат, особено женски во тинејџерски години, кренати и исфилмани шмизли, женски што мислат заслужуваат повеќе, женски што копнеат за вистински маж. Со такви женски секогаш треба да си едно ниво над нив, да бидиш во контрола себеси, да се сакаш себеси повеќе од нив, да си играш со нивните емоции, доколку се заљубиш и ти трчаш по неа, наместо таа по тебе, ако ти си емотивен на нејзините реакции и постапки, си ја наебел и тоа дебело. Одма ке изгуби секаков интерес кон тебе доколку постоел. Ќе бидеш бледа сенка на минатото. Е сега и ова да се тинкаш цело време недопирлив, женкар, неемотивен, ладнокрвен, моќен, да бидиш поинтелегентен и поитар од неа, да смислуваш фрази, финти и техники е тежок и мачителен процес. Знам јас милион такви работи ама глата пука. Колку повеќе размислуваш и анализираш толку повеќе се напнуваш психички, физички и емотивно, и правиш грешки, а женските одма можат да те осетаат како се шуствуваш и дали си веродостоен во тоа што го правиш и кажуваш, башка тоа нив им се одбивни напнати и несигурни машки, привлечни им се релаксирани, отворени и слободни машки, кои се природни и спонтани.

И за тоа има решение
Има една друга варијанта, да бидиш искрен ама да не можи да те прочита целосно. Значи се што мислиш и чуствуваш да и го кажуваш искрено, да бидиш тука за неа, меѓутоа, сепак тоа што го кажуваш на збор и дело да биди малце мистериозно, да се забавуваш и да си го живејш животот за себеси не за неа, да ти биде среќен и исполнет, да не ти е женската целосна преокупација во животот, цело време да и висиш на врат, да ја давиш. Имај си други преокупации, амбиции, цели, хобија, сакај ја ама излегувај и дружи се со други женски, оди на вежбање, имај пријатели, имај активен и интересен живот да и таа да биди дел од него, доколку твоето внимание го насочиш кон други работи освен кон неа, наместо со кој излегва во слободно време, дали те лажи, дали те изневерва, дали машките со неа и се само другари или нешто повеќе, колку по не те интересира што прави, толку повеќе таа ке се интересира ти што правиш, таа ке биди несигурната, значи не се замарај, верувај само во себе и во судбината. Сакам да кажам дека неа не ја губиш онај момент кога ќе се заљубиш во неа, туку кога ке ја изгубиш вербата во себе си, во неа, во животот и во судбината. Тогаш стануваш слаб, емотивен, несигурен, плашлив. Без вера нема надеж, без надеж нема љубов.[DOUBLEPOST=1461795668][/DOUBLEPOST]најдобар лек за френдзонирање е кога ќе и го одземиш вниманието што и го даваш нејзе, и кога ќе го пренасочиш кон сите останати жени. Тогаш ке го повратиш балансот на јин и јан, и таа ке биди таа што ке те бара и ќе ти се упикава

Последно уредено:
најдобар лек за френдзонирање е кога ќе и го одземиш вниманието што и го даваш нејзе, и кога ќе го пренасочиш кон сите останати жени. Тогаш ке го повратиш балансот на јин и јан, и таа ке биди таа што ке те бара и ќе ти се упикава
Uzivaj! :D
Nekoj ova koga ke i go napravi na zena, she walks up and leaves.
Ne bara nikoj i ne se upikava na nikoj.

Аа, ти си имаш таква дефиниција за тоа што е „вистинска жена“ у која си веруеш.
Ок. :D
Lol be, ne znaes ni da vratis ko sto treba.

Da imam, i sekoja ima. Toa e taa koja sto sakas da bides.
Valjda i ti imas, i vie mazite sakate da bidete nekoj i da se odnesuvate nekako.
Portretiraj si kakov sakas da bides.
Dali toj covek koj ke si go portretiras vo tvojata glava e frendzoniran, nekade, nekogas, od nekoja?
Ako e, togas si mocko.
Ako ne e, togas na prav pat si :-D

Lol be, ne znaes ni da vratis ko sto treba.

Da imam, i sekoja ima. Toa e taa koja sto sakas da bides.
Valjda i ti imas, i vie mazite sakate da bidete nekoj i da se odnesuvate nekako.
Portretiraj si kakov sakas da bides.
Dali toj covek koj ke si go portretiras vo tvojata glava e frendzoniran, nekade, nekogas, od nekoja?
Ako e, togas si mocko.
Ako ne e, togas na prav pat si :-D
Зошто мислиш дека сакам да ти вратам нешто?
Џесика забележи си ги речениците колку ти се нелогични. Прво, вистински маж/жена е тоа што сакаш да бидеш. Ама ако тоа што сакаш да бидеш е нешто што е френдзонирано, ондак не е вистински маж или жена туку мочло/мочла.

Тоа што ти го пишав горе у една реченица, морам да ти го појаснуем ебате пошто не ми го сфати муабетот. Ти си имаш дефиниција во која за тебе „вистински жени се такви и такви, со такви атрибути...“ пошто тоа на тебе ти е идеал. Ти сакаш да си таква. И ок е све тоа, ме заболе каков идеал си поставила у глава за права жена со гордост и сите тие пиздарии. Тоа што сакав да ти го појаснам е дека не можеш твоите идеали да ги наметнуваш ко апсолутни пошто со тоа проектираш како да знаеш дали се или не. За мене на пример, вистински жени се типки што се интелигентни и логични. И сеа ја можам да кажам дали јас верувам дека ти си или не си вистинска жена или дали некоја трета е или не е али не можам да кажам дали таа Е вистинска жена апсолутно што е многу важно да се направи како разлика од некоја епистемиолошка гледна точка бидејќи невозможно е апсолутно да знаеш нешто!
Затоа ја утињаш ти пеер поентата на муабетов. :D
Не е тоа битно на крајот од денот дали си права жена кога ќе видиш, жива и здрава само. .

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom