Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам дека и тука има огласување па да пишам и во оваа тема. Продавам претежно нов Sony Alpha A200 супер сочуван, на телото и објективите мислам дека нема ни една гребаница или слична надворешна штета бар немам приметено. Чувани се нон стоп во торбички и никогаш не биле подложени на удари и слично.
Со него имам 2 објективи - Sony/Minolta 18-70mm 3.5f (на 18 е широко аголен на 70 е макро) и Sigma APO DG 70-300mm 4-5.6f (телефото објектив кој од 200 до 300 има макро и од 200 до 300).
И исто така 2 филтри имам со него Sigma Circular polarizer и Sigma EX UV филтер.
Слики ќе ставам подоцна или утре.

Цени и слично по пп или на mail/msn/skype.
mail: x@xmkd.com
msn: master_of_delusion@hotmail.com

Да не продава некој фотоапарат D-SLR по можност Canon и Nikon до 24 000 денари (400 евра0) ??

Сега се пренасочив на Olympus fe-46 i Olympus fe-4000 ,дали се добри дигиталки и вреди да се земат :)

Сега се пренасочив на Olympus fe-46 i Olympus fe-4000 ,дали се добри дигиталки и вреди да се земат :)

Ти кажав да го земиш Канонот, олимпусот има послаб сензор , каконот ти вади најасни и најчисти слики од овие сите шо се мислеше.

Сакам да го земам Sony A330

sony-a330-review.jpg

Во Пикс+ е 29.000. Вреди овој за париве, други алтернативи и дали знаете други продавници за фотоапарати? :)

sony-a330-review.jpg

Во Пикс+ е 29.000. Вреди овој за париве, други алтернативи и дали знаете други продавници за фотоапарати? :)
може вреди за парите, ама не е се во тоа што читаш од спецификации
според мене (а сметам дека и другите ќе се согласат) ако веќе даваш 29к за овој, земи Nikon d5000 (во пикс плус е 33.900 ама верувам моеш да го најдеш поефтино, пикс плус имаат “појачани“ цени)
гледај канон и никон, сони се океј, ама не се leading brand во светот на оптиката и дигиталните апарати

може вреди за парите, ама не е се во тоа што читаш од спецификации
според мене (а сметам дека и другите ќе се согласат) ако веќе даваш 29к за овој, земи Nikon d5000 (во пикс плус е 33.900 ама верувам моеш да го најдеш поефтино, пикс плус имаат “појачани“ цени)
гледај канон и никон, сони се океј, ама не се leading brand во светот на оптиката и дигиталните апарати

Знам, ама веќе имам еден Сони (DSC H3) и сум многу задоволна од него и дека имам направено 2-3 слики со овој апарат затоа се залетав по овој :)

Знам, ама веќе имам еден Сони (DSC H3) и сум многу задоволна од него и дека имам направено 2-3 слики со овој апарат затоа се залетав по овој :)
те сфаќам :)
еве почекај фликс и лет3 и на нет прочитај ќе видиш шо ќе дознаеш :)
канон / никон
борбата е меѓу нив
што и да земеш од овие 2 бренда нема да згрешиш

И Сони и Пентакс да земе нема да згреши :)
Во ентри левел класата има повеќе производители кои прават квалитетни апарати. Главната битка во перформанси е во фото-репортерската класа на апарати и фул фремс и со кроп сензор.
За DSLR апарати освен Pix+ и Genel мислам дека имаше продавница и во официјалното претставништво на Nikon во Скопје кое се наоѓа некаде кај МВР. Од ефтините DSLR апарати можеш да најдеш и во Together и One салоните, ама и тие се препродавачи. Предност кај Pix+ e тоа што продаваат од сите брендови опрема.
Nikon D5000 за кој збори StatusQuO е со објектив без стабилизација. Истиот со Vibration Reduction е 36.900

Како и да е... муабетов ми е доколку планираш да остануваш на тој фото апарат горе-доле сите се слични по перформанси и цени. Доколку планираш да докупуваш блицеви, објективи, чуда врагови... размисли си меѓу Canon и Nikon.

--- надополнето ---

што ќе кажете за panasonic lumix за 11650 ден.дали е добар?
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz18/

Јас би ти препорачал да го истегнеш малку буџетот до 16.000 и да си земеш Nikon L110 кој што е мноооогу понов модел од FZ18 на Panasonic.

Тапа, ги споредувам со никон д40 и на панасоникот.... навистина човек да инвестира уште толку и ќе добие топ дсрл апарат

абе да имав уште толку и ја знам дека ќе е поарен ама проблемот е што нема

sony-a330-review.jpg

Имам другарче шо го има машинчево , и имам исто другарче шо има д5000 двата со стандардниот кит 18-55 вр, незнам дали е до фотографот ама д5000 некако многу повеке ми го прај меракот, плус ко ќе видиш дека д5000 има ист сензор со д90 и д300 веќе друг е муабетот. Јас како што кажа statusQuO би одел на д5000 , кај нас поскап ти е малку со вр објектив , ама сепак вреди да дадеш некоја иљадарка повеќе за тоа апаратче. А поефтино ќе ти дојди ако можеш да го земиш од грција или бугарија , оти ќе ти го вратат данокот ;)

Ете да видиш пример фотки од дечкото шо слика со д5000
http://www.flickr.com/photos/krisbt/

Eве и споредба на двата фотоапарати да видиш дека никонот е подобар очигледно.
http://www.camera-catalog.com/compares/dslr/sony_alpha_dslr-a330_vs_nikon_d5000

е дефинитивно ќе тегнам за никон л110 се решив!!!кај и да е до понеделник мора да го имам да не знае некој кај може да е најефтино бидејќи гледам по нет секаде е иста цена дали може да се нјаде пониско?!?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom