Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• Вкупно гласачи
    76
  • Гласањето е завршено на .
Дечки, малце офтопик прашање, дали некој има купено билети преку Viagogo? Имам 2 за Hungaroring наредна сезона, ама наместо билети пратија некоја потврда на мејл, и демек билетите ќе ги прателе неколку дена пред трката.
Да, јас бев преку нив и тоа по совет од другари кои беа пред мене и таа им е процедурата, немаш гајле.

Дечки, малце офтопик прашање, дали некој има купено билети преку Viagogo? Имам 2 за Hungaroring наредна сезона, ама наместо билети пратија некоја потврда на мејл, и демек билетите ќе ги прателе неколку дена пред трката.
Малку ми е чудно што си успеал да најдиш карти за наредна сезона толку рано. Уназад неколку години ги следам и генерално картите ги пуштаат на почеток на Јануари (некои и подоцна) во зависност во кој месец е трката.

Годинава за прв пат бев на патека, Имола. Купив дирекно од организаторот т.е од самата патека. Се со некои 5 до 10% поефтини од било кои други препродавачи, вклучително и самата Ф1 страна, а и дополнително, кога барав за "сигурни веб страни" секогаш имаше некој со некакво лошо искуство.

Би ти препорачал да побараш по редит какви искуства имаат. Карти неколку дена пред трка ми е исто малку чудно, затоа што во мојот случај, ги добив картите на меил во истиот момент кога ги купив.

Да, јас бев преку нив и тоа по совет од другари кои беа пред мене и таа им е процедурата, немаш гајле.
Супер, фала.

Малку ми е чудно што си успеал да најдиш карти за наредна сезона толку рано. Уназад неколку години ги следам и генерално картите ги пуштаат на почеток на Јануари (некои и подоцна) во зависност во кој месец е трката.

Годинава за прв пат бев на патека, Имола. Купив дирекно од организаторот т.е од самата патека. Се со некои 5 до 10% поефтини од било кои други препродавачи, вклучително и самата Ф1 страна, а и дополнително, кога барав за "сигурни веб страни" секогаш имаше некој со некакво лошо искуство.

Би ти препорачал да побараш по редит какви искуства имаат. Карти неколку дена пред трка ми е исто малку чудно, затоа што во мојот случај, ги добив картите на меил во истиот момент кога ги купив.
Малце избрзана работа беше, со другар седиме навечер пред некоја сабота, и ај да идеме на трка, ајде. Прво што се појави на Гугл беше ова и купивме. Тек сеа дознав дека они уствари препродаваат карти што сега ги немаат и затоа еден ден пред настанот картите стигаат на мејл, а сега имаме само потврда.

Читав на редит, најлошо што може да се деси е на лице место да ти ги одбијат како невалидни, ама многу луѓе викаат без проблем поминале, еве и овде, така да сега се надеваме на тоа :)
Во секој случај следен пат не би купувал од нив, подобро како што викаш од организаторот директ или од ф1 сајтот.

Супер, фала.

Малце избрзана работа беше, со другар седиме навечер пред некоја сабота, и ај да идеме на трка, ајде. Прво што се појави на Гугл беше ова и купивме. Тек сеа дознав дека они уствари препродаваат карти што сега ги немаат и затоа еден ден пред настанот картите стигаат на мејл, а сега имаме само потврда.

Читав на редит, најлошо што може да се деси е на лице место да ти ги одбијат како невалидни, ама многу луѓе викаат без проблем поминале, еве и овде, така да сега се надеваме на тоа :)
Во секој случај следен пат не би купувал од нив, подобро како што викаш од организаторот директ или од ф1 сајтот.
Ќе видат и другите немора да цитирам сите

Лично искуство со виагого немам ама знам луѓе што купиле од таму и поминало без проблеми. Имале поголеми се шансите да ти рефундираат у последен момент одколку да ти пратат невалидни (што секако е лошо искуство, ама бар Будимпешта не ти е далеку ќе се прошеташ бар
А и убав град

@Mojso и јас така како тебе мислев па две сезони никако карти да фатам за хунгароринг (уште у август годинава беа објавени на страната на организаторот, неколку дена после објавување само general admission беа достапни)

Имале да секогаш на страната на организаторот е најевтино

list.webp
list2.webp
Еве ја целосната казна за Макс. Од Редбул си играат малку со оган ама си има казна што е важно, а има и шанса за дожд :).

Ми се чини Ландо ќе биде заебан на крај, многу лоша стратегија му скроија

Ми се чини Ландо ќе биде заебан на крај, многу лоша стратегија му скроија
Го ебаа на Оскар не на Ландо,доста се глупираш.
Гледај го Мах, учи и плачи.
Тоа е најдобриот возач, да го има моменталниот мекларен овие победа нема да имат цела сезона.

Го ебаа на Оскар не на Ландо,доста се глупираш.
Гледај го Мах, учи и плачи.
Тоа е најдобриот возач, да го има моменталниот мекларен овие победа нема да имат цела сезона.
Баба да беше машко ќе беше дедо, ете ти оставам ти да се глупираш пошто си просто детиште. Оскар си направи казна, која што не требаше да се процесира оти твојот Макс не беше казнет минатата трка, ајде плачи сега и скриј се

Баба да беше машко ќе беше дедо, ете ти оставам ти да се глупираш пошто си просто детиште. Оскар си направи казна, која што не требаше да се процесира оти твојот Макс не беше казнет минатата трка, ајде плачи сега и скриј се
Не е мој Мах, не сум за никого гледам од кејф, последните трки Ландо е далеку пред Оскар и заслужено ќе биде шампион.
Лик ко тебе кој го деградира моментално најдобриот возач во Ф1 и после ваква извозена трка треба да добие доживотно бан не само од овој форум туку од било каде.

Дај бе нека си иде овој Хамилтон више, не можам да го гледам :facepalm:
Макс машина, нема што друго да се каже.

Od pitlejn start i dupnata guma so hardot, pak podium, sto bi rekol Alonso, only he can do it, strasna trka ama i ocekuvana, mnogu go potcenija komentatorite koga mu dadoa sansi za 5to ili 4to, ne i podium. Nov bolid prakticno, instantno mu legna, od start bese jasno toa, steta razlikata so Noris e golema a Piastri vo momentov e u forma koja ni podiumi ne mu garantira, pa nema da gledame uste edna epska zavrsnica na sezona za bitka za titula.

Noris od druga strana ja ima potrebnata forma so koja ke ja odrzuva razlikata do kraj najverojatno, Maks veruvam ke mu namali, toa mozda e izgledno sega so noviov bolid, od Piastri ke se oddalecuva, cudo moze samo da mu ja zeme momentalno titulata na Lando.

Antoneli strasno izvoze denes mora da mu se oddade pocit, vtoro mesto ne e mala rabota na ovie godini, ali koga ke razmislis, ovoj totalno mu gi unisti i onaka malite sansi na Max za titula sezonava, koga vleze u nego u Austria, samo togas Maks bese pomiren deka nema da e sampion, sega od denesna perspektiva toj udes ne veruvam deka go percepira isto kako togas.

Za Piastri izlisno e bilo sto da se kaze, vo klinicka smrt e negovata forma od prviot del od sezonata, so nikakvi znaci za reanimiranje.

Berman vtora trka po red impresionira, strasno vozi deckovo, strasno!

не знам што ве чуди, Интерлагос е таква патека. И Хамилтон со нов мотор од 20то место го тепаше Макс. Фактички он тогаш го надмаши овој подвиг на Макс сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom