Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Класичен тркачки инцидент со повеќе вина кај Луис, не Верстапен. Па на крај уште ја дава онаа глупа изјава.

Еј јес да сте фанови на Макс ама доста со тоа плачење, друг дека бил крив. Кај на мајка му влага? Научен цела сезона да го пуштаат сите па сеа ке покажува муда. Проба да влезе, нема место, се удрија, го казнија. Тоа е.

Него што е со коментарот? Што ќе му смени 2 бода бе освои титула? Па прошла година заборави ли ради кој го стигна Луис? Чеко цела сезона возеше за него.

Затоа ќе видиме следна година каков однос ќе имаат и дали ќе има поддршка. Да немаш поддршка од 2 возач многу ќе значи.

И свака част за Џорџ, лагана победа. Чиста трка од почеток до крај.

Хамилтон беше прв на апексот а со тоа, него му припаѓа линијата. Можеше да не го затвора и да го избегни инцидентот, точно, ама зошто би го напраил тоа ?

Постои правило на хартија и постои реална ситуација кај што не е баш све така црно-бело. Ама да веројатно ова е и официјалното образложение за казната.

Еј јес да сте фанови на Макс ама доста со тоа плачење, друг дека бил крив. Кај на мајка му влага? Научен цела сезона да го пуштаат сите па сеа ке покажува муда. Проба да влезе, нема место, се удрија, го казнија. Тоа е.

Него што е со коментарот? Што ќе му смени 2 бода бе освои титула? Па прошла година заборави ли ради кој го стигна Луис? Чеко цела сезона возеше за него.

Затоа ќе видиме следна година каков однос ќе имаат и дали ќе има поддршка. Да немаш поддршка од 2 возач многу ќе значи.

И свака част за Џорџ, лагана победа. Чиста трка од почеток до крај.
Не сум фан на Макс.

Види што прави Шуми во вториот свиок на 10та секунда, а после види Хамилтон што прави.

Него што е со коментарот? Што ќе му смени 2 бода бе освои титула?
Јас како што го разбрав од принцип не го пуштил, нема врска со бодовите. Се има нешто лично замерено со Чеко.

Како се испизди на крајот Верстапен, секоја чест. Си имал свои причини :pos:
Многу брзо заборава што се има направено Чеко за него, особено лани кога даваше се од себе во борбата со Луис во Абу Даби.
Автоматски споено мислење:

4371D85E-1159-4488-B553-AA385A8DB08B.jpeg

Не сум фан на Макс.

Види што прави Шуми во вториот свиок на 10та секунда, а после види Хамилтон што прави.

Така ако праќаме има 200 клипови со различни ситуации. Не навлагам у тоа, казната е таа и тоа е тоа.

Него коментарот е шлаг на тортата. Прошлата сезона ме нервираше, оваа мислев дека е созреан и покажува професионалност и реално го поштував за победиве пошто стварно беа убедливи. Али на претпоследна трка, на освоена титула, на најмногу победи во историја во сезона... да се тркаш за 6то место и да не му дадеш на тимски колега место - е најблаго кажано селски. Свака част. Како ќе седат сеа у канцеларија и ќе се гледаат, што ќе му каже?

Искрено се надам нешто да се сјебе последна трка и Леклер да земе 2ро. Или за да биде драма, да му освои за тој мочан бод/два.

Јас како што го разбрав од принцип не го пуштил, нема врска со бодовите. Се има нешто лично замерено со Чеко.

Принципот изглеа брзо го заборавил кога цела сезона возеше за него и 99.9% ради него освои титула. Тие 5/6 секунди никад немаше да ги стигне ако не се тркаше овој со Луис. Они си знаат у Ред Бул. Ќе видиме следна сезона каков однос ќе имаат.

Па зборев јас уште лани дека исто лајно ко Хамилтон е и Макс. Можеби само малце помалку смрди. Ми велеа дека таков бил ко помлад, дека сега пораснал, посериозен бил... Мхм, да, да. Еве, видовме.

Ама сепак мислам дека Чеко треба повеќе да се лути на тимот, го сјебаа со стратегијата со гумите. Да влезеше во бокс при последниот VSC ко Сајнц, ќе завршеше на подиум без проблем!

Checo nemase soft. So 1 set beshe cela trka. I zoso da mu ja dava pozicijata za 2ro mesto u sampionat ? Sekako dvete tituli se zemeni nema potreba od vakvi gubenja. Isto taka i Leclerc kako picka nekoja nema nikogas da stane sampion, ednostavno nemaat mindset za toa.

Screenshot_20221113-212013_Reddit.jpg
Кој се сеќава знае дека поракава е ТР од Верстапен Абу Даби 21 кога на Хамилтон му скрати 6-8сек. Нека стои тука. :)

I zoso da mu ja dava pozicijata za 2ro mesto u sampionat ? Sekako dvete tituli se zemeni nema potreba od vakvi gubenja.

Е ради вакви размислувања тимови губат титули и подиуми. Следна сезона нема да го пушта и ќе се тркаат, ќе си мерат муда. Ќе плачат и ќе се маваат како мали деца.

Што има да се понашаш и да даваш глупи коментари дека принцип имал кога човече шампион е? Која е поентата? Тимски колега ти е пушти го ебате волот.

Така ако праќаме има 200 клипови со различни ситуации. Не навлагам у тоа, казната е таа и тоа е тоа.
Ама сеа прашуваш каде влегол Макс, а он цело време чисто на патеката си вози без да излета и си остана покрај Хамилтон се до сударот во вториот свиок.

Буквално истата ситуација ја имаш кај Шуми вс Кими и Хамилтон вс Ферстапен денес, посебно од 7ма до 10та секунда. Единствена разлика е што Луис не остава место и предизвикува судар.

Е ради вакви размислувања тимови губат титули и подиуми. Следна сезона нема да го пушта и ќе се тркаат, ќе си мерат муда. Ќе плачат и ќе се маваат како мали деца.

Што има да се понашаш и да даваш глупи коментари дека принцип имал кога човече шампион е? Која е поентата? Тимски колега ти е пушти го ебате волот.

Kako da ne, nemalo utre da go pusti. Ke si vozi posle za alfa romeo. Realno Checo osven lani so izvoze godinava e ushe potapa, samo poradi toa sto ferrari se fantasticni a mercedes kasnat 20 trki ne go gledame toa. Barichelo > Bottas > Checo

Checo nemase soft. So 1 set beshe cela trka. I zoso da mu ja dava pozicijata za 2ro mesto u sampionat ? Sekako dvete tituli se zemeni nema potreba od vakvi gubenja. Isto taka i Leclerc kako picka nekoja nema nikogas da stane sampion, ednostavno nemaat mindset za toa.

Не знам за ова колку си во право. Од кога почнаа да ги пренесуваат тимските радиа гледаме дека сите шампиони се понашаат ко принцези во вакви ситуации. Едино за Раиконен што не ми текнува некогаш да сум го слушнал да бара посебен третман. Можеби и Алонсо, ама не сум баш сигурен. Остатокот сите имале некои entitled моменти ( Батон, Фетел, Розберг, Хамилтон, Макс .. )

Не знам за ова колку си во право. Од кога почнаа да ги пренесуваат тимските радиа гледаме дека сите шампиони се понашаат ко принцези во вакви ситуации. Едино за Раиконен што не ми текнува некогаш да сум го слушнал да бара посебен третман. Можеби и Алонсо, ама не сум баш сигурен. Остатокот сите имале некои entitled моменти ( Батон, Фетел, Розберг, Хамилтон, Макс .. )

Slusaj gi zborovite, tie si go nabroja nareduvaat ne go molat timot. Za too zboram

Макс бил проблемот што не го пуштил Чеко за 2 бода, иако ни пари ни титула даваат за 2ро место у шампионат, ама затоа Леклерк е шампион у 2 круга, 5 пати плачеше "think about the championship". Добар хумор :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom