Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас како фан на Фетел веќе тешко ми е да го гледам на тркиве, во Ферари правевме изговори али очигледно поминати му се деновите.

Го пушти поради надвор на кривина 4, или проблеми?

Го пушти поради надвор на кривина 4, или проблеми?
namerno, samo ne primetija komentatorite. Odma znaev deka ova ke se desi zaso iskoci so cel bolid od patekata koga prethodno go pomina.

Им требаше replay за нешто што беше 99.99% сигурно дека е причината.
ТВ 24 ниво на грешка е ова :D

Си ги тепаа на стратегија, па и мала нетрпеливост на Верстапен.

п.с. Ни победа, ни најбрз круг на крај.

Ќе беше интересно да се проба баш како Верст сеа што побара. Да проба да направи предност.
Ферари, тапа. Тоа е тоа.

Уф, каква трка! Одличен старт на сезоната, се надевам вака и ќе продолжи.
Автоматски споено мислење:

Им требаше replay за нешто што беше 99.99% сигурно дека е причината.
ТВ 24 ниво на грешка е ова :D
Не само тоа, туку и на моменти ми делуваа ко да не ја следат трката. Повеќе фокусирани на статистики, а не гледаат кој на кое место е. Колку пати им се случи да кажат: еден Астон Мартин и еден Алпајн, на пример, ко да не знаат кои се возачите. Особено во тој периодот од првата половина на трката кога имаше чести промени од 7 до 13 место. Не сум нешто особено импресиониран, зашто ги правеа WOOOOOW!

Но, мора да се признае - HD и без реклами = светлосни години подобар пренос!

Извонредна трка за почеток. Се надевам ќе биде понеизвесно оваа година. Штета само за Макс, мислев дека ќе го престигне.

Never doubt 7 time World Champion
91ee89b05c5b9cb1e630407b9bf21f20.jpg

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Ваква возбудлива отварачка трка не сме имале оддамна. Али ова беше разочарувачќи на крајот што Макс мораше да ја врати позицијата. Хамилтон си продужаваше патеката тука цела трка, предност си е предност само некој се казнуваат. Различно е престигнување не викам не али сепак.

Супер трка од Перез одма се гледа дека е по конкурентен од Албон, се врати од последен на 5то место. Фетел пак со грешки, тешко да се гледа. Мкларенот е доста конкурентен има подобрување со Мерцедес моторот. Следна трка идеме во Имола, да се надеваме дека ред булот ќе биде конкурентен и таму обично такви патеки му одговараат.:)

Како беше муабетот кога му кажаа дека му е на 2 секунди, leave him to me? Шампионски менталитет ко никој.
Можеби за Макс ќе беше подобра варијантата што ја кажа после трка, со тоа што не знам дали со сигурност 5 секунди казна би јадел, а не друг тип на казна.

Али ова беше разочарувачќи на крајот што Макс мораше да ја врати позицијата. Хамилтон си продужаваше патеката тука цела трка, предност си е предност само некој се казнуваат. Различно е престигнување не викам не али сепак.

Да и јас ова си помислив прво, ама после објаснија дека доколку добиеш позиција со таков маневр не е дозволено. Затоа и Макс не се ни бунеше него одма си бараше алтернативна казна. Не им се баш најдобро смислени тие правила за track limits али тоа е..

Како беше муабетот кога му кажаа дека му е на 2 секунди, leave him to me?

"Leave me to it Bono", во стилот на легендарната на Кими "Leave me alone, I know what I'm doing" :D

Да и јас ова си помислив прво, ама после објаснија дека доколку добиеш позиција со таков маневр не е дозволено. Затоа и Макс не се ни бунеше него одма си бараше алтернативна казна. Не им се баш најдобро смислени тие правила за track limits али тоа е..
Воопшто не им е смислено баш анти климакс беше тоа. Се знае се става песок или вештачка трева на патеката и нема никој да проширува, како на класичните стази сега тоа се избегнува поради "безбедност". Друга алтернатива им е да смислат подобри правила за вакви ситуации.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom