Формула 1 - сезона 2020

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2020 ?

• Вкупно гласачи
    89
BTW, како се викаше тој Холанѓанецот лани што ја освои титулата во F2? Обично претходните години секогаш шампионот во F2 беше експресно префрлан во F1 (Леклерк, Расел, на пр. Еве сега и Мик Шумахер.), а него го нема никаде, ни во F1, ни во F2. What happened? Немал богат татко и спонзори на грбот, или нешто друго е во прашање?

Немал богат татко и спонзори на грбот, или нешто друго е во прашање?

Таткото на Холанѓанецот:

qQHnZXP.jpg

Таткото на Латифи:

1Ra3lTh.jpg

Nuff said...

Навиваме за Џорџ Расел у недела, се надевам дека ќе победи, а и се надевам дека мерцедес ќе го земат за стално, па нема да го гледаме билбордот повеќе.

Му го продолжија на Ботас договорот до крај на следната сезона. Но како и да е, Русел ора да се покаже добро, огромен притисок има со таков болид треба да победи дури или во најлошо сценарио да биде одма позади Ботас. Ако е многу позади Ботас ќе си оштети акции.

Му го продолжија на Ботас договорот до крај на следната сезона. Но како и да е, Русел ора да се покаже добро, огромен притисок има со таков болид треба да победи дури или во најлошо сценарио да биде одма позади Ботас. Ако е многу позади Ботас ќе си оштети акции.

Па изгледа не е баш така.

Sakhir GP not a shoot-out between Russell and Bottas for 2022 Mercedes seat, insists Wolff
George Russell: Sakhir GP won't 'make or break' Mercedes career

Да не звучам злобно ама прва мисла ми беше на најцрното сценарио. Кога видов дека е океј, втора мисла ми беше "те молам пензионирај се веќе". Нека ме убеди некој дека има полош возач од него на патеката. После првиот инцидент воопшто не е истиот, после ова очекувам уште полош да е. Едноставно не му е место во Ф1, има многу по талентирани возачи од него. А, ако не вози во Хас каде би одел? Аут...
Латифи, Строл и можда Албон се дефинитивно послаби од Грожан.
Магнусен, Квјат, Џовинаци, Роман и Окон ми се некако исти тип на возачи со слични перформанси.

Во Лотус со трет најдобар болид и Кими како тимски колега, имаше многу добри резултати Роман. Собра 10 подиуми и 2 победи му избегаа од раце ради дефекти ако ме држи меморијата добро.

Е сега тоа што си има бламови со судари од време на време е друга работа, ама брзината дефинитивно ја има. Не би го рангирал ниту во најдобри ниту во најлоши возачи, златна средина.

Само Грожан се има у питлејн слупано. У врска со сударов тачно му беше Квајт у мртов агол, али неговиот маневар беше луд, као ќе ги претицам сите одеднаш.

Нека ме убеди некој дека има полош возач од него на патеката.

Во моментов ќе речам Латифи и Џовинаци. Од поранешните секако Бадоер ми е поим за лош возач, а богами и Пастор Малдонадо. :)

Само Грожан се има у питлејн слупано. У врска со сударов тачно му беше Квајт у мртов агол, али неговиот маневар беше луд, као ќе ги претицам сите одеднаш.
маневарот си беше добар. ако на ретровизор немаш никој десно а пред тебе имаш возила кои кочат логично е да идеш десно каде што имаш чиста патека. може да јадеме вафли колку сакаме ама 90% ке појдеме на таа страна.

Расел се удри во питлејн пред стартот во Турција. Хамилтон изгуби титула во Кина 2007 на влезот за питлејн. Хамилтон и Розберг се слупаа во Кими 2007/8 на излез од бокс. Култард се има удрено во бокс како лидер на патеката.
Глупост е тоа што направи Грожан тогаш, посебно бидејќи им беше единствено и ново предно крило кое требаше да го тестираат за трката ама не е единствен со блам во бокс.

Иначе Тсунода си осигура место во Алфа Таури изгледа, толку од Квјат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom