Формула 1 - сезона 2020

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2020 ?

• Вкупно гласачи
    89
Супер за расел, плус ќе си ја продолжи серијата да е бољи од тимскиот колега.

50-50 ми е мислењето дали ќе успее да изненади позитивно. Од една страна свесен е дека ако освои подиум и заврши пред Ботас може да очекува да го повикаат во појак тим, од друга страна ако киксне ќе си остане у некој тим ко Вилијамс.

Притисокот да го замени Хамилтон е голем, ама и разликата во перформанси меѓу 2та болиди е огромна. Би било супер ако успее да изменаџира ваков притисок.

Само јас не сум среќен што пак ќе гледаме Шумахер на патеката? :(

Како и да е, големи ќе се очекувањата од него, а сепак во Хас ќе вози...

и ја не сум све татини синчиња ке стане ф1, со новите правила ке ги направат поспори болидите, безбедноста е више на највисоко ниво,
напрај ги таму нека иде со 400км на сат да видам дали ке ги пуштат, нека возат таму ф3 нека се сликаат за на инстаграм таму нека глумат фаци да ти ебам ф1 ке нема да се гледа

Одлична шанса за Расел, многу ми е мило. Стварно му посакувам се најдобро во мерцедесот, али ако недај боже киксне и не издржи притисок, ќе им укаже само на фактот, дека не е само до болидот туку и до шоферот. Не викам дека Расел е тапа, туку дека Хамилтон е стварно (многу) добар шофер.

А ако отиде пред Ботас и освои и дури прво место, тогаш Ботас не заслужува да вози во Мерцедес.

А ако отиде пред Ботас и освои и дури прво место, тогаш Ботас не заслужува да вози во Мерцедес.
Не не, со ова само ќе докаже дека Хамилтон не е толку добар, туку болидот е. :D

Можеби и тоа не викам не, али реално кога гледам како го споредуваат Верстапен со Хамилтон, и се палат дека ќе стигне до 2ро место, смешно ми е. Јак е Мерцедесот се гледа дека е класа над Редбул и сите останати, ама човекот има искуство и огромно разбирање на патеките.

Пред 2 трки, Верстапен 10 пати исклиза, незнае да почека да му дојде моментот, брза премногу, стиска повеќе од што треба и губи позиции, у питлејн се пали и сака да претрка демек пред другите да оди...а овој од 8мо/9то прв заврши. Му се поклопуваат и коцките со сејфти кар, ама како и да е, не им е рамен на другиве. Бар мое скромно мислење е тоа...

Ако гледаме веќе „паметно“ и „искусно“ возење, Саинз за мене е 3 пати подобар од Верстапен (бар за сезонава).

Последно уредено:
Расел е одличен возач, очекувам да го победи Ботот

Мазепин е можда татино синче ама капиталот на татко му и тоа како им е потребен на Хаас. Гледајте и од тој аспект.

Според мене Ботас би требало да осеќа поголем притисок отколку Расел зашто ако биде послаб од него викендов тоа ќе биде лошо за неговата ионака веќе не баш сјајна репутација.
А Расел нема што да изгуби може само да добие, не верувам дека ќе остане во тим од ниска класа како што прочитав погоре само затоа што нема да извози добро една трка и тоа во болид кој не го познава доволно.

Како може тоа со само една трка да го докаже? Нема врска колку е добар болидот, Хамилтон константно вади врвни резултати, константно дава 100% од себе и не прави грешки. И да имаш 10 пати подобар болид од другите ако немаш дисциплина и ако грешиш џабе ти е. За да докаже такво нешто Расел би требало барем неколку трки по ред да го тепа Ботас, да зима пол и да прави рекорд за најбрз круг на неколку различни стази.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom