Формула 1 - сезона 2020

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2020 ?

• Вкупно гласачи
    89
Малце блага казнава за хамилтон, му ја заеба цела трка на Албон и тоа два пати по ред, и лани у бразил исто.

Да не звучам грубо, ама преку кур од Џорџ Флојд, All Lives Matter, Black Lives, виножита и сите курци и палци што почнаа да ги промовираат по спортовите. Не знам зошто имаат потреба да замараат со такви глупости. Да се оддаде почит на загинат спортист или нешто такво да разберам, ама ова е претеризам. Спорт е забава, релаксација, опуштање, адреналин, а не да ми тераат некакви политики.

Или ајде еве прва трка, искажаа почит и поента, од наредна трка нека баталат. Вајда не се удрени пак со црна боја да возат и да клекнуваат после секоја трка.

Со црната ќе возат, а за клекувањево мислам не би требало...

Не ми беше миленик Хамилтон но од вчера и дефинитивно ми е најомразен лик во Ф1.
Мислам дека го навлече гневот и на многу луѓе со неговите педерски потези,лигавење и плачење.

Имаше ли некоја голема разлика во поставеноста на Норис и Хамилтон? Леклерк го успеа да го помине Норис а Албон не успеа Хамилтон. Леклерк ми се чини отиде малце пошироко, малце нагази на песок но успеа да се го исконтролира болидот додека Албон не отиде доволно широко за да успее да комплетира таков комплексен потег од надворешна страна на кривина. Но не знам, не анализирав многу.

Али стварно Леклерк покажа многу јако тркање. Браво, успеа да ја извади трката за Ферари. Многу беше потребен овој подиум за да не се изгубат многу поени. Па Ферари најавија нови надградби за третата трка во Унгарија, па ќе видиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom