Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Па и не згрешиле Ферари со изборот за вториот стинт на Фетел, издржаа гумите до крајот овие со меки зад него не успеаја да му се доближат, само тајмингот не беше добар, да извозеше уште некои 2-3 круга пред да влези ке излезеше пред Перез ли беше кој го успори таман Верстапен да го мине преку бокс

Не знам само на крај зошто Ботас се жалеше за Хулкенберг. 10 круга не можеше да го претекне, па се жали на тимско радио, а сигурно беа разлика 2-3 секунди.

Реално, многу се 40 бодови предност али системот е таков да ако само 1 трка не успее да заврши Луис, потоа во наредните 2 ако победи Фетел, Луис дури и втор зад Фетел да е на нив - ете ги се изедначија, а 5 трки се до крајот, сигурен сум дека ке биде интересно до крајот само Фетел да беше троа подобар возач од шо реално е....

Ако не го мрзи некој да пресмета како ќе беа до бодови да се бодуваше 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Пред тоа (во времето на Прост и Сена) бодувањето беше 6,5,4,3,2,1 ;)

Мене па многу реален ми беше бодовниот систем 10-6-4-3-2-1. Јебига малце луѓе земаат поени али тогаш ако немаше најмногу победи, многу тешко земаш титула.

ај пресметајте колку би имал Фетел кога за колега и за бекап би го имал Ботас

Sent from my iPhone using Tapatalk

42200803_10215610550431291_3615202942321164288_n.jpg

Леклерк денес извозел 129 круга. Некој си тест наводно од страна на Пирели што го организираат за тимовите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom