Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Сеа шо праиме? .....

Јаки неколку круга на Себ ги голташе другите, да игра улога моторот ама имаше страшно добри претекнувања во шиканата на кочење и неколку тркало до тркало, Ботас кај заглави не знам така да не ми е јасно шо дига галама Лауда, кога едноставно беа на исто рамниште со Себ на рестартот, е сеа шо Валтери заглави позади некој од болидите у средината не знам кој мислам Хулкенберг беше не сум сигурен никој не му е крив. 5 секунди казна, да беше Валтери одма позади себ ке му го земеше местото ама шупакот се затна и овој му кидна 15-16 секунди и после чао чао.

Фетел казнет со три места назад поради блокирање на Сајнц. Не ги гледав квалификациите и не знам како било, али овој Хамилтон толку среќа да го служит не можно!

Оти среќа, нека научи овој да вози, не се вози Ф1 заради него па шо сака да си прај. Туку нервозен е сега, успеа да го блокира доаѓањето на Рикиардо во Ферари ама ко шо изгледа со Леклер дамбетер ке си помини, годинава му е последна шанса да освои титула, ако не успее догодина ке му носи вода на малиов.. По мое, ни Алонсо ни Фетел туку Леклер е детето шо со години да не речам деценија го чекаат Итаљанците да го врати Ферари кај шо му е место.

Фетел казнет со три места назад поради блокирање на Сајнц. Не ги гледав квалификациите и не знам како било, али овој Хамилтон толку среќа да го служит не можно!
На Сајнц му се мереше време а Фетел го заврши кругот и му блокираше пат. Заслужена казна, нервозно возење од страна на Фетел, утре за да победи треба Хамилтон да се слупа, на Ботас да му пукне гумата а Макс да направи глупост.

Пак промена кај коментаторите? И Табак во Австрија...

Последно уредено:
vidi go ovoj so komentira, ne videl kaj luis go pominal botas, pa na ebaniot start da ti ebam toa, kaj moze, a raikonen od fenomenalen start do gubitnik iskoci na krajot, klasika. Botas moram da go pofalam, posle mizerniot start, uspea odlicno da se vrati na vtoroto mesto. Fatkicki sea koga ja gleam repeticijava, na start kimi mu napravi usluga na hamilton, a posle otkako izleta i se vrati, go blokirase verstapen a botas toa go iskoristi

Уште една досадна трка.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Трките се интересни само Ферари кога победува, ферари да е место Мерцедес сите ќе ќутите и ќе викате колку Ф1 е најјака:D

Брејј ама се сјебаа Мерцедес со тактикава.. Од сигурна победа, до неизвесност.
Ги збуна дефектот на Ботас.

Трките се интересни само Ферари кога победува, ферари да е место Мерцедес сите ќе ќутите и ќе викате колку Ф1 е најјака:D
Ок у реду е. Не си интересен со форсирањево. Никој нигде не пишал дека ф1 е најака кога тепа Ферари. Така да нема потреба од форсирање на глупости.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Ветел ко баба вози.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom