Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Се на се - досадна трка, не до толку како претходната во Монако ама...

Сеа колку има - месец до наредната во Аустрија? Фудбал ке си глеаме

Грације Рагаци

Сеа има

Пауза, трка, трка, трка, пауза, трка, трка, 1 месец пауза.
Одмор, Фра, Авст, Анг, Пауза, Гер, Унг. 5 трки у 6 викенди.

За две недели мислам дека кажа. И ќе има 3 тркачки викенди по ред па после мислам следи пауза.
Се на се - досадна трка, не до толку како претходната во Монако ама...

Сеа колку има - месец до наредната во Аустрија? Фудбал ке си глеаме

Грације Рагаци

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Кими еј... Не се замара човекот ни малце, во една секунда беше со Хамилтон, овој со проблеми.
Му избега 5 секунди.. Па Рикардо подобар болид ли има од тебе бе, со Ред Бул го изеде.
Ако не јаде клоци после сезонава, не се здрави Ферари.

За две недели мислам дека кажа. И ќе има 3 тркачки викенди по ред па после мислам следи пауза.

Да, да ја испуштив Франција на 24ти :)

Пауза, трка, трка.... :pos:

:icon_lol:

Дека Мекларен не ги бива е факт. Ама у пичку матер ама сте досадни со муабетите ќе ги бараат Хонда. Не, нема да ги бараат пошто се катастрофа. И Алонсо со Мекларен (Рено мотор) на првата трка сезонава освои повеќе бодови од цела сезона лани, така да нема што повеќе муабет да се прави на таа тема пошо е стварно досадно и тапа, поготово за нас фановите на Алонсо. Доволно тешко ни е што ги гледаме последниве 5 сезони. :(

Раиконен ко да вози за друг тим на Ферари.Денес после излегувањето од пит место да притисне и да го стаса Луис тој го остави да избега , не се ни потруди.Срамота е онаков колега да има Фетел.Окон боље да вози за ферари.

Стварно срамота што Кими не вози за Фетел, не ми е јасно кај се наоѓа, што кур му е филмот.

А плачково Хамилтон одма со изјава дека треба се сменат правилата пошто вака не идело. А дур си доминираше си ќутеше како пиче, еднаш нема да победува плаче. Бетер од тинејџерка е.

Имам пишано претходно, тежок цвикатор е Хамилтон. Ако не е на пол позиција, секогаш има некој "проблем" со болидот, затоа тешко му иде престигнувањата, инаку лом би правел ако е се во ред со болидот!!!
И пошо е циган има среќа огромна, како шо имаше во Баку!!

Има ли негде каде што се собира потписи за коментаториве да ги сменат?
Живи бруку, аматеризам, катастрофа.

Кими мора да си оди. Само прави проблеми во ферари. Ни се одалечува титулата во конструктори заради тој дебил. Верстапен или Рикиардо би можеле да ги земат. Добро би се уклопиле во ферари, а и со Фетел.

Мора да запнат во Ферари да го ангажираат Рикиардо за наредната сезона. Настрана тоа што не бил во добри односи со Фетел кога беа во Ред Бул. Одличен возач е и веќе е искусен. Ова со Кими не оди никаде. А Верстапен би бил преризичен потег според мене.

Мора да запнат во Ферари да го ангажираат Рикиардо за наредната сезона. Настрана тоа што не бил во добри односи со Фетел кога беа во Ред Бул. Одличен возач е и веќе е искусен. Ова со Кими не оди никаде. А Верстапен би бил преризичен потег според мене.
Или Рикиардо или Ле Клерк. Не смее ферари да помисли на други возачи. Кој и да земе од овие 2ца нема да згреши.

Не е тоа, во добри односи беа и се уште се само Даниел го растури Фетел во сите трки кога заедно возеа па сега Фетел се плаши дека ке биде она што е сега Кими покрај Даниел во иста екипа а добро знае како Ферари го третира вториот возач. Затоа не го сака во иста екипа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom