Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Сепанг е преместена за средина негде мислам нр сум сигурен

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Да, преместена е за 1 октомври да се избегнат монсунските дождови. Мислам дека и минатата година беше преместена.

Да, преместена е за 1 октомври да се избегнат монсунските дождови. Мислам дека и минатата година беше преместена.
Не не од оваа година е преместена, значи иде Кина па Бахреин - пак ке се вози навечер кај Арапиве ?

И лани беше истиот период, т.е. после Сингапур е ставена.

2017 race to be Malaysia’s F1 farewell

After 19 years, it has been announced that this year’s Grand Prix in Malaysia is to be the country’s last. The decision was taken jointly by Formula 1 and Sepang International Circuit (SIC).
Malaysia joined the F1 calendar in 1999, and both Formula 1 and SIC say they are determined to make this year’s event in October a fitting finale for the ground-breaking circuit.

“It’s always sad to say goodbye to a member of the Formula 1 family,” commented Sean Bratches, Managing Director, Commercial Operations, Formula 1. “Over nearly two decades, the Malaysian Formula 1 fans have proven themselves to be some of the sport’s most passionate supporters.

“As we said in Melbourne, we have big plans for bringing our global fan base closer to the sport than ever before, providing an enhanced digital experience and creating new events. We’re looking forward to talking more about these plans as the season progresses.

“We will have 21 exciting events to look forward to in the 2018 calendar, with the additions of the French and German races. I’d like to take this opportunity to thank the Sepang International Circuit for their hospitality and professionalism over the years, and their ongoing commitment to motorsport.”

During its time on the Formula 1 calendar, not only has Malaysia built a loyal F1 fan base, it has also become a major force in motor racing and successfully established itself as a global tourist destination.

Хамилтон прв, Ветел втор скоро 2 десетинки разлика. Ќе биде интересно утре, а има и прогнози за дожд...

...а Ботас трет со само еден илјадити дел од секунда послабо време од Фетел. :)

Алонсо пак 13-ти. :place:

2017 race to be Malaysia’s F1 farewell

After 19 years, it has been announced that this year’s Grand Prix in Malaysia is to be the country’s last. The decision was taken jointly by Formula 1 and Sepang International Circuit (SIC).
Malaysia joined the F1 calendar in 1999, and both Formula 1 and SIC say they are determined to make this year’s event in October a fitting finale for the ground-breaking circuit.

“It’s always sad to say goodbye to a member of the Formula 1 family,” commented Sean Bratches, Managing Director, Commercial Operations, Formula 1. “Over nearly two decades, the Malaysian Formula 1 fans have proven themselves to be some of the sport’s most passionate supporters.

“As we said in Melbourne, we have big plans for bringing our global fan base closer to the sport than ever before, providing an enhanced digital experience and creating new events. We’re looking forward to talking more about these plans as the season progresses.

“We will have 21 exciting events to look forward to in the 2018 calendar, with the additions of the French and German races. I’d like to take this opportunity to thank the Sepang International Circuit for their hospitality and professionalism over the years, and their ongoing commitment to motorsport.”

During its time on the Formula 1 calendar, not only has Malaysia built a loyal F1 fan base, it has also become a major force in motor racing and successfully established itself as a global tourist destination.
Тажно е тоа што патека како Сепанг нема да ја има на календарот, добри свиоци за водење битки, ама од друга страна ја врќаат Ф1 во Европа со легендарни трки во Франција и Германија (се надевам Нурбургринг) Јас би трампал некоја од арапските за Малезија, ама тоа е парата си го прави своето.
Иначе Берни заинтересиран за Интерлагрос не знам шти да очркувам од ова ваљда нема да ја сјебр патеката и да ја измени ако ја купи тотално. :|

Солидна трка. Нема веќе толкава доминација на мерцедес. И ред бул се доближуваат полека до ферари и мерцедес. Мислам дека ќе биде една од поинтересните сезони во последниве години.

Влажната патека на почетокот ја направи поинтересна трката, ако врнеше уште појако ке беше.

Тркава добро тргна, интересни први 15 кругови после тапа. Кими ми е меѓу омилените возачи ама мислам дека му е време за пензија. И лани беше истото и годинава истото од него. Ајде лани демек немаше конкурентен болид, сезонава разликата меѓу Фетел и Кими е како да возат скроз различни болиди. Верстапен има добра иднина, а истото не може да се каже за Алонсо :(

Многу малку претекнувања, иако има долг правец патекава, со ДРС и немаше разлика во брзината. Малку претекнувања, малку акција [emoji107]

Штета што Фетел заглави позади Кими, Рикјардо и Верстапен послем пит стопот. Безбедносното возило заеба работа. Да не заглавеше Фетел ќе видевме убаво како стои Ферарито во компарација со Мерцедесот. Но очигледно мала е разликата. Бахраин очекувам јако да се пресметаат.

Штета што Фетел заглави позади Кими, Рикјардо и Верстапен послем пит стопот. Безбедносното возило заеба работа. Да не заглавеше Фетел ќе видевме убаво како стои Ферарито во компарација со Мерцедесот. Но очигледно мала е разликата. Бахраин очекувам јако да се пресметаат.
Плус во Бахреин ке имаме топла патека каде што ке се возат нормалните компоненти, освен ако не ја возат навечер пак па да заебат со ладење на асфалтот и да имаме лоши перформанси на пневматиците

Плус во Бахреин ке имаме топла патека каде што ке се возат нормалните компоненти, освен ако не ја возат навечер пак па да заебат со ладење на асфалтот и да имаме лоши перформанси на пневматиците

Се почнува на сонце однсно на жешка патека, завршува на зајдисонце-ноќ веќе и постепено за време на трката се ладе патеката

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom