Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Би сакал Алонсо, пеколно ќе биде :D
Сите големи се под договор за наредна година, но тоа не мора ништо да значи во Ф1. Лесно може да се реши договор, како што сме виделе во минатото. Но, може Мерцедес да одат со Верлеин како втор возач и ништо од пеколно комбо. А и дали ќе сака некој да вози во ист тим со Хамилтон? Алонсо нема баш најдобри мемории 2008 :D
A што мислите за Батон? Кажа дека се пензионира, но ако Мерцедес му понудат договор све е можно. Имаше и колегијалност со Хамилтон во Мекалрен.

Би сакал Алонсо, пеколно ќе биде :D
Сите големи се под договор за наредна година, но тоа не мора ништо да значи во Ф1. Лесно може да се реши договор, како што сме виделе во минатото. Но, може Мерцедес да одат со Верлеин како втор возач и ништо од пеколно комбо. А и дали ќе сака некој да вози во ист тим со Хамилтон? Алонсо нема баш најдобри мемории 2008 :D
A што мислите за Батон? Кажа дека се пензионира, но ако Мерцедес му понудат договор све е можно. Имаше и колегијалност со Хамилтон во Мекалрен.
Па ако Мерцедес го имаат во план, Алонсо баш ради минатото со Хамилтон би потпишал со 2 раце.

Па ако Мерцедес го имаат во план, Алонсо баш ради минатото со Хамилтон би потпишал со 2 раце.
Тоа би било топ, ако е стварно спремен на пеколен финиш во неговата кариера. Да се биде или не :D
Во такво сценарио, мoже па Хамилтон да испичи и да се врати во Мекларен :D

Која пичка е Розберг, не ја заслужува крвта германска што му течи низ вени

Баш сакам Алонсо да појде во Мерцедес па да видиме кој е кој.
Гарантирам Хамилтон ќе му ја земе титулата

Не би сакал да го видам Алонсо настрана од Мекларен. Атер ради историјата што ја имаат со партнерството со Хонда. Ако некогаш осовои уште една титула на срце ќе ми е ако е со МКЛ-Хонда

Потполно го разбирам Розберг. И досега не ми делуваше премногу амбициозно, а после титулата си ја има исполнето животната цел и миљон плус минус очигледно не му прават разлика.
Баш се гледа дека е германец. Го направи тоа што сакаше и не се форсира екстра.

Во однос на замената:
Мерцедес имаат шампионски шофер, незнам дали сакаат да си прават проблеми во куќата.
- Веројатно ќе одат со некој испробан шофер како Ферари со Кими. Батон и тоа како е кандидат за ова. (Мислам дека официјално не беше решен за пензија туку по завршните говори рече нешто во стилот на отсуство на интересен договор ќе одмарал најверојатно for good)
- Или би оделе на некое надежно дете. Без муабет Верстапен е најинтересен тука. Арно ама има неколку поискусни верзии во Рикиардо, Ботас, Перез кои со со силен Мерцедес можат да се пробаат да удираат на титула.
- Е сега ме интересира каков им е односот со Хамилтон покрај сите презборања сезонава. И ако сакаат немир дома нема да одат на Алонсо туку нема да ме чуди по германска линија да размислат и за Фетел (нормално тука во прашање е и политиката на Ферари. да сум на нивно место би го пуштил Фетел за Верстапен).

Ух, Интересно ова со Нико........
Алонсо, Ветел, Верстапен. Мислам само со Ветел Хамилтон лесно би се справил, а со овие другите - не дека е послаб ама којзнае дали е подобар. Ветел е фрустриран во Ферари појке отколку Алонсо што беше. Со Алонсо сега се пријатели па 2017 нема да се повтори 2007, поискусни се двајцата и позрели. Верстапен би гризел во Мерцедес за да се докажи па би имало голема веројатност од судари меѓу нив на патеката а редбул може да биде конкурентен на Мерцедес догодина и Макс да се заеби ако си оди, а може и да се одлучат Мерцедес за класичен втор возач за мир во куќата, некој од резервните возачи што ги имат во тимот али ако оценат дека нема да бидат пак толку надмоќни како досега ке барат класа возач. Батон - не вервам

мислам дека со новиве болиди пак ќе има некој преокрет у форумула 1 како што беше случајов со в6 моториве и доминацијата на мерцедес, очекувам наредната сезона поизрамнета битка

Мене најлогично ми е да си одат по младо германче, тука доаѓа приказната за Велереин(или како и да се чита) каде што ке си собира искуство и ке учи од Хамилтон а за возврат ке има мир во куќата нема кој да му рже на Луис и ке можат да се концентрираат на конкурентите бидејќи сите очекуваат израмнување наредната сезона, мислам дека лименките со сигурност ке се конкуренти за Ферари не сум сигурен затоа што секоја сезона ги очекуваме да биднат поконкурентни и пак ништо :( Мекларен сигурно ке се меша горе со Вилијамсот ке има голема битка. Не ги заборавајте Рено го земаа Хулкенберг ке им донесе искуство у тимот мислам дека ке биднат пеин ин д ес за Мекларен Вилијамс и Форс Индија. Заубер не очекувам многу се зависи од тоа каков мотор ке извади Ферари(мислам дека имаат и за наредна сезона договор со нив) Хас ги заборавив исто така и они ке зависат од Ферари ептен и ке бидне весело ако они добијат јак мотор ... за тоа 4 и 5 место во конструктори ке бидне крваво :D
P.S Сеа пак се потсетив на Бјанки, како ке влеташе добро човекот после оваа сезона како замена за Кими бидејќи очекувам Кими да се пензионира после ова... :( Со Макс,Ботас и Перез таман ке беа

P.S Сеа пак се потсетив на Бјанки, како ке влеташе добро човекот после оваа сезона како замена за Кими бидејќи очекувам Кими да се пензионира после ова... :( Со Макс,Ботас и Перез таман ке беа

Кими ќе вози и нареднава сезона, да се пензионира ќе најавеше дека му е задња трка ко батон што направи.

Заубер следната година ќе ги возат моторите со овогодинешната спецификација на Ферари, нешто како шо и Торо Росо направи оваа година.
Веста за Розберг е у фазон WTF? Се задоволи со тоа шо го освои и се повлече како шо пишуваше на еден странски сајт на Розберг му требале не знам колку години за да го победи Хамилтон и ете...
Изјавите на Алонсо не се за верување, така зборуваше и за Ферари 2014г, па на крајот сепак ги напушти, ама комбинација Хам и Ало=пекол со оглед на карактерите, Верлајн е потценет премногу но што е тука е, ќе пратиме од понеделник шо и како ќе биде.

Уште една досадна Ф1 сезона е позади нас, се на се.

Не знам зошто мислите дека е пичка Розберг затоа што се повлекол сега, кога е на тронот. Баш напротив, јас никогаш не сум го сакал, ама за овој потег што го направи, навистина му се восхитувам. Многу е тешко да се откажеш од нешто што го сакаш, а веројатно уште потешко е кога си на врвот, како него. И тоа не затоа што си отишол да освојуваш нови тронови, туку за да се посветиш на семејството. За мене по ова Розберг не е веќе мрсулко и плачко туку херој. И ќе остане запаметен како шампионот кој освои две титули во една сезона! ;)

Кими ќе вози и нареднава сезона, да се пензионира ќе најавеше дека му е задња трка ко батон што направи.
Мислев на сезоната после оваа што следи .. реално Кими уште оваа да извози и толку ке му е го стигаат годините, ма да ако се чуствува добро и извади топ перформанси наредна сезона нема да се бунам.

Абе заебете тој муабет биле пријатели. Ако имаш двајца возачи во тимот што се гладни по титула ( или веќе имаат по некоја ) и браќа ако сакаат нека бидат, пак ќе се кочат меѓусебно. Пријатели надвор од патека, на патека заеби пријателство. Затоа не го можев Розберг, што цело време се жалеше зошто Луис бил толку агресивен на патека. ПИЧКА ТИ МАТЕР, ТЕ СПОНЗОРИРААТ И ПЛАЌААТ МИЛИОНИ ЗА ТИ СЕКОЈА ТРКА ДА ЈА ВОЗИШ КАКО ПОСЛЕДНА И ДА СЕ БОРИШ ЗА ТИТУЛА !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom