Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Гарантирам дека утре некој ќе го удри Розберг или нешто ќе го заебат и тој нема да биде шампион, пошто сите сакат Хамилтон да го освои првенството :)

Уште саат и пол до трката. :zloo: Ова е must see, очекувам дека можат да се случат непредвидени работи.

Нека освои „послабиот“ :D

Од Ферари може ќе пробаат да извозат за него, ако притреба, сепак му се „сограѓани“(пошо ни тој не знае што е :D )

Kvyat решил да смени спорт :D

3 тима требаше да прават тактика за плачкото да освои титула. МРШ!

Макс и РедБул со денешнава трка, испаднаа поголеми пички од цел тим на Мерцедес.

Како му се пуштија во последните 5 круга сите, колку пичкарски потези. Издржа Розберг браво.

Како му се пуштија во последните 5 круга сите, колку пичкарски потези. Издржа Розберг браво.

Пичкарски потези од страна на Мерцедес и Ред Бул така ?
Пошто чудно ми е како ЦЕЛ ТИМ на Мерцедес мораше да му кажува на Хамилтон како да ја вози трката, особено после изјавата на Тото пред 2 недели ( откако му се јави на Јос Верстапен ) дека Мерецедес ја освои титулата кај конструктори па не му е битно кој возач ќе освои.

А РедБул чудно како имаа брзина да им избегаат на Ферарите и кога Ветел нападна да бидат по секунда до секунда и пол побрзи од нивното темпо, а во ни еден момент не го нападнаа Розберг.

Розберг за ништо после Шпанија не заслужува „браво“

Многу ми е мило за Розберг едноставно денеска Хамилтон извози пичкарски и чекајќи некој од пичките позади да го нападне Розберг и цело време несакаше да вози трка туку беше насочен кон тоа како да го забави розберг а во тоа забавување беа вклучени и ред бул. Ферари се беда невидена.

Пошто чудно ми е како ЦЕЛ ТИМ на Мерцедес мораше да му кажува на Хамилтон како да ја вози трката, особено после изјавата на Тото пред 2 недели ( откако му се јави на Јос Верстапен ) дека Мерецедес ја освои титулата кај конструктори па не му е битно кој возач ќе освои.

А РедБул чудно како имаа брзина да им избегаат на Ферарите и кога Ветел нападна да бидат по секунда до секунда и пол побрзи од нивното темпо, а во ни еден момент не го нападнаа Розберг.

Среќа па Хамилтон не е пичката. Хамилтон е јуначиштето што после секоја трка дава изјави дека он е сам против сите. Дека во Мерцедес сите работеле за Розберг. Му ги смениле механичарите, намерно да му праат глупости. Уствари Хамилтон е тој што си живее во неговиот имагинарен свет дека е број 1 возач и дека он е морален победник т.е. шампион.
Вакво пичкарско дуо како што има во Мерцедесиве, немало никогаш, а не верувам ни да има. За жал, вистинските шампиони во Ф1 полека се опростуваат од патеките, или возат во неконкурентни болиди. Ако победиш, победиш. Ако не, главата горе и наредна трка им ебеш се по список и победуваш. Тоа е шампионското што го немаат ни Хамилтон, ни Розберг. Двајцата комотно можат да се натпреваруваат за најголем плачко, за ништо друго.

Сакав да кажам дека денес издржа, иначе не сум негов фан ниту па на Хамилтон. Да иначе, пичкарски потези од тимот на Мерцедес и Ред Бул.

Пак ќе кажам, мило ми е за Розберг. Не дека сум негов фан или дека е класа возач, ама на ваква доминација на Мерцедес трета сезона по ред штета е само лиглето Хамилтон да зема титули.

Мило ми е за Росберг, заслужува барем еднаш да е првак после толку сезони завршување втор.

Заслужено си освои Росберг. Некој ќе се фатат за моментот кога му откажа моторот на Хамилтон во Малезија. Но, и Росберг имаше еден куп пехови во 2014.

Заслужено си освои Росберг. Некој ќе се фатат за моментот кога му откажа моторот на Хамилтон во Малезија. Но, и Росберг имаше еден куп пехови во 2014.

Во случај да имаше некаков развој на настаните во корист на Хамилтон, се надевав дека Фелипе Маса ќе имаше некој Тимо Глок момент.
Хамилтон има негативна карма од таа трка така да воопшто не го жалам.

Имаше некое прашање кој е возач на сезоната во Ф1, логичен одговор би бил шампионот. Но искрено ниту Хамилтон ниту Розберг не беа толку заслужни за титулата колку што беше Мерцедес.
Од друга страна ако се бара шофер на сезоната за мене е Верстапен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom