Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Квјат у Торо Росо. Море на количките у Луна Парк ММЕ

Ако успее Верстапен да биде пред Ферари, тогаш слободно нека идат и нека се убијат...
uploadfromtaptalk1463230076599.jpg

EDIT: Ферари дефинитивно со ваква форма не заслужува титула.

Последно уредено:
Солидно извозаа Ред Бул, Ферари се тие кои потфрлија на тркава, не знам дали е до гумите или до самиот болид, ама до утре треба да најдат начин како до подиум.

Ферари ужас! Ќе имаат проблеми големи утре со двата Ред Бул. Ред Булот има брзина. Ќе биде барем јако Верстапен во борба со Кими, Фетел и Рикјардо :D

Auuuuuuuuuuuuu kakov start,se poebaa sami mercedesite.. :D
Sea e sansata na ferrari za pobeda,ako sega ne pobedat neka se utepaat...

Честитки за Макс. Озбилно, малиот е луд. Без ниту една грешка успеа да се справи со притисокот од Кими. Мислам дека ова е најава за доминација во иднина од негова страна.

Од аспект на стратегија, мислам дека Ферари згрешија малце. Можеби требаше стратегијата на Кими да ја употребат кај Фетел. Мислам дека Фетел ќе имаше повеќе шанси за победа.
Но, Ферари со Фетел целеа кон Рикјардо а не Верстапен. Највероатно мислејќи дека Рикјардо ќе оди на победа а не Верстапен.

Послем инцидентов измеѓу Росберг и Хамилтон не верувам дека ќе гледаме некој сериозни дуели. Можеби Мерцедес силно ќе почнат да го фаворизираат Росберг за да не дојде пак до ваков инцидент.

Само што приметив. Кими на второ место со 39 бода помалце од Росберг :cool:

Последно уредено:
Да така мислеа Ферари, дека Рикардо оди на победа па така ја наместија стратегијата, ама на Ред Бул им легна оваа патека со многу бавни свиоци, освен на старт немаше друго место за претекнување, штета за Ферари што не искористија 1-2 да се на подиум по фијаското на Мерцедес, ретко дека ваква шанса пак ќе имаат!

Да така мислеа Ферари, дека Рикардо оди на победа па така ја наместија стратегијата, ама на Ред Бул им легна оваа патека со многу бавни свиоци, освен на старт немаше друго место за претекнување, штета за Ферари што не искористија 1-2 да се на подиум по фијаското на Мерцедес, ретко дека ваква шанса пак ќе имаат!
Tака е. Тешко дека Мерцедесите ќе се слупаат пак вака и Ферари ќе бидат во шанса да искористат. Највероатно до крај само Мерцедес ќе победуваат сега. Не би ме чудело да направат 20/21.

добри вториве ослабени мотори на рено, се погодија:D им ја зедоа единствената прилика на ферари оваа сезона за победа:P

добри вториве ослабени мотори на рено, се погодија:D им ја зедоа единствената прилика на ферари оваа сезона за победа:P
Тоа е. Ред Бул се врв за шасија. Без разлика со каков мотор пак ќе имаат перформанси.

Мислам и со мерцедес на поспорите патеки ќе се јадат, ферари е тука некаде но не е подобар нивниот болид од тој на рб, тоа се виде и по денешнава трка, плус верстапен денеска на тркава искина и има да се јадат со рикиардо до крај на сезона.

Абе битно една изгубија, кажав уште лани дела Холандезов xD е јак талент далеку пред останативе на тие години, кој сака да се кладиме дека во некоја наредна трка Квјат ќе го исфрли од патека хахахах. Му се поклопија и коцките реално, тркава не беше нешто забавна ама онака стандард ко за Барселона барем блиску беа на по 1 секунда не ти дава гзот да смениш канал да не се јадеш после дека си испуштил нешто а па од друга страна ништо посебно си се пратеа па на моменти и ми се приспа искрено. Кими на 39 поени дај боже да се исфрлат вака уште еднаш на Спа на дожд или на Монца па да им се доближат уште повеќе да им се загрее чорбата во Мерцедес, само ме интересира кај ќе иде Хамилтон следна сезона зашто во Мерцедес сигурно нема да остане, пред почетокот на сезоната му го смениле тимот на механичари со тој на Розберг + ова денеска + сите пехови до сеа и амин.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Мислам и со мерцедес на поспорите патеки ќе се јадат, ферари е тука некаде но не е подобар нивниот болид од тој на рб, тоа се виде и по денешнава трка, плус верстапен денеска на тркава искина и има да се јадат со рикиардо до крај на сезона.
Mислам дека Ферарито е за мала нијанса побрзо. Али да, ептен се блиску. Ако ништо друго барем ќе гледаме добра битка за второ место во конструктори :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom