Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Гледам на BetCity и не се толку лоши коефицентите. 2.25 за Хамилтон победник и 2.75 за Росберг :D
Имаше добар сплет на околности, победа на Макс, излетување на Мерцедесите и пред тоа проблеми со болидот на Луис, ако не победи во Монако лошо ќе бидне во Мерцедес

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Имаше добар сплет на околности, победа на Макс, излетување на Мерцедесите и пред тоа проблеми со болидот на Луис, ако не победи во Монако лошо ќе бидне во Мерцедес

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Да, ептен му е важно сеа на Хамилтон да победи. Но, Росберг e многу јак во Монако последните три години. Хет- трик има :D

Сеа со новиве ултра меки ќе има по едно 3-4 пати застанување во бокс, тука ќе биде јако кој ќе ја намести најдобро стратегијата тој ќе победи.

Сеа со новиве ултра меки ќе има по едно 3-4 пати застанување во бокс, тука ќе биде јако кој ќе ја намести најдобро стратегијата тој ќе победи.
A и огромни се шансите за SC. Тоа плус ќе замрси работа уште многу :D

Како што траат гумиве едно 2 влегувања во бокс можеби ќе е доста... Но, праксата, четвртокот ќе каже тоа... Со плус влегување во бокс многу време се губи, а и со лоши гуми тешко да се претекне...

Како што траат гумиве едно 2 влегувања во бокс можеби ќе е доста... Но, праксата, четвртокот ќе каже тоа... Со плус влегување во бокс многу време се губи, а и со лоши гуми тешко да се претекне...
Да. Како Хамилтон минатата година што ја изгуби Монако.

Кога е следната трка ?

МотоГП: Немам коментар, Кога Берни ќе го овозможи вакви разлики во ф1 јавете овде :D Како и после секоја МотоГП трка, задолжително мора и оваа да ја гледате, доволно е последниот круг. Колку што имаше возбудувања во последниов круг, цела сезона немало толку во Ф1.. :D Штета за Роси, јбг :(
PHOTO FINISH :D
9ca6a8b02f95b19d2e19dbb9a16d444a.jpg

Последно уредено:
Последниот круг стварно лудило! Гледав некако незаинтересирано од како му се случи пехот на Роси но последниот круг јако ме разбуди.
Мислам дека беше во право коментатоторот на СК. Да ја задржеше Маркез траекторијата ќе победеше. Али и Хондава е слаба при убрзување.

Последниот круг стварно лудило! Гледав некако незаинтересирано од како му се случи пехот на Роси но последниот круг јако ме разбуди.
Мислам дека беше во право коментатоторот на СК. Да ја задржеше Маркез траекторијата ќе победеше. Али и Хондава е слаба при убрзување.

Да, да, и Педроса излезе со коментар пред некој ден дека имаат проблем со забрзувањето.

Денешниве квалификации беа доказ дека Ферари имаат многу срање шасија и аеро во однос на Мерцедес и РБ. Среќа моторот на Ферари изгледа пристоен и со новото турбо во Канада можеби би можело да се победи. Ако не, нема надеж. Како и да е среќа што Ферари не им дадоа мотор на РБ. Можеби пред Мерцедес ќе беа упм.

Можно е да има дожд на тркава, ау тоа ќе биде за гледање. (y)[DOUBLEPOST=1464510739][/DOUBLEPOST]Кими е казнет за 5 места заради промена на менувач, од 11 позиција стартува.

Последно уредено:
Еве како е во моментов на трка на пониските категории:

CjnQJJLW0AAZfu8.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom