Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Da dojdam doma nakaj 3 ke ti pisam detalno[DOUBLEPOST=1499266582][/DOUBLEPOST]
Скроз изумив дека имам цел пост напишано. Еве ти види. А, за агенции има една од Штип. Еуротурс се вика мислам. Цената горе доле им е океј, ги избегнав од причина што не ми се идеше со автобуси, ама имаат доста искуство со Ф1 ко што гледам.
Фала ти многу.

По прес-конференцијата на која учествуваа Хамилтон, Ветел, Магнусен... Готов е односот помеѓу нив двајца надвор од патеката...
2b07.png
⬇️
2b07.png
⬇️
2b07.png
⬇️
2b07.png
⬇️
2b07.png
⬇️
2b07.png
⬇️
2b07.png
⬇️

- Хамилтон длабоко фрустриран од одлуката на ФИА, очекувајте дуели до максимално дозволените лимити, а можеби и нешто повеќе...
- Ветел признава дека погрешил и искрено се извинува, и дека новинарите и медиумските текстови не му се битни по ова прашање...
- Двајцата се плашат и не го сакаат Фернандо Алонсо за тимски колега...
- Многу новинари не заслужуваат да се најдат на овие прес конференции...

Следни на ред се Ферстапен, Маса, Саинц ЈР.
Ферстапен запрашан за дуелот Хам/Вет - "Возачите се луѓе со емоции, некогаш не слушате по радио, некогаш како во овој случај не гледате изнервирани, но тоа е во човековата природа, без тоа Формула 1 би била досадна и не би имале што да пишувате."

Магнусен у стил : Шо к.р барам ја тука ?
0ea4328376f4137f4e7dfc1967abfcf1.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Хахахах последен летечки круг за Хамилтон, Грожан си застанува на патека и жолти знамиња :D

Верстапен беше побрз со retirement отколку стартот на Ботас :D poor guy[DOUBLEPOST=1499603031][/DOUBLEPOST]
Или е перфектен старт или ќе биде jump start, го прегледуваат сега.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Совршен старт според мене бар од око така ми изгледаше :D

Верстапен беше побрз со retirement отколку стартот на Ботас :D poor guy[DOUBLEPOST=1499603031][/DOUBLEPOST]
Совршен старт според мене бар од око така ми изгледаше :D

Сепак нема никаква казна, така да совршен старт.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Раиконен ќе го јаде изглеа.. Барем да издржи Рикардо, да не дојде циганчево на подиум.[DOUBLEPOST=1499604581][/DOUBLEPOST]Шо праат со Ботас бе? 60% од трка на едни пневматициo_O

Последно уредено:
А Раиконен? :D

Ништо од евентуално успорување врз Ботас од Раиконен. :(

А Раиконен? :D
Со Раиконен се идеше на друга тактика, да го задржи Ботас. А Ботас прв лабаво, вози најбрзи кругови константно и го оставаш до 42ри? Имаше среќа Ботас шо грешка направи Кими, ако го успореше малце не им се пишуваше добро коа ќе ги стигнеше Себ.

Ако сум на работа и не можам да гледам - Алонсо завршува во бодови, Фетел и Хамилтон се испоубиваат, и победува возач од трет тим. Ќе можам јас да гледам - испаѓа најдосадната трка во сезоната, метеоролозите што најавуваа дожд ја оплескуваат работата и Алонсо аут уште на стартот. Јебем ти и Формула, и живот, и сФе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom