Како многугодишен навивач на Ферари и следач на Ф1, секако сум пристрасен, особено што и Хамилтон ми е антипатичен откога се појави до ден денес(пак ке кажам, можеби и е поради тоа што сум за ферари, исто како и Алонсо што никогаш не го засакав иако сакав да освои заради ферари, али јбг му зема 2 титули на Шуми и тоа ми е неопростиво).
Како и да е, у ситуацијава Фетел изглеа дека е виновен и тоа е што е. Мислам дека многу боље ќе беше куртоазно да му приде да подаде рака и да се извини со образложение емоции и нема да се повтори.
Исто така мислам и дека ова случајно испадна добро за Ферари и Фетел. Ако не се десеше инцидентот, немаше SC, хамилтон 1, фетел 2, ке намалеше разлика, а после инцидентот се знаеше дека ке добие казна, па така пробелмот со заштитата на хамилтон испадна како бонус. Друга ствар е тоа дека многу ме изненади Фетел пријатно во делот од трката кога го издржа притисокот на хамилотн кој се виде дека сака одмазда(јес да ако имаше уште 1-2 круга ке го поминеше на стартно-целната рамнина).
Ке биде интересно да се види понатака шампионатов, но не заборавајте сите, многу, али навистина многу зависи Ф1 денес од болидите, џабе и фетел и хамилтон и сите други да се таленти ако немаат добри машини, и во таа насока мислам дека пак болидот ке одлучи на крај кој ке е шампион, кој ке го развива боље у од, боље ке ги спрема стазите итд.