Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Затоа и 0 коментари на цела трка!!!!!

2016 ГЕРМАНИЈА ГП: НИКО САКА, НО ЛУИС УМЕЕ ДА ПОБЕДУВА ПОД ПРИТИСОК

Луис Хамилтон го превзеде водството со добар старт и со добро менаџирање на Големата Награда на Германија стигна до нова доминантна Победа и зголемување
Прво ми беше криво што ја испуштив но кога прочитав дека ништо посебно не се случило мило ми беше сум заштедил 2 саати без врска гледање

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Прво ми беше криво што ја испуштив но кога прочитав дека ништо посебно не се случило мило ми беше сум заштедил 2 саати без врска гледање

Уживај, ништо немаш пропуштено, единствено не го виде Розберг како не знае низ свиоци да вози.

Уживај, ништо немаш пропуштено, единствено не го виде Розберг како не знае низ свиоци да вози.
Ми е жал само кога ќе ми текне пред неколку години темите за ф1 вриеа буквално и кога има и кога нема трка, препирки, информации, новости, шпекулации сеа трка де вози едвај 5 мислења

формула би била најреална сите да возат исти болиди со исти спецификации, вака никогаш нема да има баланс, кога ќе заврши доминацијата на мерцедес ќе дојде некој друг и така се у круг...

формула би била најреална сите да возат исти болиди со исти спецификации, вака никогаш нема да има баланс, кога ќе заврши доминацијата на мерцедес ќе дојде некој друг и така се у круг...
Само си го поставувам прашањето: Зошто МотоГП е многу поатрактивно а сепак и таму има различни тимови со 2 возачи? Берни и ФИА го загубија паметот со правилата...

Само си го поставувам прашањето: Зошто МотоГП е многу поатрактивно а сепак и таму има различни тимови со 2 возачи? Берни и ФИА го загубија паметот со правилата...

не знам уште од времето кога прв пат браун гп стана шампион со помош на тој фамозен дифузер шо го збореа немаме видено изедначена сезона, а од тогаш минаа толку години, после тоа дојде доминација на ред бул па еве на мерцедес. Мислам дека развојот на аеродинамиката многу влијае и само тие тимови кои ја имаат откриено рецептата за успех се меѓу првите, мерцедес и рб, рб единствено го кочи ПЕ иначе би биле побрзи од мерцедес.

не знам уште од времето кога прв пат браун гп стана шампион со помош на тој фамозен дифузер шо го збореа немаме видено изедначена сезона, а од тогаш минаа толку години, после тоа дојде доминација на ред бул па еве на мерцедес. Мислам дека развојот на аеродинамиката многу влијае и само тие тимови кои ја имаат откриено рецептата за успех се меѓу првите, мерцедес и рб, рб единствено го кочи ПЕ иначе би биле побрзи од мерцедес.
Па не би се сложил до толку, да сега РБ го кочи ПЕ. Но види, од 2010 па навака имаме ,,доминација,, на тим (донекаде - РБ од 2010 до 2013, Мерцедес од 2014). Но види, еве 2010 последна трка се одлучува шампион, 2012 во први 8-9 трки се различни победници + ветел и алонсо пак одлучуваат на последна трка, а од различни тимови се. Тоа воопшто не е доминација. 2011 и 2013 да, Ветел беше, но сепак и тогаш имавме повеќе тркање отколку денес, особено во битката за 2+ место. Ова како да нема крај со доминација на Мерцедес - 2014, 2015, 2016. Три години они имаат 1-2. Откако се воведоа овие турбо мотори, гледаноста е 0. Ни тркање ни ништо. Наместо да се бара начин како да се подобри, овие доплнително ја влошуваат работата. ОК е, јас немам против Хамилтон или Ветел или било кој друг да биде 4-5 години шапмион по ред, ако ја извози сезоната најдобро - заслужува титула, ама да има вистинско тркање, до последен круг, до последна трка, сега кој и да седне во мерцедес ќе зема 1 место.

Последно уредено:
Абе и РБ кога имаа каква таква доминација барем се рчкавме едни со други тука па ќе влеташе некој со новост што слушнал прочитал измени надоградби сеа тука нема кој да те опцуе на темава 4-5 луѓе сме и едно исто ни е муабетот Нико е пуси Хамилтон има квалитети + јак болид, Ферари иста прича, РБ напреднаа и Берни е глуп треба да си иде друг муабет нема .... За трките што да збориме убаво кажа Батон I hope I would once be at the first rows because I heard those car just disappear in the start толку муабетот се е кажано последни неколку сезони in a nutshell што би кажале британците

Глеј си Наскар. Ф1 мора да е врвот у аутомобилската индустрија. Точка. Берни знаеше како да го направи тоа интересно, ама веќе не. Дајте друго дете.

Што милфица имал .. ама сепак ќерка му е подобра хахахаха :P

РБ со новите пневматици на Пирели
uploadfromtaptalk1470270635276.jpg

РБ со новите пневматици на Пирели
Прегледај го приврзокот 153621
Смешно изгледаат, според мене многу понеатрактивно и Ферарито и Ред Булот е сеа ке имаме и "поголеми" болиди наредната година, така да би требало да дојде до некој баланс ама сепак .. мех :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom