Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ботас која катастрофа е на дожд... Палмер лагано го претекнува

Sent from my iPhone using Tapatalk

Видов контактот, ама не очекував дека е нешто големо. После снимките, убаво се виде дека е мавнат добро.
Ама и пред извртувањето, зошто отиде у вировите?

На негово место ќе отидев со сета сила у банкина.Сам си е крив што улета да го затвора верстапен и тоа придонесе детето да го удри раиконен пошо не знае за кочница само за гас ебате кретенот.Катастрофа, се сеќавам една трка кога бев многу мал шумахер полета на стартот како ски скокач врз некого по што следеше рестарт и искористување на резервниот болид.Греота е трката да ја изгубиш на прв свиок рди некој што нема две чисти.

Зошто воопшто и дозволија чист старт.
Ама па и Ферари сами си се криви, тотална грешка во чекори, стартот требаше да си биде лаганица. Ама па како можеше Фетел да си се изврти како дете...

21551779_892566564233660_4019774758574665489_o.jpg

21743730_892567027566947_2372805851552259320_o.jpg

a i vetel kaj otide be, u sendvic go stavija maks, ne e samo krivica na maks ova, i vetel epten idese levo, ovoj svrte za da go izbegne i imase kontakt so kimi. Sto kur praese vetel, kaj idese, ok e da zatvoris decko ama ja pretera tuka i poeba sve ...
ali seeedno ... koj gi ebe site trojca. :kafence::kafence::kafence::kafence:

najgolem gubitnik od toa fijasko bese alonso, mu skinaa perfekten start.

Не знам како уште Верстапен има дозвола да вози во Ф1. Честито титула на Хамилтон.

u slucajov, verstapen malce ide nalevo radi vetel, kimi malce nadesno.
tuka da cita coek ke misli maks sve poebal a ne e tocno, ovde ferari ja zaebaa najveke, u sendvic go stavija, a najmnogu vetel, sto praese be idese levo i nemase namera da zastane, ubavo se glea od videovo, ja pretera, taka da ova ide i na negova dusa definitivno.
Baska si ima eksperti ke procenat ama spored videava ne e ova vina samo na verstapen, bar spored mene, mislam deka ne ni imase prostor bilo sto da pravi tuka, ne mozese levo, ne mozese desno, a od desno konstantno si terase vetel nakaj nego, logicno e tuka malce da izmanevriras so volanot i tuka se desi kontaktot, a i kimi isto malce nadesno otide ako dobro primetiv.

ali kakva usluga mu napravija na luis majko mila, svaka cast.

Најголема грешка врше обидот на Кими да го мине Верстапен и обидот на Фетел да го затвори Макс. Го ставија у сендвич. Он не сака да губи и единстена грешка му е што не им попушти на двајцата.

што се однесува до инцидентот ветел е најмалку крив си ја брани позицијата а верстапен беше поминат од раиконен требаше да прикочи пошто неминовно беше поспор на старт од раиконен ама кога е без мозок тоа е ова му беше капак после ова кариерата ке му оди во надолна линија се гледа дека е без мозок никогаш нема да биде шампион

Па и Ветел водеше со 30тина поени во шампионатот пред летото, уште не е се готово....

во случајов чарли ја заеба цела работа да ги пуштиш болидите на старт без сејфти а врне е преседан не памтам кога последен пат се има десено вакво нешто што се однесува до инцидентот ветел е најмалку крив си ја брани позицијата а верстапен беше поминат од раиконен требаше да прикочи пошто неминовно беше поспор на старт од раиконен ама кога е без мозок тоа е ова му беше капак после ова кариерата ке му оди во надолна линија се гледа дека е без мозок никогаш нема да биде шампион

Сменето е од сезонава, нема веќе SC стартови.
Целта - возбудливи стартови, и по малку глупости од овој вид.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom