Формула 1 - сезона 2015

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2015 според Вас...

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
Реално никој од производителите не им ги дава истите мотори отколку шо имаат самите поради конкуренцијата така им стои и во договорите

Ферари е преодно решение додека не направат своја погонска единица од 2018 година, доколку се покаже вистинита шпекулацијата дека VW групацијата е блиску да го купи Ред Бул тимот...

Денес нешо ми падна чудно дали Ред Бул беа брзи поради бавната патека па им одговара таква трка со многу бавни свиоци поради нивната аеродинамика или овие од Рено ги средија проблемите со ПЕ па и го надоградиле?

Денес нешо ми падна чудно дали Ред Бул беа брзи поради бавната патека па им одговара таква трка со многу бавни свиоци поради нивната аеродинамика или овие од Рено ги средија проблемите со ПЕ па и го надоградиле?

spori pateki poveke im odgovaraat radi problemite so pe

Ај Ферари ама и Ред Бул мора да им се даде почит за стореното поточно на Рено, кеиф ке ми е наредна година Рено да им заврже 2-3 шамари на РБ со Лотус, искрено кеиф ке ми е да ги гледам рамо до рамо Рено со Вилијамс и се надевам на воскреснување на Мекларените, а за Сузука сега гледам на AccuWeather сабота и недела во близина на автодромот се очекува дожд.
Штотуку гледав некои сателитски снимки, повторно тајфун ќе има во близина на Сузука (како и лани). После она минатата година што се случи со Бјанки, воопшто не сакам да врне :( :(

spori pateki poveke im odgovaraat radi problemite so pe
Да им одговараат ама сепак многу брзи беа цело време, Фетел не можеше да се одвои од Рикардо и затоа ми е чудно, а пред тоа се закануваа дека ќе ја напуштат Ф1 па си мислам дека Рено им имаат дадено подобрен ПЕ

Ова е слично како првата Победа на Ферари... Од следната трка се повторно по старо и Мерцедес АМГ далеку напред...

Слаба точка на Мерцедес АМГ - жешко време, груб асфалт, супер-меки гуми на Пирели!!!

Плус Хамилтон не извозе до самиот крај, а во интервју после трката изјави дека имале шанси да го предизвикаат Ветел на меките гуми на Пирели...

Ферари сигурно ќе им даде нов мотор на РБ но сепак си има начини да не биде еднаков :D

Да им одговараат ама сепак многу брзи беа цело време, Фетел не можеше да се одвои од Рикардо и затоа ми е чудно, а пред тоа се закануваа дека ќе ја напуштат Ф1 па си мислам дека Рено им имаат дадено подобрен ПЕ
Мислам дека Фетел диктираше темпо цело време. На еден наврат Рикјардо се доближи на 0.800 па Фетел нагази и направи разлика од 3 секунди за еден круг!
Едноставно немаше потреба да ризикува да прави разлика од 20 секунди кога Сингапур е екстремно тешка за претекнување.

seto toa se spekulacii ke doznaeme sto ke bide po krajot na sezonata, ne veruvam rb da si odi od f1 pa duri i spekulaciive so VW, ne veruvam da go kupat, tuku moze da bidat dobavuvaci na motori i glavni sponzori, RB e zlatna kokoska i ne veruvam na Matesitz da mu se isplati da go prodade timot.

Ова е слично како првата Победа на Ферари... Од следната трка се повторно по старо и Мерцедес АМГ далеку напред...
ка
Слаба точка на Мерцедес АМГ - жешко време, груб асфалт, супер-меки гуми на Пирели!!!
До некаде се мислам дали е така, но првата трка Фетел победи поради сплет на околности, а сеа чиста победа како солза и во квалификации и во трка, се надевам дека Мерцедес не попуштија намерно

seto toa se spekulacii ke doznaeme sto ke bide po krajot na sezonata, ne veruvam rb da si odi od f1 pa duri i spekulaciive so VW, ne veruvam da go kupat, tuku moze da bidat dobavuvaci na motori i glavni sponzori, RB e zlatna kokoska i ne veruvam na Matesitz da mu se isplati da go prodade timot.
Па ако VW не сака да биде само добавувач и планот им е да бидат конструктор тогаш Ред Бул што ќе прават?
Не може таков тим да зависи од нивните ривали.

Па ако VW не сака да биде само добавувач и планот им е да бидат конструктор тогаш Ред Бул што ќе прават?
Не може таков тим да зависи од нивните ривали.

epa moze da napravat partnerstvo kako honda i mclaren, toa mi bese zborot, primer ke se vika timot VW Red Bull or whatever:D

Гледај ако VW се шпекулации, Мерцедес изјави дека нема да им дадат мотори, така да останува само Ферари или некој трет ако го има да ги снабдува со мотори, пошо соработката со Рено че ја прекинат на крај на година, така да треба да бараат чаре со време, а за нивни мотор да развијат потребни се години

epa moze da napravat partnerstvo kako honda i mclaren, toa mi bese zborot, primer ke se vika timot VW Red Bull or whatever:D
Па VW Red Bull и највероатно ќе биде :D
Ред Бул како главен спонзор на тимот а тимот ќе го продадат на VW. Значи нема да биде Red Bull VW како што е Mclaren Honda туку VW Red Bull :D

Гледај ако VW се шпекулации, Мерцедес изјави дека нема да им дадат мотори, така да останува само Ферари или некој трет ако го има да ги снабдува со мотори, пошо соработката со Рено че ја прекинат на крај на година, така да треба да бараат чаре со време, а за нивни мотор да развијат потребни се години

pa i VW mislis ke razvie taka lesno motor od nula? za da se napravi vakva V6ka koja ke bide dobra trebaat minimum 2 godini taka da pred 2018ta ne ocekuvaj VW da vleze vo F1:) taka do togas najverojatno RB ke si ostane RB so ferari motori.
Па VW Red Bull и највероатно ќе биде :D
Ред Бул како главен спонзор на тимот а тимот ќе го продадат на VW. Значи нема да биде Red Bull VW како што е Mclaren Honda туку VW Red Bull :D

pa u drugi sportovi taka sorabotuvaat taka da ne me cudi:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom